Sida är en korrupt organisation – där värstingar belönas

Ledarsidorna.se skall ha en stor eloge för dess granskning av Sidas verksamhet, socialdemokraternas skötebarn, där Carin Jämtin (S) varit drottning och fått in sina röda gelikar till välbetalda tjänster.

Nu har hon själv belönats med en landshövdingspost i Västernorrlands län. Samma beteende med nepotism har leende Anna Kinberg Batra (M) landshövding i Stockholms län som fuskade in sina vänner till välbetalda jobb.

Efter svidande kritik om jäv från riksrevisionens rapport i våras, så protesterade Sidas chefer högljutt. Nej, några jävsituationer finns inte på deras korrupta karta. Och vinner socialdemokraterna valet 2026 då skall den korrupta ordningen återställas lovar Morgan Johansson.
https://ledarsidorna.se/sidas-personal-fornekar-uppenbara-javsrisker/

Bild från omvarlden.se

Så belönas systemhotande korruption, lyder rubriken från https://ledarsidorna.se/sa-belonas-systemhotande-korruption/

”Av Sidas korruptionsrapporter framgår att deras bild är att endast en halv promille av utrikesbiståndet försvinner i korruption på något sätt. Som inte korresponderar med Världsbankens uppfattning. Möjligheterna att förskingra skattemedel är strukturella och inbyggda i systemet med en omfattande tillit till lokala organisationer som får och kan agera utan egentlig tillsyn. Där utredningen kring varje avslöjad korruption inom biståndsprojekt projekt nästintill regelmässigt följs av olika former av mörkläggningar, befordringar och belöningar….”

Sidas korruptionsskandal i Afrika under 2019 tystades ner av Sida trots bevis på att miljoner hade flödat ut i enorma löner på plats med lyxigt leverne.

Trots att den respekterade Inga-Britt Ahlenius förkunnade att det handlat om korruption och att Sida då borde statuera exempel och stämma de som varit inblandade enligt uttalanden till Aftonbladet, så hände ingenting förutom att Sidas ansvariga för den korrupta miljonrullningen blev befordrade till högre tjänster.

Socialdemokraternas vanliga strategi, att fuska och ljuga är smörjmedel för karriären.

Jakob Granit blev utnämnd till Sidas generaldirektör sedan 2023, till Carin Jämtins stora sorg av Tidöregeringen med en månadslön på 130 000. Sidas personal motsvarar cirka 785 årsarbetskrafter (antal tjänster omräknat till heltidstjänster, januari 2024), därutöver finns många lokala organisationer i mottagarländer. https://www.sida.se/om-sida/organisation

Vid installationen förkunnade GD att verksamheten skulle omprioriteras, men gav inga svar på hur. https://www.omvarlden.se/nyheter/jakob-granit-heter-sidas-nya-generaldirektor

Jag tror att mygel, vänskapsband och korruption är inbyggt i väggarna och är mycket svåra att komma åt, när verksamheten badar i självgodhet och skattepengar.

Sida är främst ett monument över politikers språngbräda till internationella tjänster, där Sverige med våra höga skatter åter vill vara bäst i klassen. Vad som egentligen når fram till behövande är det inte så noga med, eftersom korruption är inbyggt i mottagarländerna från toppen till botten.

En kultur som vi blivit berikade med tack vare massinvandringen från länder som styrs av medeltida teokrater, som anser att deras makt kommer från Allah, som krockar med vår moderna demokrati, som urvattnas allt mer, då superrika globalister numera styr.

Skillnaden mellan Allah och superrika Davosbröder kan diskuteras.

(Teokrati var jag tvungen att googla på, det betyder ”Gudsvälde”, och är ett statsskick där Gudomen anses inneha den högsta makten och där den eller de styrande har sin makt från denne eller är dennes ställföreträdare. Wikipedia)

7 tankar kring ”Sida är en korrupt organisation – där värstingar belönas

  1. Pengar lär behövas till det gemensamma ”no man is an island” eller?
    men också snålhet därför frestelserna är stora man kan ju alltid undra hur många personer med representativa funktioner som verkligen behövs akb anna kinberg batra kan väl leva lite på komikern Batra Klägget klägget ser nog till sina egna intressen först och främst Juholt som myntade uttrycket var väl inte den blygsammaste i sällskapet?

  2. Den största politiska korruptionsaffären där Miljarder troligen hamnade i vissa ”partier kassa” förutom att vissa enskilda fickor fylldes var väl NUON affären. Den orkestrerades av ALLIANSEN med Reinfeldt, Bildt, Borg och Maud Olofsson som var den som skrev under” förlustaffären” 2014. Man betalade 53 miljarder för mycket. Innan hade man sålt vin och sprit den 31 mars 2008 till Pernod Ricard för 55 miljarder svenska kronor. Man sålde med ena handen och tog med den andra! Utan att det saknades kosing i statskassan. Varför finns det ingen trovärdig utredning kring denna gigantiska politiska kupp mot det svenska folket? När vi ändå är inne på politiska ”korruptions förehavanden”! När får vi sanningen, ALLIANSEN?

    https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=NUON+aff%C3%A4rens+%C3%B6verpris

    https://www.svd.se/a/d79472a0-e9ba-3d68-8644-1ef1508c9570/vin-sprit-saljs-for-55-miljarder

  3. Var det inte helt nyligen en skandal inom Sida med en afrikansk man som förskingrat !!?
    Sida upp och Sida ner de bara förskingrar mer och mer och våra politiker de inget ser .
    Mvh Sjöström

    1. Skatt är stöld / rån. Ju mer skatt som tas ut, desto mindre frihet för den som arbetar, som tjänar och konsumerar, och desto större möjlighet för parasiterande klasser, vare sig de står för blodsugande politiker, korruption, huvudlösa, negativavkastande projekt och deras bidragssuktande valboskap.

      1. Tänk om alla 7-klöver väljare kunde reflektera över dessa dina rader:
        ”Skatt är stöld / rån. Ju mer skatt som tas ut, desto mindre frihet för den som arbetar…”

Kommentarer är stängda.