Enögd upprördhet

Överraskningsdemonstration av NMR i Göteborg upprör
Nordiska motståndsrörelsens ”NMR” överraskningsdemonstration i Göteborg i veckan som gick, har upprört många. Det handlade om en föraktion inför demonstrationen under Bokmässan den 30 september.

I SVT har experter, politiker och lagstiftare trängts, flertalet med krav på organisationsförbud och inskränkning av yttrandefrihet.

Regeringen har blixtsnabbt kallat partiledarna till ett övergripande möte för överläggning i denna känsliga fråga, med undantag av SD.

Anledning till utebliven inbjudan är regeringens önskan om belysning på SD:s mörka rötter, trots att partiet mycket högljutt kräver att NMR beläggs med organisationsförbud, vilket Morgan Johansson hånfullt avfärdade med att ”de vill väl inte ha konkurrens” i söndagens Agenda.

Ett uttalande, som förmodligen grundar sig på hans eget partis ovilja mot konkurrens om väljarröster.

SD:s rötter från i går borde vara lösa vid det här laget efter partiernas otaliga ryckningar. Däremot sitter deras egna bergfast kvar i den ideologiska myllan och nåde den som försöker rycka upp minsta ogrässtrå.

När skall någon journalist konfrontera Annie Lööf om Bondeförbundets rasistiska partiprogram från 1933?

En klar och klok stämma
En klar och klok stämma hade dock en jurist i Aktuellt den 21 september, som varnade för att denna känslomanifestation skulle knuffa ut yttrandefriheten på ett sluttande plan, inför en upprörd och besviken programledare. Andra årgärder borde ha högre prioritet för att stävja oegentligheter. Förslag finns om begränsning av visuella uttryck, som flaggor, kläder och symboler, vilket borde gälla alla extremister.

Varför inte på utannonserat partiledarmöte också ta upp AFA:s framfart, andra olagliga demonstrationer, åsiktsregistrering inom fackföreningsrörelsen, ”visselblåsares” utsatthet och hedersförtryck mm.

”Försvunna barn”
 I många av landets skolor står nu invandrarflickors bänkar tomma. De har blivit bortgifta med någon kusin under sommarlovet eller placerats i koranskola för att hindra försvenskning.

”Försvunna barnen toppen av ett isberg” (Östgöta Correspondenten 23/9).

Men om detta höll nog Margot Wallström tyst, när hon fick mottaga pris av FN för engagemanget hos Sveriges feministiska regering….

Exempel på ytterligare en  punkt på dagordningen den 8 oktober vore också synpunkter på  ev. framtida muslimskt parti. Där kan ordet ”rasförföljelse” få sin rätta innebörd, med tanke på islams blodiga historia. Förhoppning om Europeisk islam eller om islam ”light” är bara en chimär. Ett exempel gav Aktuellt i går kväll om hur rättskipningen i en av Göteborgs förorter tagits över av en imam med brottsaktiv släkt.

Jag begriper inte hur ett parti vars religion inte erkänner några andra, kan uppfylla kravet på religionsfrihet?

Likheter och skillnader på ytterkanterna
Jag tycker mig se många likheter mellan dagens ytterlighetsrörelser, båda hotar delar av samhällets funktioner, hot mot enskilda individer förekommer och man vill förhindra att åsikter kommer till torgs. Så här sammanfattar säkerhetspolisen AFA:s och NMR:s aktivitet.

”I dagsläget bedömer vi att varken den autonoma miljön eller vit makt-miljön har förmåga att ändra vårt statsskick som helhet. Däremot har de såväl avsikt som förmåga att utgöra ett allvarligt hot mot såväl funktioner i samhället som mot enskilda individer genom att avskräcka eller hindra någon från att uttrycka en åsikt. Varje fall där någon av extremistmiljöerna använder våld för att någon eller några inte ska få höras i den fria debatten är ett hot mot yttrandefriheten, och i förlängningen demokratin”.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Antifascistisk_aktion_i_Sverige

Skillnaden är dock att den autonoma vänstern har haft och har ännu stöd av etablissemanget. Vänsterliberala entusiaster har länge fällt upp sitt moraliska paraply över dessa aktivister.

Efter AFA:s våldsamma aktioner på EU toppmötet i Göteborg under 2001 tvingades de fälla ner det, men de skyddande paraplyerna åker allt för lätt upp, så fort vänsterns agenda ifrågasätts.

Flertalet av journalisterna tog ensidigt parti för dessa våldsverkare i Göteborg, de ömkade deras utsatthet från polisens hårda handskar. När det gäller polisens insatser mot NMR: s aktioner anklagas polisen för att ha silkesvantar.

Dörröppnare för att tysta hotande röster
Undertecknad misstänker att regeringen med sina stödpartier och då räknar jag även in våra obefintliga oppositionspartier (med undantag av SD) ser denna tillståndslösa demonstration i Göteborg, som en välkommen dörröppnare för att knuffa yttrandefriheten närmare stupet. Förmodligen hoppas de att alternativa medier skall följa med i vinddraget.

De bevingade orden som tillskrivits Voltaire ”Jag delar inte din åsikt, men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den” tycks numera vara helt bortglömda, när makthavarnas strävan är åsiktsmonopol, för här är mångfald bannlyst. Svensk demokrati, tig eller tyck som vi, kommer allt närmare.

2 tankar kring ”Enögd upprördhet

  1. Försvunna barn i skolan bör polisanmälas och föräldrarna tas till förhör. Så hade det blivit om svenska barn försvunnit.
    Nej, inte kan man göra så med invandrares barn…
    De får behandlas efter utländska värderingar och leva i landet övriga familjen sagt sig ha flytt från.
    Kan svensk dumhet visas tydligare?

Kommentarer är stängda.