Är SD mesigt eller strategiskt?

Kanske har SD:s partiledning börjat inse att deras ansträngningar för att bli rumsrena inte belönats. Väljarökningen har avstannat och Batrabesvikna väljare strömmar tillbaka till moderaterna.

Ulf Kristensson (m) har tydligt sagt att inga samtal eller samarbete kommer att äga rum med SD, trots deras rengöringsiver. Där finns i stället ökad risk, för att man häller ut barnet med badvattnet.

Är Björn Söder Ulf Kristenssons sufflör?
 Moderaterna har skickligt tagit över många av SD:s krav. Man kan nästan tro att Björn Söder varit sufflör till moderaternas slipade partiledare.

I kväll öppnar Jimmie Åkesson partiets landsdagar i Norrköping, deras framtida politik skall läggas fast.

Lämna eller främja sig alliansen?
Kanske det blir tvärtom i år med politiken efteråt, jämfört med landsdagarna i Lund, för ett par år sedan. Partiet närmade sig då alliansen i flera frågor. Partiet behöver nu tydligt visa på skillnader i frågor som förhållandet till Nato, EU, arbetskraftinvandring, public service mm.

Peka med hela handen
Det gör alla partiledningar internt mot medlemmar som kan störa, men de skulle troligen mer belönas av oss väljare om de använda samma tydlighet utåt och klart tala om vad de vill göra.

Att stå och svamla och vela hit och dit ger inga nya röster, mycket bättre är att konsekvent peka med hela handen i heta frågor.

Enkla ord som ja eller nej verkar vara otroligt svårt för riksdagens politiker att klämma ur sig, som svar på frågor. När journalister sedan snyftar till det, så lägger de ofta in backen i stället för att växla upp och stå upp för det de sagt.

Det vanliga är först en lång harang om hur problemen (utmaningarna) uppstod av den förra regeringen för att sedan toppas med vi (socialdemokrater, moderater etc) har satsat si och så mycket mer på välfärden.

Inte konstigt att det blir motorstopp och jag har ofta funderat, vad fasiken vill politikern?

Exempel på förslag som kommit från SD: medlemmar är

 • Totaltstopp för asylinvandring
 • Faddersystem (privatpersoner kan få ta emot flykting via FN, men med försörjningsansvar och utan att välfärden påverkas)
 • Återvandring skall gynnas
 • Utvisning av migranter utan asylskäl
 • 10 år för medborgarskap
 • En samanhållen politik för att minska mångfalden, kulturellt, värderingsmässigt
 • Nej till public service skatt

Slå tillbaka, bättre än mesighet
Om partiets röstantal skall fortsätta att fördubblas måste partiet bli tydligare och rakare, ledningen måste stå upp för sin tidigare, mer radikala politik. Visa på skillnader jämfört med moderaterna.

Mesighet brukar aldrig hjälpa den mobbade, det vet tusentals ungdomar. Effektivare är, att med rätt medel slå tillbaka och bevisa mobbarnas fega flockmentalitet. En repris av DÖ betackar vi oss för.

Det finns stort stöd hos väljare för SD:s flyktingpolitik och lågt för medias journalistkår i invandringsfrågor enligt SOM institutets undersökningar. Snyftreportage med bara känslounderlag har tappat mycket av sin påverkansfaktor, som DN:s Wolodarski vägrar förstå.

Tiden verkar för SD:s framtid
Tiden verkar för SD:s framtid. Desto fler migranter som kommer ut i kommunerna med förturer till det mesta och ju fler medborgare som drabbas av invandringsrelaterad brottslighet, så kommer ”änglakören” att tappa röster.

Nu får vi hoppas på utropstecken efter förslagen och att bör, kanske, eventuellt, när så kan ske garderingar stryks i partiprogrammet och att väljare får  klara besked i frågor, som inte ändras även om det blåser.

6 tankar kring Ӏr SD mesigt eller strategiskt?

 1. SD måste tydliggöra vad dom står för. Har varit alldeles för tysta. Som nämnts tidigare vad kostar denna otroliga massinvandring var inte rädda för att tala klarspråk folket efterlyser detta, många skulle bli glada om upplysningen. SD har inget att förlora mycket att vinna. När man talar med folk är många medvetna om dom stora problemen. Inget politiskt parti vågar ta tag i frågan. Moderaterna är inget att lita på.

 2. Helt rätt Amanda ! Finns hur många siffror som helst att tillgå.
  Tycker att formuleringen ” mesigt eller strategiskt” är bra – har länge efterlyst tuffare
  tag – det är nu det gäller – de måste våga tala om islamiseringens faror för vårt kristna sekulära samhälle – det är mycket allvarligt – finns inget motstånd , varför ? är det
  okunskap, tolerans eller t.o.m. omfamnande( ja, det är tyvärr så bland alltför många)
  det kommer att kosta. Våra politiker har mycket att stå till svars för decennier tillbaka
  Är det möjligtvis en taktisk återhållsamhet i retoriken i hopp om större väljarkår?

  Här ett skrämmande exempel från vårt kära grannland Danmark som utsätts för
  starka krafter med turksponsrade moske´byggen, vilket givetvis sker här också.

  https://www.gatestoneinstitute.org/11400/turkey-denmark-mosques

 3. Håller med! Mer tydlighet. Även redovisa siffror för den misslyckade flyktingpolitiken. Vad det kostar oss skattebetalare i siffror. tror inte vanligt folk fattat hur flyktingströmmen påverkar allt. Såsom skola, vård, omsorg m.m. Tala om vad en invandrad pensionär får i pension mot en svensk. En som aldrig betalat ett öre i skatt får så mycket mer än en svensk fattigpensionär. SD borde redovisa siffror och sanningar istället för att smita undan ..

 4. Från min syster: ”Detta borde SD få läsa , skicka ut det till landsdagarna och Åkesson själv, mitt i prick! Jag undrar också vad är deras styrka , de måste visa den och stå fast!”

Kommentarer är stängda.