Brottsrädda medborgare har ”sned uppfattning”

Avståndet är avgrundsdjupt mellan maktsvassande ledarskribenter, politiker och verkligheten.

Hör här, utan att svimma.

LöfvenJag har gjort Sverige till ett bättre land” och när jag hämtat mig från den lögnbravaden, så kommer nästa från Märta Stenevi MP:s nya karriär språkrör, som skall jaga nationalister och anklagar SD för kvinnohat. Annie Lööf står och visslar i dörren om samarbete. Hon är livrädd för att M, KD skall acceptera stöd från SD. Ambitionen är att bli statsminister.

Vi kan bara utropa Kyrie eleison (grekiska för ”Herre, förbarma Dig”) och hoppas bli bönhörda.

Nu till Jens Ganman som den 1/2 skrev januari bokslut på Facebook:

Jens Ganman Wikipedia

Bildresultat för jens ganman

”BOKSLUT JANUARI  (se bifogad lista längst ner)

Går brottsligheten upp i Sverige? Eller ner? Det är den ständiga frågan. De som drabbas av skottlossningar, bombdåd, bilbränder och gänguppgörelser på den lokala lekplatsen skiter nog i vilket.

Lars Lindström skriver (igen) i Expressen om att det nog inte är så farligt det som händer runt om i Sverige. Han har läst statistik från BRÅ och vet att berätta för läsarna:

”Äldre människor är mest oroliga för att utsättas för brott, men är minst utsatta.

…och här skulle man kunna tänka:

”Tänk om många äldre har slutat att gå ut? På grund av ’stök’ i närmiljön? Och att de därmed försvinner ur statistiken?”

https://mitti.se/lansnyheter/varannan-stockholm-kvallen/

Och tänk om minskat antal dödsoffer p.g.a. grovt våld delvis beror på bättre vård? Traumaenheterna på våra stora regionsjukhuset är numera väldigt bra på att rädda livet på skottskadade.

Undrar varför.

Och vad väger tyngst i ett allmänt trygghetsperspektiv: att internetbedrägerier går ner eller att explosioner i trappuppgångar går upp?

Hur passar såna parametrar in i ekvationen?

Det får vi inte veta när Lindström skriver eftersom hans jobb inte är att granska makten och ifrågasätta vanskötseln av Sverige.

Hans jobb är att skambelägga vanliga människor som tycker att deras stad/by/kvarter har ballat ur de sista åren. Den som inte känner igen sig i sitt eget land har en ”sned uppfattning”.

Och sneda saker bör, som vi alla vet, rättas till.

Det övergripande journalistiska paradigmet i Sverige lyder: den som vill prata om brottslighet som ett problem och inte en ”utmaning” är populist allra minst och kanske t.o.m. högerextrem.

Om denna era och denna ”journalistik” kommer det att skrivas  avhandlingar i framtiden.”

(Länklistan på brottslighet besparar jag er, den är på dryga 150 artiklar, notera främst från statsmedia).

5 tankar kring ”Brottsrädda medborgare har ”sned uppfattning”

  1. Är det en tvättmaskin jag ser där inne i vardagsrummet? Som tv-kontrollanten från radiotjänst sa innan han fick sparken.

    ”Hjärntvättmaskin”

    Det är kanske en klassmarkör att vara verklighetsfrånvänd. Det är trots allt enklare för den som har råd att segregera sig från samhällsproblemen att låtsas som att de inte finns. Det är inte lika enkelt för en far som får sin dotter gruppvåldtagen i närheten av en asylmottagning att svälja medias propaganda.

    Topp-politiker som sitter bakom skottsäkert glas med beväpnade livvakter behöver inte oroa sig för afghaner som springer löst med kniv på gatan, men en vanlig Svensson måste vara med lite. Det var väl inte så länge sedan någon blev slaktad med kniv utanför en bankomat.

    Å ena sidan vaknar inte folk innan verkligheten biter dem i baken, men då är det oftast redan för sent. Å andra sidan blir folk karaktärsmördade och stigmatiserade om de säger sanningen offentligt. Det förefaller som att de som ser verkligheten vågar inte säga något. De andra låter sig vilseledas och ljuger för sig själva, blundar för verkligheten och tittar åt ett annat håll för att inte bli socialt utstötta.

    Medias huvudroll tycks vara att agera propagandamegafon och kontrollera folket istället för att kontrollera makten. Myndigheterna är byråkratiska kolosser som sysslar med att dölja sanningen. BRÅ ska verka brottsförebyggande, men förvanskar statistik för att sopa samhällsproblem under mattan. Är det att verka förebyggande eller är det ideologisk hjärntvätt.

    Folk har så stor tilltro till myndigheter. MSB bara för att ta ett exempel. Det finns ju ingen beredskap när det brinner. De köper genuscertifierade tamponger för pengarna istället för brandslangar och slänger skyddsmasker i soptunnan. En skogsnation som ringer till Polen varje gång det brinner.

    De skickar ut en broschyr, om kriget eller krisen kommer. Det vore bättre att de skickade ut sina genuscertifierade tamponger så folk kunde stoppa dem i öronen när bomber detonerar i trapphusen. Det skulle åtminstone förebygga hörselskador och folk slipper höra böneutrop från alla nybyggda moskéer.

    Kanske MSB:s genuscertifierade tamponger också kan användas för att stoppa blödningen, när en stackars pensionär blir knivhuggen på väg till affären för att köpa en burk kattmat. De bortglömda som byggde landet men vars välfärd brändes på lyxmigration.

    Ja den fete har verkligen gjort Sverige till ett bättre land, men det sägs att svenska statsministrar alltid kollar lite extra över axeln.

    1. Nej just ja. MSB har inga tamponger. Pengarna gick till att sponsra trafficking på Kanarieöarna.

      Friskt land.

    2. Tack för en gedigen sammanfattning av tillståndet i landet. ”Det är kanske en klassmarkör att vara verklighetsfrånvänd. Det är trots allt enklare för den som har råd att segregera sig från samhällsproblemen att låtsas som att de inte finns,” en mening som säger allt.

  2. Som jag tidigare påpekat och som ALLA borde ha en stående skylt framför Tv:n som borde ge en ständig eftertankeverksamhet:
    “It’s Easier to Fool People Than It Is to Convince Them That They Have Been Fooled”. – Mark Twain.
    Tyvärr är det alldeles för många som tror att tv:n spottar bara ur sig sanningar, när det i själva verket är tvärtom. NI alla som inte missar ett enda s.k. dagliga ”nyhetsuppslag” när ska ni fundera på ”hur sjuka” ni blivit (i era huvuden)? Har ni dessutom abstinens när ni missar ”nyheterna”, då kanske det är dags att ”tänka till” ifall ni har något kvar att tänka med.

    1. ”Det är lättare att lura människor än att övertyga dem om att de har lurats”.
      Så sant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *