Protester mot DCA avtalet i Stockholm

I går var det manifestationer både vid Medborgarplatsen och Sergels Torg. I dag och i morgon vid Gustav Adolfs Torg och vid Riksdagens entré.

Enligt dagens artikel i Global Politics fattas det enbart 17 röster för att riksdagen ska besluta om att bordlägga DCA i morgon. Hoppet står till demokratiska socialdemokrater.

Skam över SD!!!

 • Måndag 17 juni kl. 14.00-15.00, Gustav Adolfs Torg – Manifestation Nej till DCA! Arrangörer: Arbetsgruppen mot DCA/Nätverket Nej till Nato, Stockholms fredsförening och Folkomröstningskampanjen
 • Tisdag 18 juni, kl. 11.00, Riksgatan utanför Riksdagshusets entré
  Flygbladsutdelning utanför riksdagen, banderoller och sandwichplakat med Sverigekartan.

Delta du som kan och har tid/ork, det är trots allt för tidigt att ge upp och bättre för själen att protestera än att inte göra något alls. Trots att majoriteten av Sveriges folk säger NEJ till avtalet, så kommer riksdagen att rösta igenom detta kapitulationsavtal.

  DN har i elfte timmen lite försiktigt publicerat debatt/insändare inlägg som protesterar mot DCA avtalet.

  Den senaste var från Margareta Ingelstam, tidigare generalsekreterare och ordförande för Kristna fredsrörelsen, som vädjar att stoppa avtalet. https://www.dn.se/insandare/folkvalda-maste-ha-modet-att-stoppa-dca-avtalet/

  Bakgrund;

  ”DCA-avtalet skrevs under av försvarsminister Pål Jonson (M) och hans amerikanska motsvarighet Lloyd Austin den 5 december i Arlington i delstaten Virginia. För att avtalet ska träda i kraft måste två tredjedelar av riksdagens ledamöter rösta ja i omröstningen på tisdag. Hittills har bara Vänsterpartiet och Miljöpartiet samt en politisk vilde sagt att de ska rösta nej, vilket motsvarar knappt 13 procent av riksdagens ledamöter…”

  Skantze: DCA-avtalet gör Sverige till en amerikansk vasallstat – NewsVoice

  Bild från newsvoice.se

  Jag upprepar vilken belöning väntar regeringens krigshetsare med Pål Jonson i spetsen som sålt sin själ till USA?

  5 tankar kring ”Protester mot DCA avtalet i Stockholm

  1. Varför är det så TYST bland alla företagare?
   Har de inte insett att detta kan vara början till att det blir ”godnatt” för de flesta av företagsverksamheterna!
   Den STORA gåtan är väl varför jamsar företagen med i regeringens nedmontering av sig själva?
   Tror verkligen företagen att man kommer överleva när samhället i övrigt rasar? Det ”normala” i ett normalt land vore väl att Pål Jonson med tillhörande bihang skulle haft livstid för landsförräderi/högförräderi.
   Företagare företräder ni det svenska arbetande folket som NI är beroende av eller är det en ”inkompetent” regering som ni prioriterar före och i 1:a hand?
   Om inte företagen tar parti för sina arbetare då får väl arbetarna visa i handling var ”skåpet ska stå”.
   Tänk om HELA Sveriges arbetare sjukskriver sig!
   Inte ens då skulle vår marionettregering bry sig. Vi måste bli av med ALLA politiska partier som inte går folkets ärenden.
   Eller ska det få fortgå tills man tömt allt så att inget ska finnas kvar! Vad säger den ”normale” svensken?
   Inte är det i varje fall ”öppna hjärtan” eller ”öppna din dörr”, som aldrig kommer att inträffa.
   Mer ”skithåls retorik” får man leta efter. Only in Sweden.

   1. Du skriver ”..Den STORA gåtan är väl varför jamsar företagen med i regeringens nedmontering av sig själva?..” det är något jag funderat över länge.
    Hur kan till exempel tyska företagare acceptera mörkläggningen av USA:s sprängning av Nord Streams gasledning övergår mitt förstånd.
    Olaf Scholz är USA:s marionett precis som vår förrädiska trio Kristersson, Jonson och Billström med statsmedias redaktörer som medhjälpare.

    “Sverige har nu skydd under Natos kärnvapenparaply, och bör också vara villigt att bidra på de sätt man kan. Till exempel genom att inte, för all framtid, förbjuda våra allierades kärnvapenbestyckade flygplan från att landa här. Godkänn DCA-avtalet. Att USA snabbt kan komma till vår hjälp gör Sverige säkrare”, hävdar exempelvis Expressen….”
    https://nyadagbladet.se/utrikes/etablissemangsmedia-propagerar-for-kritiserat-dca-avtal/

    1. “Sverige har nu skydd under Natos kärnvapenparaply”!
     Vad hjälper det när det NU går ryska kärnvapenbestyckade U-båtar på båda sidor om USA!
     USA kanske inte längre kan ge det s.k. påstådda ”skyddet” till Sverige. Det hela visar bara på att ska det bli krig, då är det här som det ska ske. Som tur är har väl USA fullt upp med sig själva och de ryska U-båtarna patrullerandes på båda sidor om USA. Utav bara den anledningen borde DCA avtalet skrotas. Går DCA igenom ändå, har vi inte då en HEL regering bestående av Pål Jonsson ”Quislingar”?

  2. Han har redan fått en del av sin belöning från USA. Universitetsutbildningar, speciella militära utbildningar. Vara bror duktig vid förhandlingar med det stora landet i väster.
   Men vad kommer Ms medlöpare i riksdagen få för ersättningar. De kommer för alltid vara medlöpare som förstört sin hembygd. Trojaner!

  Kommentarer är stängda.