Nostalgisk tillbakablick och sorg inför EU valet

Är något jag känner när jag läser en text på bloggen lindhof.nu av Lasse Ekstrand, där igenkännandets glädje är stor.

https://www.lindelof.nu/valj-ett-annat-eu-folk/

Han är född och uppvuxen i Sandviken i skuggan av järnverket. Fångades av 70-talets vänstervåg, studerade i Uppsala, gjorde akademisk karriär och undervisade i sociologi på högskolan i Gävle. Sociologi var ämnet på modet under många 40-talisters röda ungdomsår. Che Guevara skägg fanns på röda manliga studenter som lätt löste världsproblemen med hjälp av Vino Tinto.

Bild från Wikidedia. Jag minns att jag och min kompis blev vräkta från våra hyresrum i en lägenhet nära Sahlgrenska sjukhuset, för att min kompis hade satt upp denna plansch på väggen i sitt rum. Inga kommunister fick svärta ner dessa rum.

Min hemvist var i Hasselfors, ett brukssamhälle med ett sågverk som ligger i Närke mellan Laxå och Degerfors. Barndomen var trygg med söndagsskola, olåst cykel utanför Konsum, skolavslutning i kyrkan, alla kände alla och tant Jenny grannen ovanpå höll ordning på oss ungar.

Ett minne som säger allt; mamma tittade ut genom köksfönstret en vardag och utbrast ”men titta Greta har söndagskappan på sig, det måste ha hänt något..”

Pappa och mamma fick aldrig möjlighet att studera efter folkskolan, här handlade allt om att hjälpa till med försörjningen som gällde redan i unga år.

Flickor utbilda er och bli något, så klarar ni er försörjning utan en karl, var rådet från mamma. Jag blev den första i släkten som tog studenten med gamla censorer i Kristinehamn och fick därefter rådet av pappa ”Köp nu inget på avbetalning och bli inte med barn…

”….Göra det som de inte fick. Hedersprickar! Sa jag det någonsin till er, mina dagars upphov? Tror inte det…”skriver Ekstrand.

Han reflekterar över EU-valet och ur ett sociologiskt perspektiv om det faktum att EU:s medborgare vill att asyl skall sökas utanför deras länder till EU elitens förskräckelse.

”Vad säger förre vänsterpartisten Ylva Johansson, en av de kraftigt överbetalda kommissionärerna, om detta sociologiska faktum? 
Hon är ju ansvarig för den migrationspolitik som inte är värd pappret den är nedtecknad på. 
Och vad säger den förgrämda surkarten Magdalena Johansson? SD har smittat ner hela Europa med sin främlingsfientlighet och nazism? Kanske med hjälp av troll? 
Folket tänker fel, Makten rätt. Bara för Makten att travestera gamle Brecht: om ni finner att det är fel på folkets sätt att tänka om asylprövningarna, välj ett annat EU-folk!
Min valsedel, jag tillhör ju det EU skattefinansierade folket, som Makten envisades med att skicka hem med snigelpost, rev jag bums i småbitar. Aldrig att jag röstar och därmed legitimerar detta ovärdiga, pågående EU-apspel. Förlåt alla apor. Ni har ju inte gjort något ont”.

——————————————————————————————————–

Tyvärr får jag nu sälla mig till apsläktet för jag har röstat, det blev Alternativ för Sverige, ett parti som ännu vill lämna EU, men om de mot förmodan skulle nå fram, så finns risk att de byter fot som Meloni i Italien och SD hos oss.

Det finns också partiet MoD att rösta på som också vill lämna EU.

Se Andreas Sidkvists tal om varför EU är ett hot mot freden, våra mänskliga rättigheter och yttrandefriheten

Läs mer om Andreas Sidkvist partiets ordförande och om MoDs ståndpunkter gällande kriget mot Ryssland, fredliga lösningar och Sveriges relation till EU på www.partietmod.se

Utgångspunkten för Ekstrands blogginlägg är en klassiker inom sociologi. ”Självmordet” av Émile Durkheim som publicerades 1897 och innehåller en studie om självmord som var unik för sin tid. Durkheim avvisar i boken rådande uppfattning att självmord väsentligen skulle bero på nervösa rubbningar, utan är främst ett resultat av länders skilda sociala fenomen. Slutsatsen vilar på omfattande analys av länders självmordsfrekvens och deras samhällen. https://campusbokhandeln.se/b/9789170060298/sjalvmordet.

Min misstanke är att denna klassiker inom sociologi öppnade slussarna till uppfattningen att allt är samhällets fel, som har omhuldats av vänstern med besked. För då kan allt rättas till med omfördelningens ökade skatteuttag, som innebär ökad politikermakt. Fattigt folk är lättare att styra och med generösa bidrag så röstas det rött vid valurnan och det bästa för makten är att de blir passiva och lättmanipulerade.

Många 40-talister har samma bakgrund som jag och Ekstrand uppfostrade i arbetarhem där man skulle arbeta och sköta sig och inte ligga samhälle till last. Vi fick av stöttande föräldrar och studielån möjlighet att lämna bruket och kontoret. Därför är vi förbannade på allvar över den mörka samhällsförändringen som kunskapslösa unga mångfalds politiker har orsakat med dagens filosofi lev på bidrag och ligg samhället till last, att sköta sig, vilket skämt, då är man ju kränkt

Tyvärr tror alltför många ännu på överheten och har tillit till samhället, vilket kan resultera i ett tomt bankkonto. En stor del av de röda studentgossarna gjorde karriär på Bommersvik och tyvärr nyktrade de aldrig till, eftersom lönsamheten var större med följsamhet till FN, EU och globalisters agendor.

Så tänk nu på vilken valsedel du stoppar i kuvertet till EU valet. Att rösta blankt eller inte alls är också en markering. Lågt valdeltagande tär på legitimiteten och det är därför som folkutbytet fortsätter under EU:s tvångströja. Tyvärr blir denna analys aldrig någon klassiker.

Rådet från bloggaren Peter Krabbe är: ”….Rösta på AfS eller MoD, nya eller nygamla rörelser med rätt inriktning. De kommer inte att få en plats i parlamentet, men kan långsiktigt hjälpa till att vända opinionen mot det sittande, förödande etablissemanget med hjälp av lite ökat självförtroende.….” Han tycker att rösta blankt är att inte ha någon åsikt…

https://peterkrabbe.wordpress.com/2024/06/03/allt-kommer-att-bero-pa-marine-le-pen-och-giorgia-meloni-orban-uppmanar-till-en-union-av-suverana-partier-i-europaparla

Bild från globalpulsemagazine.com

4 tankar kring ”Nostalgisk tillbakablick och sorg inför EU valet

 1. Vad var orsaken till BREXIT? Kan det ha varit att man inte ville ha någon ”utomstående” som fullständigt skulle komma att kontrollera Storbritannien och dess ekonomi, genom byta ut Pundet mot EURON?
  Resultatet/facit för oss övriga som sitter fast i EU:s ”slaveri handfängsel” vore det inte dags att även VI gör en SWEXIT?
  Varför vänta tills det inte finns något kvar, tack vare det ”sekretessbelagda korrupta” EU.
  EU valet liknar mer att man i det ”dolda” ska rösta för fortsatt politisk korruption, än att åtgärda problemen! Bara det säger väl att NU får det vara nog. Det måste bli ett slut på denna ständiga Teater av ”Bröd och Skådespel”.
  Politiker, ska ni dra ned den svenska ridån ör alltid?
  Då med tanke på ert tjat om att VI kan komma införa EURON.
  Jaha, då kan vi lika lätt gå ut ur EU!
  Det är väl bara att byta folkomröstningssiffrorna, som brukligt så att de passar de ”utomstående”. För inte har det varit för vår skull som NI agerat, efter EU valet 1994.
  Beskriv gärna ni svenska politiker (som finns kvar) vad har ni gjort för ”Vår skull”.

 2. Varför röstar VI i EU valet överhuvudtaget?
  På vilket sätt skulle dess skapare CIA, vara bra för Europa?
  Har CIA skapat EU för att vara oss behjälpliga?
  Om inte, är inte det skäl nog till att rösta ”åt fanders”, blankt eller inte alls.
  Har CIA ”plockat av” EU Miljarder år efter år?
  Eller har de utfört ”sina tjänster” gratis, för humanitetens skull?
  SWEXIT är väl ett måste för oss. Nu borde väl de flesta inse att EU är en politisk guldgruva och inget annat. Politikerna har ju ”vaskat” guld från medborgarna sedan 1994!
  Syns det inte på vår svenska välfärd om har försvagats eller stärkts?
  Nå, ska politikerna få fortgå med att vaska guldet från oss till sig själva eller inte?
  Det är väl bara en tidsfråga innan ”EU-ridån går ned”, för folket. Politikerna de har väl sina ”Paradis” redan färdigställda på någon Söderhavsö, när det börjar dra ihop sig.

  1. Javisst! Men folkets tysta erfarenhet blir synlig först när den fästs på papper..
   Wilhelm Moberg, Ivar-LO, Moa Martinsson, Fogelström m fl fäste arbetarnas erfarenhet på papper och synliggjorde orättvisor. Dagens som skildrar nutiden, riskerar att åka ut från biblioteken. I det svenska deckarundret vimlar det av snälla, skötsamma invandrare som utsätts för rasism, för att inte tala om de elaka nazisterna.

Kommentarer är stängda.