”Energisolidaritet” är MP:s mål, vilket innebär el.brist i Sverige för att EU skall få mer och Rysslands ekonomi gå i stå

Tyvärr blev ljusglimten från miljöpartiets nej till DCA-avtalet kortvarig, för nu skall vi vara lika solidariska mot el. bristens medlemsländer i EU, som mot världens alla utsatta som vill komma till vårt bidragsland.

Orsaken är troligen att den tidigare migrantsolidariteten gått i stå, när Nordens övriga länder varnar för Sveriges förfall och då måste partiet elda på med energin, där energisolidaritet såg dagens ljus i MP:s partiprogram under 2022.

Tyvärr verkade målet med fossilfrihet och det gröna samhället vara en faktor för MP:s framgång i EU valet till landets tredje största parti. Rädsla för att jorden brinner upp verkar ha fått samma fäste i känslohjärnans synapser precis som att falla död ner utan genvaccinet hos vårt indoktrinerade folk, som inte vill ta in hur lurade de blev av vaccinets biverkningar och död. Det är för smärtsamt.

Utopin om det gröna samhället måste hållas i gång, trots brakförluster för subventionerade vindkraftverk och nya miljarder till olönsamma batterifabriker och hybris anläggningen med grön stål tillverkning.

Svenska kraftnät har nyligen gått ut och slagit larm att den fortsatta utbyggnaden av vindkraft måste bromsas, då elen den produceras blir en störning som inte kan balanseras. Blåser det för mycket blir det rea på elen och gröna projekt som slukar el måste läggas i malpåse förkunnade Vd för Sandvik AB P-O Eriksson I Swebbtv, Fjärde Statsmakten 211.

Men miljöpartiet har en annan lösning:

Miljöpartiet har hittat lösningen på hur EU ska frigöra sig från beroendet av rysk gas och olja: genom att istället importera el från Sverige…. Ryssland får långt mer än hälften av sina exportintäkter från energin. Genom att stoppa all rysk energiimport till EU kan vi slå undan benen för Rysslands finansiering av kriget”, skrev MP i ett pressmeddelande.”

Därmed slog de två flugor i en smäll, dels knäcka Ryssland och dels får Alice Bah Kuhnke (MP) nu kanske visa framfötterna i EU parlamentet, vilket kanske kan attrahera deras gröna vänner i EU parlamentet som nu slickar såren efter den stora valförlusten. Där insikten hos Europas väljare inte nått fram till vårt sovande folk.

Att Sverige behöver sin el själv till uppvärmning av bostäder, till industrin och för deras omhuldade gröna omställning bekommer inte dessa verklighetsfrånvända politiker som är totalt likgiltiga för att Svenska Kraftnät larmar;

”Risken för effektbrist i Sverige har ökat väsentligt, varnar också Svenska kraftnäts driftschef Erik Ek för och sätter ned foten. ”Vi vill att det byggs mer planerbar produktion”, säger han till TN. Och det är bråttom med lösningar…” https://www.tn.se/hallbarhet/37652/svenska-kraftnat-larmar-elkrisen-forvarras-bygg-planerbar-produktion/

Med miljöpartiet så fixar Sverige skivan.

”… Miljöpartiet vill att myndigheter och näringsliv i Sverige gemensamt ser över alla möjligheter att “öka vår produktion av energi och minska vår konsumtion av energi. Målet är att minska EU:s importberoende av rysk energi genom att öka svensk energi export”, förklarade MP…” med innehållslöst trams utan verklighetsförankring.

Miljöpartiet kallade det för “energisolidaritet” och vill att det ska införas som bärande princip i svensk och europeisk energipolitik.

Glädjande är att det nu finns många ?? för denna princip efter konservativa och fosterlandsvänliga partiers framgång i EU, som inte längre vill vara bankomat för icke integreringsbara migranter och inte heller för vindkraftens finurliga ägare.

Där Maud Olofssons (C) son tidigt var inblandad under hennes tid som näringsminister. Han satt i ledningsgruppen för företaget Svevind som under protester från samer och ortsbefolkningen byggde vindkraftsparken i Markbygden, som invigdes trots att formellt tillstånd för bygget saknades och miljöprövning fortfarande pågick inom regeringskansliet. Vilket orsakade en KU anmälan, som i vanlig ordning rann ut i sanden. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/ku-anmalan/granskning-av-naringsminister-maud-olofssons_gxa1233637/

Vindkraft används för skatte upplägg – pengar förs utomlands, meddelar signaturen TT;

Företagstrenden kring skatte uppläggen hur länge har detta pågått? Utan eller med lobbyisters som bankers medverkan!
Tänk om alla kunde göra samma skatte upplägg. Då flyr nog ”rötäggen” eller kryper till folkets kors.

Svenska vindkraftsanläggningar undanhåller mer än en miljard i skattepengar från Sverige via ägare i Luxemburg. En av de inblandade i skatteupplägget är en anläggning i länet: CEE Zinkgruvan Vindkraft AB. Det avslöjar Tidningen Affärsvärlden i en omfattande granskning. https://www.na.se/2024-06-11/uppgifter-vindkraft-anvands-for-skatteupplagg-pengar-fors-utomlands

Jag sällar mig till Peter Engellaus omdömen om dessa gröna helt förtappade själar, efter att han tagit del av Miljö partiets valmanifest inför sistlidna val. Ett första krav är att Sverige helt och hållet underkastar sig EU. Miljöpartiet vill gärna som övriga riksdagspartier bli EU:s lydiga drängar och pigor, möjligen att SD protesterar lite milt.

”…Dessa människor är besatta av ett större och mer självförhärligande högmod än jag tidigare anat och ännu värre blir det med plus 2,5 procent i EU-valet. Det är sådana omogna människor som i sin högfärd och förmätenhet ligger bakom historiens mördarkatastrofer som exempelvis Lenins, Hitlers, Mao Zedongs, Pol Pots och i ännu modernare tid Hamas.” https://detgodasamhallet.com/2024/06/13/patrik-engellau-tricotoser/

Maskrosen älskad och hatat enligt Lidingö Nyheter

Hur detta parti kan få 5,8 % i den senaste DEMO undersökningen av partisympatisörer övergår mitt förstånd, där KD och L ligger långt inunder spärren på 4 %, vilket jag har större förståelse för. SD har dock återtagit andra platsen med 21,3 %, så partiet sitter stadigt vid köttgrytan, medan Elsa Widding kämpar för folkets röst i riksdagen.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/o36XjB/aftonbladet-demoskop-kd-och-l-under-riksdagssparren

Att stoppa varenda känslig fråga i långa utredningar gör Tidöavtalet ohållbart till 2026 och skillnaden i praktiken kommer inte att vara särskilt stor med oppositionen i Rosenbad. Eftersom jag inte sett röken av något paradigmskifte.

5 tankar kring ””Energisolidaritet” är MP:s mål, vilket innebär el.brist i Sverige för att EU skall få mer och Rysslands ekonomi gå i stå

  1. Lönesolidariteten då! Den finns förstås inte och den lär väl aldrig hamna på ”tapeten”.

  2. Målet är att minska EU:s importberoende av rysk energi genom att öka svensk energi export”, förklarade MP…”
    Kan Mp förklara varför vi är Europas soptipp?
    ”Importen av avfall till Sverige har sedan 2018 i princip varit oförändrad och ligger på cirka 3 miljoner ton per år. Det visar Naturvårdsverkets statistik över anmälningspliktiga gränsöverskridande avfallstransporter”!
    Mp, släng er på soptippen ni också, så har ni fullbordat ert påhittade miljötrams.

    https://www.naturvardsverket.se/data-och-statistik/avfall/avfall-import-export/

      1. Javisst kan det vara så, men varför ska Europas sopor förbrännas här samtidigt som VI får den sämsta luftkvalitén i hela Europa? Plasthalten i Stockholm har ju ökat mellan 9 – 10 gånger! Inte är det våra sopor som åstadkommit det. Sedan ska vi bestraffas av EU som VI betalar! Den fullständiga paradoxen. Vi får betala våra liv för att rädda EU ländernas liv! EU:s skit har blivit VÅR skit.

        1. Allt handlar om pengar. Sophanteringen är mycket lönsamt för värmebolagen, som dessutom får alibi för återvinningen av sopor. Luften skiter de i, precis som våra politiker. Det är dyrt att bygga förbränningsstationer, så sopexportens länder är mycket glada för att Sverige tar emot deras sopor. Win win för alla utom för luften vi andas in.

Kommentarer är stängda.