Här hamnar multimiljonstöden till Ukraina

Det kunde lika gärna stå multistölden från medborgare i USA och EU.

Diana Panchenko är en orädd journalist från Ukraina som tvingats fly till Ryssland, när hon skriver om vart multimiljonstöden till Ukraina hamnar, rapporterar nättidningen Newsvoice. https://newsvoice.se/2024/07/diana-panchenko-ukraina/

Hon har också intervjuat Aleksandr Lukasjenko om Ukrainakriget. Han sa att kriget i Ukraina hade kunnat undvikas: ”Det kan stoppas nu och det kunde ha undvikits då.” Han anser att USA ligger bakom kriget med Nato utvidgningen österut och att USA efter Ryssland är ute efter Kina.
https://newsvoice.se/2024/07/diana-panchenko-intervjuade-aleksandr-lukasjenko-om-ukrainakriget/

Europas korrupta maktelit Välkomnar nu Zelenskyjs EU ansökan av den lika korrupta Ursula von der Leyen, medan hennes underhuggare (inte minst våra egna) applåderar, när skattepengar från EU:s utsugna medborgare försvinner ner i Zelenskyjs och hans bröders fickor.

” …Vill du veta mer? undrar Diana Panchenko
[namn raderat] stal 5,5 miljarder dollar. Medgrundaren av den ukrainska statliga banken var en långvarig partner och vän till Zelensky. Han är föremål för amerikanska sanktioner och sitter för närvarande i fängelse. Enligt Panama Papers-rapporten överfördes 41 miljoner dollar av dessa pengar till Zelenskys konton. Så varför finns det ingen utredning om Zelenskys stöld av ukrainska folkets pengar…? ”

Fortsättning borde vara obligatorisk läsning för alla riksdagsmän som försöker överträffa varandra i pengarullningen till Ukraina, samtidigt som de med stålvass blick om och omigen från vänster till höger försöker lura folket hur farlig Putin är.

Ytterligare välbelagda korruptionsskandaler som har tystats ner.

 • En miljard dollar har försvarsminister [namn raderat] stulit. Han flyttade dessa pengar till oseriösa företag på krigets första dag. Vi publicerade mer än en utredning om ämnet, men han går fortfarande på gatorna…
 • Enligt OSINT-rapporter så går pengar rakt ner i fickorna på ukrainska tjänstemän. Det är 50 miljarder dollar under kriget mot Ryssland. Till och med chefen för ett litet bykontor visade sig ha 4 miljoner dollar hemma.
 • 1,1 miljarder dollar har en anställd på skatteverket i Kiev stulit. Radio Svoboda rapporterar att hon är åtalad för olagligt berikande.
 • 32 miljoner dollar, snodde chefen för Zaporosia-förvaltningen från budgeten för befästningsbygget, rapporterar 360 News
 • SBU-generalen, som anklagade mig (journalisten Diana Panchenko) för förräderi för ett fredsupprop på telegram, har gripits i Serbien med kontanter, juveler och kryptotillgångar till ett värde av över 20 miljoner USD. osv, osv.

”….De här ex är bara en droppe i havet, skriver DP. Det här är de fall med bevis som vi pratar om gång på gång. Med “vi” menar jag ärliga journalister. Vi har en uppsjö av utredningar i ämnet, men de släpper lös helvetet på oss….”

Ärliga journalister är snart ett utdöende släkte, skillnaden i moral här hemma mellan Carina Bergfeldt (SVT) och Malin Ekman som lämnat SvD är avgrundsdjup.

”….Den ukrainska regeringen har tagit över informationsmonopolet och betalat för försvarare. Dessa försvarare är i själva verket deras medbrottslingar som lever på stulna pengar…” konstaterar den jagade ukrainska journalisten.

Bilden är från compliancechannel.tv , men passar bättre för Sverige än i Ukraina, där behövs inga under bordet mutor, miljarder försvinner rakt in på Zelenskyjs och hans nazistiska vänners konton.

Nu har tom Nato börjat att dra öronen åt sig ”Ukraina kommer inte att kunna gå med i Nato – eftersom landet är för korrupt. Det säger en källa inom det amerikanska utrikesdepartementet till The Telegraph...” Förmedlat från https://www.friatider.se/nato-kalla-ukraina-korrupt-att-bli-medlem

Skillnaden är hårfin mellan våra makthavares mediala ”rövslickare” ofta med rödgrön färg, som ständigt delar upp världen i onda och goda. Ondast är Putin, och XI Jingping tätt följda av Donald Trump, Viktor Orbán, Marine Le Pen, Gert Wilders, Nigel Farage och så AfD i Tyskland och Bric länders ledare vet inte sitt eget bästa enligt världspolisen, när de önskar en multipolär värld och vill handla i annan valuta än petrodollarn och slippa USA:s överhöghet.

Frågan är hur radikala Meloni, Wilders och Le Pen är när de hamnar i maktens boning? SD:s ideologiska avveckling bådar inget gott. Inga murar tycks byggas runt köttgrytan, som är lika välsmakande för alla oavsett politiskt håll.

Journalisten Diana Panchenko finns på Youtube och X.com https://twitter.com/i/status/1807853700830085592 meddelar redaktionen för Newsvoice, som tacksamt tar emot stöttning via annonser eller ett litet bidrag via MediaLing.

https://newsvoice.se/9b6fc2b0-5556-4143-b217-44d50ee6eba2

3 tankar kring ”Här hamnar multimiljonstöden till Ukraina

 1. Håller med TT .
  Det falsarium vi medborgare utsätts för dagligen från etablissemanget är ett bedrägeri i den större skalan .
  Kan rent av vara det största genom tiderna då vi har all information ”en knapptryckning bort” bara och likaså går medborgarna på det gång efter gång !
  Skillnaden förr var att folket då inte hade dagens möjligheter till information utan fick sitta i sina kyrkbänkar på söndagen och lyssna på vad överheten hade att förkunna .
  Har läst Dianas intervju med Lukasjenko och hennes text om pengar till Ukraina .
  Problemet är för mig och säkert de flesta här att det är stört omöjligt att föra diskussioner om sakers tillstånd med den gängse medborgaren !
  Blicken man får säger mer än ett ord (idiot) och man får ingen möjlighet mer att tala vidare i öppen hjärtlig anda som det heter på diplomatspråk .
  Jag får känslan att vilja skärma av mig från det dagliga och inte bry mig, men nyfikenheten gör att jag vill vara med ett tag till.
  Vill ha koll på läget heter det . Tog min husbil ner till Le Castellet i sydöstra Frankrike och motorsportbanan Paul Ricard nu i Maj . En träff med gamla Road Racing förare och våra motorcyklar från förr som vi tävlat med under 70 – 80 talet . Många gamla bekanta dök upp . En resa på 560 mil som jag företog själv utan någon att tala med . DET var renande för kropp och själ . När jag var ung for jag kors och tvärs på kontinenten och tävlade var och varannan helg . Ett helt annat Europa då !
  Ursäkta den långa harangen men måste ibland skriva av mig .
  Mvh Sjöström

  1. Tack för en härlig och välgörande beskrivning av hur många medborgare känner och om livskvalitet på motorcykeln under 70-80 talet.
   Börje Jansson berättar om Roadracing under 60- och 70-tal som du väl kunde komplettera.
   https://www.youtube.com/watch?v=hXyckrM66sQ
   Eftersom mitt barndomshem är Närke, så har motorsporten alltid stått högt i kurs från Ronnie Petersson till Marcus Ericsson, båda arbetargrabbar från Örebro och Kumla. Sorgen var stor 1978 då Ronnie Pettersson dog efter en våldsam krasch på Monza banan i Italien.

 2. Varför åker ni inte till Ryssland eller Kina, den svenska regeringen?
  Är inte Sverige ett fredsbevarande land längre, MODERATERNA?
  Det är ju trots allt NI som gjort Sverige till en KRIGSFÖRANDE nation. Sedan har ni mage att påstå att det är det svenska folkets vilja och att ni går folkets ärenden!
  Inte undra på att ni skaffat en armé som ska beskydda er från ert eget folk!
  Tror NI politiker verkligen på att ni kommer att komma undan i det långa loppet?
  Tydligen gör ni det, trots att ni kan riskera att ”fly för era liv”!
  Vad händer när allmänheten insett att ni inte bara har förstört vårt samhälle utan även våra livs framtida trygghet samtidigt som ni får betalt för det, av oss?
  Kan det vara därför som de ”politiska rävarna” smitit ut i det tysta genom bakvägen, under de alla gångna åren. Den framtida domen mot de politiker som berörs, den kommer inte vara er nådig.

Kommentarer är stängda.