I dag röstar riksdagen ja till DCA-avtalet!

Regering och opposition ger amerikansk militär oinskränkt tillgång till vårt territorium, utan att folket fått säga sitt. Endast MP och V har äntligen lovat att rösta NEJ.

Tänk om de hade vaknat till och sagt Nej till Natomedlemskapet, då skulle de rakryggat stå istället för denna insikt fem över tolv.

Hålla, hålla SD var är ni?

Svar: Vid köttgrytan!

Även lagring av kärnvapen är tillåtit, om det behövs konstaterar statsministern nöjt. Detta är det största sveket i mannaminne att utsätta landet för att bli indragit i krig och i värsta fall bli ett kärnvapenmål. Regeringens och oppositionens band till krigsindustrin, oligarker och USA:s kamp om fortsatt världsherravälde är mycket starkt. Meningsmotsättningar i debatter är endast skådespel för folket, som luras om och omigen.

Bandet till folket är avslitit för länge sedan och regeringsformens första paragraf att all makt utgår från folket är endast en chimär.

Utanför riksdagen borde varenda svensk stå och ropa folkets förrädare som kan och orkar åka dit, men troligen är det alltför få som tar sig dit, då politiker förstör demokratin, med skrämsel om krig. Precis det som DCA avtalet innebär.

En artikel av Tobias Ljungvall, statsvetare, författare och Rysslandkännare har återgivits på bloggen https://www.lindelof.nu/herre-pa-tappan-med-eller-utan-apokalyps/ är mycket läsvärd.

Han konstaterar;

”….Det USA-ledda Väst går redan över otaliga ukrainska och andra lik för att försöka bevara sin regelbaserade världsordning – alltså amerikansk hegemoni. Så länge det finns något kvar av USA kvarstår kanske det målet? Även för vårt hårt hållna etablissemang, med statsministern i spetsen….”

Jag undrar vilken belöning dessa folkets förrädare kommer att få? Utöver att Pål Jonson utbildats i USA om landsförräderi.

Bild från mittskifte.org

Böcker av Ljungvall https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Tobias%20Ljungvall

En god sammanfattning med bakgrunden till detta kapitulationsavtal finns att ta del av på https://www.lindelof.nu/tumskruvarna-dras-nu-at/

Citat: ”….Jag är så bottenlöst besviken på Er och resten av vårt allt mer isolerade politiska etablissemang, som till sist svalt Nato-medlemskap, EU-inträde och svenskt vapen stöd till Ukraina. Att nu protestera mot DCA-avtalet är bra, men så dags. Visst är det ännu mera uppseendeväckande att ge världens värsta krigsförbrytande stormakt fritt tillträde till vårt territorium med alla sina vapen….”

Och sent omsider har Aftonbladet publicerat ett upprop från en rad kända personer som skriver:

”….Vi anser att riksdagens beslut i frågan bör föregås av en förlängd bredare folklig diskussion och folkomröstning; inte minst på grund av att avtalet har en giltighetstid på tio år! Avtalet saknar dessutom den genomlysning som man kan förvänta sig vid ett sådant avgörande beslut. Det behövs en bredare demokratisk förankring i en fråga av så avgörande vikt för Sveriges framtid….” https://www.aftonbladet.se/kultur/a/dRmAoB/upprop-bordlagg-och-folkomrosta-om-dca-avtalet

10 tankar kring ”I dag röstar riksdagen ja till DCA-avtalet!

 1. Hur vore det med en FOLKOMRÖSTNING om Pål Jonson och om de ÖVRIGA i regeringen skall fällas för landsförräderi alternativt högförräderi! Om NU ”All makt utgår från folket” då skall väl vi kunna begära en folkomröstning om dels DCA avtalet men även om de berörda politikerna skall ställas inför rättskranket eller inte. Om så inte sker, skall VI snällt acceptera installationen av en evig svensk DIKTATUR eller inte? Finns det någon svensk som på allvar tror att det i Sverige råder DEMOKRATI?

 2. SD hade kunnat vinna sympati i fler läger, om partiet hade röstat nej till USAs insteg i vårt land.

  USA/Nato ligger hästlängder före Ryssland ifråga om aggressivitet. Inget land hotar Nato. Utan det är Nato som varit behjälplig i USAs anfallskrig. Har vi redan glömt vilka?

  Våra medier bortser helt från första akten i Ukrainadramat, då den folkvalde presidenten Janukovitj störtades med Västs hjälp. och landet började tala om att släppa in Nato. Den rysktalande befolkningen i Donbass ville inte vara med på det tåget, utan utropade sig som autonoma, varvid regeringstrupper plus väpnade frikårer, exv Azovbataljonen, började bombardera utbrytarna, och höll på med det i åtta år. När Donbass försvarare befarade att förintas, ropade de på storebrors undsättning. Där börjar andra akten i dramat. Och där tar SVT och de andra medierna sin avstamp: ”Titta, Ryssland anfaller ett demokratiskt land!” Så fortsätter Väst bygga på sitt narrativ i hopp om att allmänheten glömt den första akten.

  1. Din välgörande sammanfattning om akterna i Ukraina borde alla medborgare få läsa. Sverige har inte hotats av Ryssland, men efter dessa avtal kan landet bli det, när USA får husera fritt på 17 baser, utan att vi kan göra ett dugg.
   Detta svek avslöjar bara hur långt ifrån folket riksdagen är och regeringsformens första & borde skrivas om.
   ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket” borde ersättas med: ”All makt utgår från främmande makt” och riksdagen är dess representanter

   1. Ja Harriet, precis!

    På Nyhetsbyrån (nyhetsbyran.org) finns en text skriven av en medarbetare på Riks, där Hans Blix intervjuas. Kolla där!

 3. Jag undrar hur vi ska bete oss om vi en dag inte längre, även i maktens korridorer, vill ha USA:s krigsmakt i vårt land.
  Ska vi anfalla dem, haha eller göra som barn gör när de inte har några maktmedel, tiga och inte svara på tilltal?
  Det är nog jätteeffektivt.
  Det här och invandringen är spikarna i kistan.
  Vi är inte ett land längre utan en koloni.

 4. Tack Harriet för att du tar reda på, förmedlar i din blogg. Nu är sanningens ögonblick här. Utifrån de resultat som framkommer efter de folkvalda representanterna så vet vi. Ynkryggar eller modiga män och kvinnor som röstar för att alla Sveriges barn och ungdomar skall fortsätta att tillhöra och att äga ett land som tidigare har skyddat sin befolkning.

  1. Som gammal skruttig pensionär har jag tid att förmedla fakta, åsikter från olika håll och självklart väljer jag det som passar min egen uppfattning om både livet och världsläget.
   Tyvärr är dagens sanning mycket besk och för en gångs skull ger jag en stor eloge till V och MP, synd att de inte satte ner foten mot Nato inträdet.
   Det mest sorgliga är att inte fler orkar protestera, trots att 84 % är emot DCA avtalet.

   1. MP:s språkrör hade faktiskt något vettigt att säga till Pål Jonson i P1 Ekot.
    Men MP vill bara skjuta upp omröstningen på ett år. Detta för att ge oss andrum. Men om media inte låter saken belysas ordentligt från mer än ett håll, hökarnas, så torde det kvitta med andrum.

    För att låtsas belysa DCA från fler håll hade Ekot bjudit in en forskare från Försvarets forskningsinstitut.
    Han hade som väntat bara lugnande besked. Inget tal om att låta USA bekriga Ryssland från svensk mark. Ty såsom Väst målar ut Putin lär det inte råda någon tvekan om, att Västs avsikt är att befria Ryssland från ”tyrannen”.

    1. År det Bric länder med Kina, Ryssland och Iran som skall befria oss från västs tyranner, som är skolade i WEF:s anda med krigsindustrin och oligarkin?
     Jag ser mörkt åt både väst och öst. Irans diktatur och nu Putins flirt med Nordkorea bådar inte gott och definitivt inte heller regeringens kryperi för USA med oppositionen bakom. Socialdemokraterna har ju alltid suttit i Wallenbergs knä, men varför måste V och MP trampa i Löfvens och Magdalenas spår.
     Arbetare har snart SD också övergivit och AfS har inte hämtat sig än efter att partiets styrelse sprack efter valet 2022, då fem mycket kompetenta medlemmar lämnade partistyrelsen mest pga av Kasselstrands beslut över ekonomin. .
     Vad finns kvar att rösta på och engagera sig i?
     Är det endast den lilla världen som återstår och glädja sig över ett stilla liv som pensionär?
     Tacksam för råd!

 5. Var är den gigantiska underjordiska basen placerad? Den som är på 30 ”cubic miles”? Vad finns i detta utrymme?
  Har man glömt att berätta det för det svenska folket! Nej, den är ju ”hemlig” och sådan kanske man inte kan visa av ”amerikanska” skäl eller vad man nu ska hitta på. Retorik, har ingen ände.

Kommentarer är stängda.