Krav på självstyre skrämmer makten

Fler länder protesterar mot EU:s flyktingkvoter
Nu får Ungern och Polen sällskap av Österrike.

Inrikesminister Wolfgang Sobotka protesterar mot dessa kvoter, som får landets välfärd att sina, eftersom 90 % av asylsökarna lever på bidrag.
http://www.friatider.se/90-procent-av-asyls-kare-i-sterrike-lever-p-bidrag

Han anser, med all rätt, att det är ett stort misslyckande från EU:s sida om tvångskvoter. I stället borde EU:s hot om motåtgärder läggas på att sätta stopp för människosmugglarna.

Denna tvångsfördelning kommer enbart att få deras affärsverksamhet att blomstra ännu mer.

Smuggla på, EU reder ut det ändå, är signalen.

Tänk om fler av EU:s medlemsländer kunde sätta ner foten?

Stoppa smugglarna och ge mer hjälp i närområdet. Syrien blöder efter åratal av krig, trots att IS eliminerats från stora delar av Mellanöstern, så finns otaliga etniska, religiösa och kulturella motsättningar kvar.

EU nationalstaten reducerar, folket protesterar
Världen över ställs krav på självständiga provinser, utan styre från stater de ingår i, men som aldrig har accepterats. Kurderna i östra Irak, som där kört bort IS, kräver åter självstyre. Men är ett område fyllt med olja och andra naturtillgångar, då är det stopp.

Det är något som inte stämmer, när EU:s ledare vill reducera nationalstaten, medan otaliga människor världen över kämpar för självständighet.

Konsensusmodellen kör över folkviljan
Stora maktkolosser inbjuder till maktmissbruk, korruption och nepotism, precis som långvarigt regeringsinnehav. Bröderna skyddar varandra, när verksamheten skall granskas. Folket är alltid förlorarna, även i demokratiska val. Efter valkampanjen glöms löften till folket bort. Det är konsensusmodellen som segrar, politiker kommer själva överens och gör som de vill, utan att väljarna får tycka till.

Stormakterna stödjer och förtrycker, deras alibi om demokratiexport är mycket tunt. Det handlar om makt och inflytande över naturtillgångar och att kväsa farliga uppror.

 

5 tankar kring ”Krav på självstyre skrämmer makten

  1. Signaturen ”Hans K”
    Färskvatten är och kommer bli en mycket värdefull tillgång. Det finns starka krafter för att hårdbeskattaa dom som är självförsörjande av sötvatten.

  2. Färskvatten är och kommer bli en mycket värdefull tillgång. Det finns starka krafter för att hårdbeskattaa dom som är självförsörjande av sötvatten.

  3. Den viktigaste naturtillgången på Kurdisk mark är ju färskvattenkällor. Floderna Eufrat och Tigris rinner upp i östra Turkiet på Kurdiskt område och försörjer en störe del av Irak och även Syrien med färskvatten. Ingen vill lämna över kontrollen av detta till Kurderna!

Kommentarer är stängda.