AFD rasister eller patrioter?

AFD:s framgång chockar
 Samma chockverkan råder i Tyskland, som det gjorde när SD kom in i riksdagen efter valet 2010. AFD:s farmgång gjorde att de med lätthet säkrar sitt intåg i Bundestag.

Reaktionen blev direkt, fram med rasitstämpeln. 

Det enda som de tyska partierna, är överens om, är hur de gemensamt skall hindra AFD (Alternativ för Tyskland) att få något inflytande med sin politik.

Undrar om de skall kopiera Sveriges katastrofala DÖ överenskommelse?

Ilskan och besvikelsen är stor inom de två största partierna, som förlorade röster. Merkels CDU med sina 32,8 % och Schultz med sina 20,8 %, borde skrämma partierna här hemma.

Nu följer kohandel med liberaler och de gröna, till priset av utarmning av småpartiernas agenda. Något, som miljöpartiet har praktiserat. Att tacka ja till makt kan få väljare att tacka nej till partiet.

Maktens dövhet
Varför är det så oerhört svårt för styrande politiker att lägga örat mot marken och lyssna och ta in vad som vanligt folk tycker?

Svaret är att avståndet har ökat lavinartat. Precis som avståndet ökar mellan globala vänster partier och nationsvänliga, föraktade partier.

Det är marknaden och dess globala aktörer som styr, oavsett hur mycket det skyls över med medmänsklighet, människovärde och humanitet.

Tänk om styrande politiker mer kunde ägna sin kraft till samhällsförbättringar för gemene man, istället för förakt mot alla patrioter som värnar sitt land, sin kultur och sina traditioner.

Söndra och härska verkar vara modellen genom historien.

5 tankar kring ”AFD rasister eller patrioter?

  1. Människan har väl inte ändrat sig så mycket under de senaste 2000tusen åren?
   Därför är de gamla knepen att lita på

 1. Från signaturen ”Nisse”
  Kolla Kalla Fakta ikväll! Oavsett vad som hänt, så är det bra tajmat ur ”det goda lägrets” synvinkel, genom att det lägger sordin på den eventuella psykologiska draghjälp som AfD:s framgång kan ha för SD. Det är säkert bara en tillfällighet, inget planerat av TV4.

  1. Brottsliga gärningar skall polisanmälas oavsett partitillhörighet. Beklagar att Hannas ork inte räckte till polisanmälan, för de sexuella trakasserierna hon utsatts för. Kalla Fakta borde här ha hjälp henne, men de prioriterade mer programeffekten.
   Att sopa under mattan har aldrig varit någon bra strategi, det har flertalet av partiledningarna sent fått inse.

Kommentarer är stängda.