Public service = Regimradio/TV!?

Regimradio och regim TV?
Nu får vi hoppas att SD:s partiledning tar sitt förnuft till fånga på sina landsdagar och går emot förslaget om skattefinansierad public service.

Uttalandet, att de gör ”många bra program” är mer ett tecken på ”Stockholmssyndromet” än ett genomtänkt beslut.

Min fundering är om partiledningen har slutat att lyssna på SR och att följa SVT:s nyheter, dokumentärer och debattprogram?

Jag upptäcker dagligen hur försåtligt och väl inpackat public service:s korrekta budskap är, t.o.m. bakgrundsmusiken är dur eller moll anpassad efter innehåll, vilket en klok bloggläsare påpekat i kommentarer.

Eller har en andlig fläkt av ”att vända andra kinden till” smugit sig in i deras strategi?

Jag hoppas att de tagit del av journalisten och författaren Jens Ganmans artikel från den 22 september 2017  Säg att Du skojar – rapport från värdegrunden.” Han är också känd för sina kluriga och satirska diagram.

https://jensganman.wordpress.com/2017/09/22/sveriges-radio-rapport-fran-vardeavgrunden/

JG har lång erfarenhet från media, som alltmer har övergått till att avslöja medborgarna för makthavarna än tvärtom.

Ofta, när jag ser/hör intervjuver med höga politiker, våndas jag över reporterns tafatta och kunskapslösa frågor. Om han eller hon ids ställa följdfrågor så handlar det bara om korkat känslosnyft, där svaret blir floskelfyllt.

Men dessa undermåliga intervjuver kan också vara beordrade från redaktören, så inte den tillfälliga anställningen ryker.

Här finns också en förklaring till kvinnornas brist på kurage i #metoo kampanjen, osäkra anställningar med kamp om att komma in i rampljuset. Kulturelitens värdegrundsstinna män håller i strålkastaren och kan knuffa ut belysta damer , som inte visar tillräcklig samarbetsvillighet. Men nu har också Roger Mogert, kulturborgarrådet (S) i Sthl blivit nerknuffad  av arga #metoo kvinnor för trakasserier.
Kanske han får till det som främlingsfientlighet, som han tidigare beskyllde biblioteksbesökare för, när de klagade på buset?

Ganman säger i en interjuv i Newsvoice av redaktör Torbjörn Sassersson att han blir: ”dum i huvudet av att lyssna på P1 och titta på SVT nu för tiden”

Tänk om det är tvärtom, att SD:s ledning i stället har tittat och lyssnat för mycket, som ligger bakom deras ja till beslutet om skattefinansierade public service???

https://newsvoice.se/2017/11/23/jens-ganman-svenska-journalistkaren/

Jens Ganman: Jensganman.wordpress.com

2 tankar kring ”Public service = Regimradio/TV!?

 1. Mats Knutson sa i Rapport ikväll, att SD tycker att ”vi varit för kritiska mot dem”. Det skulle alltså vara kritiken som orsakade förslaget om en nedläggning av Public Service (PS).

  Knutson försöker antagligen få oss tro, att SD är hatiska mot PS pga att SVT och SR avslöjar SD:ares bravader. Han visar därmed hur partisk han är till den politiskt korrekta sidan.

  Ty det handlar ju om annat, nämligen att statsmedierna i vissa lägen inte uppträder objektivt, sakligt.
  Att ”renovera” nuvarande PS är inte genomförbart, eftersom dess chefer sitter i säkra anställningar.
  Nya chefer kan ta plats, förutsatt att det nuvarande Public Service skrotas och ett nytt byggs upp.

 2. Tja redan storpappa Adolf H gjorde några strategiskt viktiga analyser av politisk propaganda ett) den riktar sig inte till professorer och slikt folk två)den skall vara känslomässigt baserad tre) den skall upprepas i det närmaste oupphörligt
  Storpappan blev för övrigt utsedd till årets man 1938 av tidskriften TIME. Där ser man vådan av att utnämna någon innan han avslutat sitt verk

Kommentarer är stängda.