AI gör banker ännu mer opålitliga vid nästa marknadskrasch

Bankerna håvar ännu in enorma vinster på bolåneräntor, men varningar finns i farstun, där Artificiell intelligens (AI) redan har placerats.

Samarbete mellan banker och makthavare orsakar globalt säkerhetsbedrägeri, är slutsatsen i en bok av den holländske advokaten och visselblåsaren Hester Bais .

Sedan 2014 har han uppmanat myndigheterna att stoppa de massiva internationella bankbedrägerierna i OTC-derivat och säkerhetsskalspel.

(OTC-trading, eller over-the-counter-trading, handel över disk på engelska, beskriver handel som inte sker på de formella börserna. OTC-handel sker till största delen mellan två parter och oftast i ett nätverk av mäklare. Wikipedia)

Han redogör för detta scenario i sin bok ”Worst Bank Scenario”

Ett stort problem är att många banker saknar säkerhet och är underfinansierade genom vidlyftiga spekulations affärer och för att dölja detta faktum så pågår oftast dolda bedrägerier för att få in kapital.

Orsaken är obalans mellan utlåning och insättning.
De har lånat ut för mycket, beviljat krediter som det inte finns täckning för.

Ett exempel på bedrägeri är att under lockdown skapades det en fond på 800 miljarder euro som en Corona-fond, men dessa pengar användes för att stödja bankerna och de användes aldrig för sitt avsedda syfte.

Pensionsfonder kan användas som buffert och urholkas. När krisen som förr eller senare kommer kan låntyngda husägare varken betala sina räntor eller sälja när marknaden sviker.

Det är alltså bankdynastiernas vanliga koncept att bankerna tar vinsten och folket förlusterna, oavsett konjunktur och ekonomisk transaktion.

Makthavarna spelar med och garanterar statlig insättningsgaranti, dvs våra skattepengar. Eftersom vissa banker är för stora för att få gå omkull.

Nu planeras ett nytt globalt Bretton Wood system med AI i högsätet.

(Bretton Woodssystemet var ett fastkurssystem där växlingskursen för länders valutor gentemot den amerikanska dollarn fastslogs och mellan 1945 och 1971 reglerade det växelkurserna för medlemsländerna i Internationella valutafonden (IMF).

I början på 70-talet försökte Richard Nixon på olika sätt rädda den fasta kursen mot guld men förgäves, eftersom Vietnam kriget slukade statens finanser. 
1973 tvingades den amerikanska centralbanken förklara att dollarn inte längre var konvertibel mot guld.
Därmed upphörde Bretton Woods-systemet och det flesta valutor fick istället rörlig växelkurs. Sammandrag från Wikipedia)

Nu är det AI som står på tapeten för att både dölja och rädda bankernas ihåliga säkerhet med ett nytt Bretton Woodsystem 2,0.

Kriget mot våra kontanter är ett medel för att förverkliga globalisters nya system. Ett nytt globalt AI-system kommer att övervaka varje transaktion och kontrollera varje person på planeten. Integritet och ekonomiskt oberoende kommer att försvinna. Centralbankernas digitala penningtransaktioner CBDC, förbereds aktivt för att sjösättas och därmed intensifieras kriget mot kontanter.

(CBDC, Central Bank Digital Currency, är en digital valuta som utges och stöds av en centralbank. Det är en form av digital betalning som liknar vanliga pengar, men istället för att finnas i fysisk form är den helt digital).

AI bygger på att enorma mängder data matas in för att få resultat med bra analys och beslutsfattande, men faran är om det är dålig kvalitet på det som matas in, vilket kan leda till att AI gör systematiska fel (bias). Länken är mer till för mig själv och kanske några andra som inte har stiftat bekantskap med Apples Siri och Amazons Alexa.
https://main.exedsse.se/vad-betyder/ai

Tyvärr anser jag att en majoritet av våra politiker är drabbade av kognitiv bias, t.ex inom den gröna omställningen där deras subjektiva bild avviker från verkligheten. Bias inom läkemedelsforskning är inte ovanligt, där systematiska fel i redovisning kan få en dålig medicin att framställas som bra.

Författaren varnar för en ny marknadskrasch och tillägger att de enorma kostnaderna för dagens och morgondagens dysfunktionella finansiella system kommer till stor del att överföras till nästa generation.

Således intet nytt under solen…

https://www.amazon.co.uk/Worst-Bank-Scenario-Hester-Bais-ebook

4 tankar kring ”AI gör banker ännu mer opålitliga vid nästa marknadskrasch

  1. Med ”AI” kan man väl maximera vinster vid aktieköp eller försäljningar, obligationer, reverser, valutaspekulationer, guld & silver värden o.s.v. Man kan sakta men säkert ”tömma” allt av värde från både folket som från hela länder. AI har sådan hastighet på sina ”reaktionstider” på beslut som inga ”normala” placerare eller bankkontoinnehavare har en chans emot. Vi lär märka NÄR den STORA TÖMNINGEN sker.
    Det är väl då som varje land kanske får skapa sin egen ”Franska revolution”!
    Politiker & Kapitalet, har nog redan tagit ”vatten över sina huvuden”. Det ska bara upp i dager innan ”huvuden” börjar rulla.

    1. Enorm övertro på AI. Vi får väl se vart det bär. Knappast någon som kommer att ha ensamrätt till algoritmer eller vara ensamma om nätverk. När det gäller marknader kommer eventuella fördelar snabbt att konsumeras av andra aktörer, och den eventuella ’edge’ man hade försvinner.

  2. Och vilka äger bankerna ? Ofta äger dessa media också . Vilka påverkar oss , media och där sluts cirkeln ! Jag ser dagligen att medborgaren undantagslöst betalar med kort . Och det GÅR inte att föra en diskussion om det fenomenets nackdelar . Tro mig jag försöker till och från dock utan något gehör . Medborgaren är en ”idiot” i mitt tycke . Ursäkta den grova benämningen .
    Mvh Sjöström

    1. Medborgarna går i samlad tropp mot stupet, trots att allt tyder på att nyliberalismens woke era går mot sitt slut. I undersökningar framkommer att svenskar är de mest lydiga i Europa till vad storebrors media säger.

Kommentarer är stängda.