Årets värstingar i skatte-slöseri och politiker blundar för konsekvenser av förturer och inkludering

TV4 efter fem har presenterat årets värsta slöseri.

Tio kandidater slogs om segern och till slut gick utmärkelsen Årets värsta slöseri 2023 till vänsterpartiets biståndsorganisation, som donerat pengar till projekt med kopplingar till terrorism.https://skattebetalarna.se/avs/

Varje år anordnar Slöseriombudsmannen, som granskar hur våra skattepengar används, och Skattebetalarnas förening en tävling för att utse vad dom menar är det värsta slöseriet med skattebetalarnas pengar.

I den här tävlingen finns det inga vinnare utan bara förlorare, konstaterar slöseriombudsmannen.

Sedan år 2014 har tävlingen Årets värsta slöseri arrangerats av SlösO som är en institution under Skattebetalarnas Förening. Allmänheten har bjudits in för att rösta om ett antal nominerade slöserier för att utse det allra värsta. Bland de tio nominerade i årets upplaga av tävlingen kan nämnas myndighetspoddar som kostat miljoner, ett badhus för mer än en miljard och ett sjukhus som kostade 370 miljoner trots att det aldrig byggdes. Allt har självklart betalats med skattebetalarnas pengar. För några andra pengar finns inte.

—————————————————————————————————————-

För en politiker finns det inget härligare än att få framstå som god tack vare slöseriet med andras pengar och utan ansvar för sina handlingar, därigenom eskalerar beteendet.

Signaturen Mm har helt rätt i sin kommentar den 3 feb om slöseriet, om fjäskeriet i invandrartäta städer och förorter, där Spara alltid tvingas hjälpa Slösa, som bara slösar vidare. Malmös röda politiker slösar som om det inte finns någon morgondag. För det gäller gäller ju att få sitta kvar på sin lönsamma post, med bidragsväljare och kriminella kollegor som infiltrerats av mångkulturens berikare.

Kriminella nätverk utnyttjar släkt, vänner och främlingar som insiders på företag och myndigheter enligt BRÅ. När brottsförebyggande rådet undersökte saken hittade de exempel i alla granskade branscher. T.o.m. rättsväsendet var en av de branscher där det fanns insiders meddelade BRÅ till TT den 2 feb. Ingen har väl glömt sharia domen i Solna?

Det är resultatet av inkluderingshysterin, men det ordet undviker BRÅ, precis som upplysning om etnicitet. Fortfarande känns det som ansvariga för landets moras ännu klamrar sig fast vid uppfattningen att brottsligheten kom från Mars, nu när fritidsgårdar och socio/ekonomiska faktorer har tappat sin kraft. Priset tar nog ett polisbefäl som i Rapport den 6 mars förklarade att de sprängglada gossarna nog inte förstod vilken kraft de åstadkom i förstörelse….

Senaste sprängningen i Linköping skedde på Ödesgårdsgatan sent på torsdagskvällen den 6 mars, där en väninna till mig bor bara ett stenkast från det utsatta flerfamiljshuset. Men här fick polisen snabbt fast en man i 30-årsåldern, som de haft blicken på tidigare. I lägenheten, som var målet, hade den 17-årige trippelmördaren tidigare bott.

Förturer som numera finns i alla bostadsområden börjar nu ge löpande effekt. Även här har förhoppning om integrationen fallit platt till marken, precis som sprängda dörrar och fönster.
Åklagaren ville inte ange etnicitet för risken var stor att de bostadslösa med sympatiserade invånare skulle bli riktigt förbannade och lämna mångkulturens famn.

Gärningsmännen måste alltid skyddas från folkets vrede, men om sprängdåden i Tyresö fick vi ändå av Säpo veta att det var en somalisk IS-ledare låg bakom. Han följer ju bara politikers propositioner om vikten att få bevara sin egen kultur (svenskar är givetvis undantagna) som har gödslats under årtionden av myndigheter. Studieförbund för invandrare har blivit smått förmögna, men det sambandet vägrar ansvariga politiker att se i sin iver att sätta den humanitära stormakten på den internationella kartan. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/sapo-kopplingar-till-is-i-somalia

Hela samhället är nu infiltrerat av brottslighet uppifrån och ner. https://www.friatider.se/bankhojdare-med-kokainskulder-hjalper-gangen-tvatta-pengar.

Vänsteroppositionen protesterar mot minsta bidragsindragning och kräver att deras nya kärnväljare måste få fortsätta bidragslivet utan krav, som till exempel gratis tolk livet ut. Egentligen behöver oppositionen inte oroa sig, för med den utomeuropiska infiltrationen inom offentlig sektor så hjälper bröder och systrar de sina.

Nu har dock John Pehrson (L) ilsknat till och kräver 3 år för SFI studier, istället för 30… men det kanske också skall utredas…

Jag upprepar för nya läsare att när jag under min yrkestid träget upprepade vikten av att lära sig svenska, så kom ofta svaret vi rätt ha till tolk, du inte veta det…..

Intressant vore en gedigen kartläggning där skillnader mellan invandrare som lär sig svenska, som arbetar, studerar jämfört med de som förblir bidragsberoende livet ut med kvalitativa intervjuer med kvantitativa data.

Bakgrundsfaktorer? Etniskt hemland? Ålder? Kön? Religion, sunni/shia muslimer? Utbildning? Mottagande i Sverige mm.
Att få kunskap om detta skulle nog betraktas som diskriminerande kränkning.

Kommuner och regioner går back med miljarder och ropar bara på mer statliga pengar. Att sopa rent bland alla onödiga chefsposter, rensa bort alla coacher, konsulter och bända upp stuprören, där alla endast bevakar sitt eget revir, finns inte på kartan. I stället höjs avgifter till akutbesök kraftigt och i vanlig ordning drabbas de riktigt sjuka hårdast, de med lindriga åkommor som inte platsar där klarar sig alltid.

Nu skall 900 tjänster bort hos regionen i Östergötland, underskottet skenar, nu med 1,7 miljarder. Mantrat om att alla medarbetare går på knäna är jag mycket tveksam till.

EU:s lyxfälla är det ingen som orkar blottlägga, striden är hård om att bli röstbar till parlamentariker i juni, då byts ideologi som skjortor.

Vad finns att rösta på i denna korrupta högborg?

Kan någon läsare ge mig ett råd?

SD som tror sig kunna förändra EU inifrån ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *