Trump får stöd av svarta väljare fd. demokrater och Åkesson från LO-arbetare fd. socialdemokrater

”Svarta amerikaner har i decennier utgjort Demokraternas mest lojala väljargrupp. I årets presidentval är deras stöd inte lika givet….”
https://www.svd.se/a/RGPaga/dubbelt-sa-manga-svarta-valjare-vantas-rosta-pa-trump

Läser jag i en omfattande artikel i SvD av skribenten Malin Ekman och jag slås av hur lika åsikterna är från en svart lågavlönad kvinna till mig själv som vit ensamstående mor i Sverige hade under 70-talet Jag vaknade av bister verklighet och lämnade redan under 70-talet framtids utopin från 68 – års studentrörelse, där gossarna hade ett eldorado, där de enkelt löste världsproblemen.

Madeline Brame i USA intervjuas i SvD och brister i gråt när hon berättar om hur hennes son, en tre barns far som överlevde som soldat i Afghanistan, mördades på öppen gara i Harlem för några år sedan.

Hon lämnade det demokratiska partiet, när rättsväsendet med en mycket demokratiskt sinnad, färgad distriktsåklagare i karriären tog över rättsfallet och i en förlåtande woke anda och mildrade straffen för förövarna på löpande band.

Svarta väljare har liksom svenska arbetare länge röstat på demokrater/socialdemokrater för det är något man bara gör.

Men nu finns en spricka som alltmer synliggörs. Allt fler svarta väljare röstar på Trump och arbetare som svikits av vänstern, röstar på Åkesson i Sverige. Vänstervågen i Sverige varade bara i en vecka skriver SvD. https://www.svd.se/a/GyQ7kl/vanstervagen-holl-bara-en-vecka-efter-eu-valet

Nu gäller det för SD att lämna dörrmattepolitiken för statsminister Kristersson och visa väljare att de inte längre viker sig, när både KD och L hamnat utanför 4 % spärren. Därför är liberalernas röstvolym så hög, de är musen som ständigt ryter. Karin Karlsbro och hoppjerkan Anna Maria Corazza Bildt slogs om platsen som EU parlamentariker, där Karlsbro segrade tack vare personkryssen.

Tänk om SD kunde rösta Nej till DCA avtalet i riksdagen nästa vecka, då skulle partiet återfå sin forna glans som folkets talesman, men tyvärr blir jag nog inte bönhörd.

Makthavarnas koncept har varit detsamma, väljarimport iklätt humanismens förkläde, ett koncept som nu börjar falla ihop både för vänstersinnade Joe Biden och Magdalena Andersson, när verkligheten solkat ner deras fina ideologi.

”Wall Street Journal redovisar att 30 procent av de svarta manliga väljarna i sju vågmästardelstater uppger att de ”antagligen eller definitivt” kommer att rösta på Donald Trump.” Eftersom de hade det bättre när han var president.

Madeline Brame ser Trumps politik, inklusive några av hans mest kontroversiella vallöften, som nödvändigt för nationen och kommer att rösta på honom om han så skulle sitta i fängelse.

”…….Något måste förändras. Jag tror att när Trump kommer tillbaka som president så kommer vi se den största deporteringen i USA:s historia. Vill du komma hit, gör det då på rätt sätt. Kom inte hit illegalt och förvänta dig att folk ska ta hand om dig. Det är inte rätt. Det är inte rättvist….”

Madeline blir arg när hon ser migranter i affären med sina välfyllda korgar och utbrister; ”…Jag arbetar varje dag och det här är allt jag har råd med. Medan de inte behöver lyfta ett finger men ändå går omkring med korgar fulla med mat. Mitt kylskåp är tomt och jag arbetar varenda dag...”

Minns hur jag hade liknande tankar under storhetstiden för den humanitära stormakten som formades av minnen från tidigt 70-tal, när jag handlade i Skäggetorp och ständigt såg rökande män utifrån sitta på caféet, när valet dagarna för lön bestod i om toapapper eller margarin skulle inhandlas och ett café besök inte var att tänka på. Då inga VAB dagar fanns var det mycket dyrt med svårt sjuka barn som kraftigt urholkade den mediokra lönen.
Därför är jag på gamla dar allergisk mot jämrande föräldrar utan egen tid som har 120 VAB dagar för varje barn under varje år enligt FK.

En familj på fyra får motsvarande 15 000 kronor i månaden till mat och förnödenheter genom ett pilotprojekt i New York som väcker ont blod hos både vita och svarta väljare, som trots hårt arbete inte når upp till den summan.

(Om Sveriges bidragsgenerositet finns att läsa på olika språk på https://www.informationsverige.se/sv/jag-har-fatt-uppehallstillstand/ekonomi-pengar-och-rakningar/stod-och-bidrag.html)

Kortare fängelse straff för svarta män med barn från en intresseorganisation för kriminella ger hon inte mycket för. Argumenten lyder att barnen behöver sina pappor i livet.

”…. Papporna är outbildade, institutionaliserade, oanställningsbara och antagligen våldsamma. Vad fan ska vi ha dem i våra hem för? De här killarna kommer tillbaka och har ingen avsikt att arbeta. De kan inte fungera i samhället. De är inte vana vid att göra något. I fängelset får de mat tre gånger om dagen, får veta när det är dags att duscha, när det är läggdags, när de ska vakna…” Således mår ungarna bättre utan dem, resonerar Madeline.

I SVT:s program 30 dagar i fängelse kom många intagna plötsligt på att saknaden efter barnen var svår.

Trots att hon själv levt ett hårt liv med fängelsestraff, som nu känns avlägset som republikansk politiker, där hon får uppmärksamhet genom sin bakgrund och sitt engagemang dels för sonens upprättelse och för Trumps återvalskampanj. Ståndpunkterna har gjort henne till gäst på tv-stationen Fox och Trumps galor för kampanjstöd.

Där han oreserverat hyllas för sitt stöd till svarta universitet. I december 2019 skrev han under ett partiöverskridande lagförslag om 250 miljoner dollar per år, som svarta studenter inte lär glömma i november.

Brottsoffer ignoreras och demokrater förknippas precis vänstern här hemma med storstadens elit som har vänt lågavlönade arbetare ryggen.

Frågan är nu om svarta väljare som vänder demokraterna ryggen kan fixa seger åt Trump den 5 november?

Men det förutsätter miljarder i stöd från mycket förmögna, främst från näringslivet samt stöd från den israeliska lobbyorganisationen, Aipac som stödjer både demokrater och republikaner. https://www.aipac.org/about#

Frågan är om Joe Biden kan vinna valet med rättsväsendets hjälp? Där både Trump och sonen Hunter Biden kan vara till hjälp.

Nu har Biden mycket passande inte protesterat mot hans son Hunter Bidens vapeninnehav, som kan ge fängelse, vilket gör sig bra inför valet att rättsväsendet är lika för alla…..
Jag tror inte att alla färgade män i fängelserna håller med. När några representanter var med på besök till svenska fängelser, betraktades de som SPA anläggningar, jämfört med USA:s hårdföra regim.

Bild från fanpop.com

Inte bara svarta väljare har börjat tänka om, nu har även en del tech miljardärer tröttnat på demokraterna. Trump kampanjar vidare för det är mycket dyrt i USA att bli president.
https://www.svd.se/a/bmzRMd/det-blaser-trumpvindar-i-silicon-valley

En tanke kring ”Trump får stöd av svarta väljare fd. demokrater och Åkesson från LO-arbetare fd. socialdemokrater

Kommentarer är stängda.