Media med politiker presenterar en sagovärld som ej existerar

Denna sagovärld har kriget i Ukraina och Nato/DCA avtalet synliggjort med besked. Det onda öst ställs mot de goda i väst, demokrati mot diktatur och tyvärr verkar en majoritet av folket ännu svälja denna tillrättalagda berättelse utan verklighetsförankring.

Jag läste nyss i lokaltidningen om extremhögerpartiets Nationell Samlings framgång i det franska valet, med det lugnande beskedet att vänsteralliansen låg strax bakom. Sedan stod det att Orbán skall ”göra Europa stort igen – Bryssel bävar,” så läsare förstår vilken ful fisk han är, som till råga på allt vill ha fred i Ukraina och spara unga soldaters liv på båda sidor. Inte heller frågade han Ursula von der Leyen om lov innan han hälsade på Putin efter att ha förnärmat Zelenskyj om att acceptera fredsförhandlingar. EU-eliten muttrar: Förstår inte Orbán att det finns fler liv att offra för krigsindustrins profit, som vi applåderar för att rädda vår karriär och Europas demokrati

Statsmedias försåtliga texter med stor indoktrineringspotential fortsätter dag ut och dag in.

Metaforen sagovärld kommer från Knut Lindelöfs den 2 juli https://www.lindelof.nu/var-tids-fordumningsformel-framfor-andra/

”,,,,,Mediekonsumenterna har alltså kastats in i en sagovärld där den gode prinsen modigt och självklart måste rädda den skyddslösa prinsessan från den onde draken. Det är enkelt att rollsätta den. Prinsen är Västvärlden med sina fjärrstyrda medier, prinsessan är demokratin och friheten och draken är förstås Putin och hans anhang (80 procent av världens befolkning)….”

Efter denna mediala presentation av världens händelser så nickar flertalet, i alla fall offentligt, instämmande för vem vill vara kompis med draken?

Enligt det korrekta etablissemanget så står kampen i dag mellan diktatur och demokrati som vanligt folk skiter i, de har vänt politiken ryggen, eftersom de vet att politiker ljuger så det står härliga till. Ett nej före ett val blir snabbt ett ja, när det är klart och då lockar Bonde söker fru mer än SVT:s partiledardebatter Agenda.

Vi kan se samma utveckling i hela västvärlden, där folkets kamp alltid är mellan rika och fattiga, mindre mellan höger och vänster och där forna arbetarpartier/demokrater tagits över av akademi och den korrekta eliten med FN i täten med wokekulturen i högsätet.

De har blivit folkets finder och då har den forna högern i Sydeuropa blivit folkets talesmän, som självklart får extrem stämpel av etablissemanget.

I England är det tvärtom beträffande partiröster jämfört med Frankrike, där Marine Le Pen med Bardella väntas ny seger i morgon. I England fick högern med tories nyss storstryk och nu ska Keir Starmers labours ledare försöka få landet på fötter igen. Nu har också Nigel Farage med sitt parti Reform UK tagit sig in i parlamentet. Folket har fått nog, när de rika blivit allt rikare och de fattiga allt fattigare, då återstår bara att protest rösta.

”Antonio Guterres, FN:s generalsekreterare, har precis släppt globalisternas senaste spelplan för befolkningskontroll, övervakning och censur. Spelplanen, som har titeln Globala Principer för Informationsintegritet, syftar till att få ett slut på ”skadlig desinformation, felinformation och hatpropaganda” på nätet, samtidigt som ”mänskliga rättigheter som yttrandefrihet upprätthålls….”
Från https://www.vaken.se/fn-forklarar-krig-mot-yttrandefriheten-for-att-censurera-sanningen-underminera-ansvarsskyldighet-och-kontrollera-befolkningar/

Men politiker och media i väst ångar på skriver Lindelöf som om ingenting hänt i västvärldens väljarsympatier och om Putin vinner, då skulle fredsförhandlingar i Ukraina innebära;

”att demokrati, mänskliga rättigheter, öppenhet och fredlig samexistens försvinner. Och att världen i hög utsträckning kontrolleras av Ryssland, Kina och Iran.”

Vem som kontrollerar världen idag, med krig, motsättningar och ökad tystnadskultur nämner inte statsmedia.

Därför är det viktigt för globalisters hantlangare, främst media och politiker, att jaga och kringskära alternativa medier som avslöjar att prinsen är mutad och bara lurar och överger prinsessan med fagra ord om en bättre värld, där de rikaste av de rika styr och har tystat folkets röst.

Bild från Dreamstime

Tänk om prinsen i väst till slut förstår att han måste samarbeta med draken i öst för att säkra världens framtid?

Där jag finner mer sanning i en multipolär värld, än västs hegemoni som nu eroderar till oligarkers förtvivlan, vilket innebär att jakten på oliktänkande intensifieras.

Tyvärr skiljer sig inte krigsindustrins profitmaskin från Big Pharmas, ständiga krig och pandemier är ett måste för att den inte skall avstanna.

2 tankar kring ”Media med politiker presenterar en sagovärld som ej existerar

  1. Tack Harriet för ditt idoga arbete att tillhandahålla oss läsare texter med mening och djup som leder till eftertanke . En mycket markant skillnad mot det som msm serverar oss medborgare .
    Mvh Sjöström

Kommentarer är stängda.