Protestera med ditt namn mot turbokycklingars lidande, som Big Food är likgiltig inför

Hej Harriet!

Just nu är Djurens Rätt ute på sin årliga sommarturné och vi har redan haft hundratals djurrättssamtal med nyfikna människor runt om i landet, samtidigt som vi ser fram emot många fler under sommaren.

 I år fokuserar vi på turbokycklingar, vilket 99 % av alla kycklingar som föds upp i Sverige är.

Visste du att turbokycklingar växer så snabbt att de får ont, blir sjuka och dör i förtid?

Majoriteten får någon typ av rörelsestörning innan deras liv avslutas vid 35 dagars ålder. Då har de hunnit växa 50 gånger sin storlek från kläckning. Föräldrarna till turbokycklingarna tvingas gå med hunger och törst så att deras snabba tillväxt förhindras. 

Det systematiska lidandet som turbokycklingarna utsätts för är oacceptabelt.

Därför uppmanar nu Djurens Rätt svenska politiker och makthavare att agera genom att anta ett förbud mot aveln av turbokycklingar. 

Genom att du skriver under namninsamlingen Regeringen – det är dags att anta ett förbud mot turbokycklingar! är du med och ser till att ett förbud kan bli verklighet.

https://interact.djurensratt.se/agera/regeringen-f%C3%B6rbjud-turbokycklingar?mc_cid=7c69910976&mc_eid=088cc27634

Ge en gåva för kycklingarna!

Med din gåva kan vi stoppa djurplågeriet. Tillsammans kan vi få ett slut på användningen av turbokycklingar som växer så snabbt att det gör ont. Var med och förändra deras verklighet! Varmt tack!

❤️Valfritt belopp eller Swisha 50 kr Swisha 100 kr

https://djurensratt.adoveo.com/start/TmpWaFpHOTJaVzg9/?location=tackmail&

När du ger en gåva kommer dina uppgifter att behandlas av Djurens Rätt.
Läs här om hur vi behandlar dina personuppgifter”

4 tankar kring ”Protestera med ditt namn mot turbokycklingars lidande, som Big Food är likgiltig inför

  1. Jag är ledsen, men jag kan inte stödja detta eftersom de första djurskyddslagarna stiftades i Tyskland på 30-talet.
    Djurskydd = nazism!

    Sarc/off

    1. Att nazister använde djur, ofta hundar i sin propaganda är känt, men jag kan inte se hur dagens plågade turbokycklingar skall accepteras för nazisters låtsas djurskydd på 30-talet.

      ”…Journalisten Jan Mohnhaupt har i sin bok ”Tiere im Nationalsozialismus” sett närmare på en, hittills mindre beaktad, aspekt av nazismen. Det må ha känts förringande att skriva om djur i jämförelse med massmord, men även här blir nazisternas världsbild tydlig.
      Inte sällan anförs vilken djurvän Hitler var – vegetarian och hundälskare….”
      Från
      https://www.dixikon.se/tiere-im-nationalsozialismus-av-jan-mohnhaupt/

    1. Jag gör detsamma, men ibland undrar jag hur frigående hönor egentligen är och hur tillförlitlig kontrollen av giftfritt jordbruk utan bekämpningsmedel och GMO uppfödning är i praktiken?

      Debatten har stundtals varit livlig, för och emot ekologisk jordbruk och djurhållning.
      https://www.svd.se/a/kEo3Ev/djurens-ratt-montera-ned-storskaliga-djurfabriker

      Under min barndom på 50-talet var kyckling lyxmat och fanns bara på bröllop och kanske på ett 50-årskalas, eftersom en kyckling behövde 120 -150 dagar för att bli fullväxt, i småskaliga jordbruk.
      Nu går det på 30 dagar i turbofart, tätt, tätt sammanpackade i djurfabriker, där levnadsglada kycklingar bara har plågsamma dagar fram till sin lika plågsamma död. Levande väsen fråntas sitt liv för billig mat producerad med lönsam profit.

      Höns är stora personligheter, jag minns med glädje mina som fick gå fritt i brovaktarstugans trädgård, att sitta på trappan efter jobbet med en kopp kaffe och där Agda, Prillan med systrar kom och berättade hur deras dag hade varit med tuppen Oskar nådigt spatserade kring dem. Vardagslycka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *