Superregister över dina tillgångar – medel för nya skatter och kriminellas vinster

Nu är de igång igen, politiker, riksbanken och finanspolitiska rådet vill nu införa ett superregister av svenskarnas alla tillgångar, vilket underlättar för kriminella och där införlivar jag skattesugna politiker, som aldrig får nog.

 ”Redan idag finns det en hotbild mot oss företagare och med ett sådant register kan det bli ännu värre”, säger Gunvor Munck på Smålands Logistik till TN.

Flera företagare och experter har i TN varnat för risken för nya förmögenhetsskatter.

Röster från företagsledare

– Nu ska man tydligen mäta människors alla beteenden, allt ifrån hur mycket man tjänar till hur mycket man kör bil.

Vi behöver inte ha något superregister i det här landet. Det som diskuteras i Sverige nu är att man ska bli ytterligare kartlagd med allt vad det innebär, det måste vara helt fel,

Att just det här registret, som är det mest omfattande någonsin, skulle kunna hållas hemligt är en oerhört naiv tanke (inte minst med främst feministiska läckor inom polisen till kriminella)

– Det är synnerligen besvärande att kriminella skulle kunna komma över all denna information. Att man som medborgare i ett land ska behöva vara rädd för att bli utnyttjad av kriminella är så hemskt,

En misstanke som smyger sig på är naturligtvis att vissa politiker är ute efter att kartlägga människor för att kunna införa nya skatter längre fram

Jag tror att det här kan bli riktigt farligt faktiskt. Det är märkligt att man har gjort en så stor affär av GDPR och vikten av att inte sprida information när man i nästa andetag vill införa ett nytt superregister. Då förstår man ingenting

”Vi är så öppna i Sverige med allting, vi är väldigt naiva”.

– Det läcker redan känslig information från myndigheter, polisen, det börjar att bli läskig

– Får vi tillbaka den förmögenhetsskatt vi hade på 80-90-talen så vet vi ju hur det gick. Då flyttade företagarna och tog kapitalet med sig osv, osv.

Tänk vilken guldgruva för vänstern om de kommer till makten vid nästa val. Just nu orerar de om att det bara är de superrika som skall betala mer skatt. Magdalena Andersson framför ständigt detta budskap med en väl inövad förorättad min.

Bild från 8 sidor.se

Men sedan blir det alltid att de superrika slinker ut och kvar blir medelklassen som ska betala ännu mer i skatt. Bidragstagare, deras nuvarande väljarbas kan klara sig bättre jämfört med lågavlönade, eftersom flera bidrag/förmåner bestäms av prisbasbeloppet som höjdes med 9,1 procent 2024.

Tidöregeringen fortsätter väl som tidigare med en utredning som får ta låååång tid…

11 tankar kring ”Superregister över dina tillgångar – medel för nya skatter och kriminellas vinster

 1. ”Tidöregeringen fortsätter väl som tidigare med en utredning som får ta låååång tid…”

  DCA avtalet gjordes väl på ”en kvart”. Då borde man väl även kunna göra utredningar på 5 minuter! Precis som man gjorde med lagförslaget om ”anonyma vittnen”. Den svenska politiska idiotin har den överhuvudtaget några moraliska som själsliga gränser? Lagrådet stoppade ”anonyma vittnen”, som tur var. Vilket visar på att den politiska rättsrötan har än så länge inte den 100 procentliga kontrollen över Lagrådet. Hur skulle det bli om DE hade eller får det?

  https://sverigesradio.se/artikel/lagradet-sager-nej-till-forslag-om-anonyma-vittnen

 2. OM ”Superregistret” över allas tillgångar ÄVEN INNEHÅLLER HUR MAN har skaffat sina tillgångar. Har man inte då både gjort nacksving som krokben på sig själva? För mig verkar det som om förslaget kan vara ett medborgligt välkommet politiskt ”självmord”, som vissa förtjänar för ingen är ”odödlig”.
  Ska vi äntligen få partipolitiska ”naturliga” avgångar? Framsidan är en sak, men hur ser den politiska ”baksidan” ut? Är det baksidan som ska täppas till?

 3. När ska folk fatta att egenintresset alltid gäller, och att ytterst få är lojala med det utsagda uppdraget? Det finns inga perfekta system, som hindrar att personlig egennytta korrumperar och städslar makten i sitt missbruk. Makt korrumperar. Det finns ingen stat att ty sig till. Skattebördan försvårar dock individuellt ansvarstagande och befordrar underkastelse som motprestations för allmosor, transfereringar från de arbetande till de konsumerande. Därför måste strävan efter ett fritt samhälle med starka individer bespetsa sig från frigörelse från statens, politikerklassens och byråkraternas tvångströja, och vägen dit är att slopa inkomstskatten. Allmänheten tror att skatten, en hög sådan dessutom, är som det ska vara. Bara för att det är det enda de upplevt, och de ser inte det bestickande med politiken, offerkulturen. Men det finns länder med låg eller ingen inkomstskatt alls.

  1. Slopad inkomstskatt, då faller Sverige ihop enligt politiker. Ökad skatt = mer makt åt staten och det individuella ansvaret sopas bort. Det är så som våra politiker vill ha det. Dessvärre är att absolut makt alltid korrumperar. Därför är EU så attraktivt för politisk karriär.

   1. När det gäller ”företagsbeskattningar”, är det inte de ”små” företagen som håller Sverige precis ”ovanför ytan”? De ”stora” företagen då! Vad bidrar de med skattemässigt?
    Det märkliga är väl att alla små företagen tycks acceptera att få bära bördan från de stora företagens ”skatteavdrag” bl.a. genom de berömda räntesnurrorna. När ska vi vanliga medborgare få ”egna räntesnurror” och därmed bli befriade från att betala skatt! Eller är det bara förunnat företagen?
    Vad säger alla ”arbetare”?

    1. Det är småföretagare och medelklassen som bär upp samhället, men de sistnämnda arbetar ofta inom offentlig sektor eller inom flyktingindustrin. De vill inte såga av värdegrund-grenen de sitter på och tvingas hylla det lika värdet.

 4. Superregistret skall även åtminstone innehålla politikers oredovisade bakgrundskontroller. Speciellt när det gäller regeringen!
  Just nu har vi en STATSMINISTER som har gjort politisk karriär genom att köra över och sko sig på sjuka, hemlösa, bidragstagare och till och med oskyldiga utsatta barn. Här nedan är några andra saker han gärna inte talar om. KOMMER DESSA UPPGIFTER FINNAS med i det s.k. Sup(er)registret?
  Lägger man även bara till Sveriges socialminister Jakob Forssmed (allias Mr COV-sprutan) i registret då om inte förr har väl den svenska korruptionen fått ett ansikte som aldrig kan tvättas bort. Förutsatt att man inte blivit politiskt frälst av TV:n, som en konsekvens av COV ”effekten”.
  Ett ”litet” sammandrag om vad vi har för ”typ” av statsminister idag. Som DU röstat på!

  1. Under sin tid som socialborgarråd i Stockholm sålde Kristersson ut förskolor och assistansbolag till ett värde av 81 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. På bara tre år gjordes vinster på 65 miljoner i dessa verksamheter. Till exempel såldes Kulturkrabatens förskolor i Årsta för 635.000 kronor och redan året efter hade den nya förskolechefen tagit ut 9 miljoner i vinst och köpt en gård för bolagets pengar för 2 miljoner. Vantörs Hemtjänst såldes för 69.500 kronor och redan efter nio månader gjorde man vinst på 5,4 miljoner. Utförsäljningarna har i flera instanser, bland annat av regeringens egna utredare, dömts ut som olagliga men Kristersson och Moderaterna har avfärdat och stridit för att allt har gått rätt till.
  2. Som socialborgarråd så bodde Kristersson i en fin lägenhet i central Stockholm. Enda problemet är att lägenheten tillhörde föreningen Ersta Diakonisällskap och var avsedd för svårt sjuka och hemlösa. Stockholm stad köpte tjänster av föreningen för flera miljoner och en förundersökning om mutbrott inleddes men lades snabbt ner.
  3. 2005 uppdagades en stor barnhandelshärva där barn i Kina kidnappades och såldes för adoption till USA och Europa. Kristersson var vid tiden ordförande för Adoptionscentrum och valde att mörka skandalen, trots att flera av de adoptioner som gått genom Adoptionscentrum skett genom aktuella skandalbarnhem i Kina.
  4. Under sin tid som socialförsäkringsminister bosatte sig Kristersson med sin fru i en attraktiv lägenhet i Stockholm. Lägenheten införskaffades utanför bostadskön, genom kontakter med bostadskapitalisten Stefan Ränk, VD för bolaget Einar Mattsson. Kristersson hade lämpligt nog tidigare sålt ut 1200 allmännyttiga lägenheter till bolaget för 6.600 kronor kvadratmetern. Kristersson fick dock bo kvar trots att han och hustrun bodde på andra adresser – ett regelbrott som hyresgäster i vanliga fall blir vräkta för.
  5. Under större delen av 2001 anlitade Kristersson svart städhjälp och betalade en lön på 70-80 kronor i timmen.
  6. Under 2015-2016 åkte Kristersson 668 taxiresor för skattebetalarnas pengar. Notan blev 113.000 kronor. Detta trots att alla riksdagsledamöter tilldelas ett gratis SL-kort och ska enligt lag åka kollektivt. När TV4 konfronterade Kristersson sa han att det var jobbigt att åka kollektivt eftersom han ofta har bagage med sig.
  7. Under 2007, när Kristersson var socialborgarråd så åkte han och hans fru till Kina var trejde månad för 128.000 kronor. Självklart skattefinansierat. Kristersson påpekade att han var där för att föra samtal om mänskliga rättigheter och demokrati medan kritiker menar att i själva verket följde han med sin fru som för Swedish China Tradecouncils räkning sålde marknadsinformation.
  8. När Kristersson valdes in i riksdagen i början av 90-talet sa han att hans mål var att ”bekämpa och avveckla välfärdsstaten.” I boken ”Non-working generation” 1994 jämför han det svenska välfärdssamhället och fackets inflytande med apartheidsystemet i Sydafrika.
  9. 2013, under sin tid som socialförsäkringsminister, sa Kristersson att den som är anställd ska själv ansvara för att vara i form och kunna jobba längre. 2001 så uttalade han sig om att psykiskt sjuka borde gå till jobbet istället för att ligga sysslolösa hemma. I boken ”non-working generation” skriver han även att 40-talister är lata och skor sig själva och lämnar notan till de som kommer efter.
  10. När den borgerliga regeringen föreslog att pensionsåldern skulle höjas så motiverade Kristersson detta med att ”man har ett ansvar att hålla sig i fysisk trim. I vissa jobb ingår det som en del av jobbet att hålla sig i trim. Andra tvingas fysiskt tänka på det, hur ska jag hålla mig i fysisk form?”
  (11. Han togs med ett illegalt vapen! Förut fanns det på webben men NU borta!)

  Ulf Kristersson har gjort politisk karriär genom att köra över och sko sig på sjuka, hemlösa, bidragstagare och till och med oskyldiga utsatta barn. Ulf Kristersson kommer aldrig vara min statsminister.
  ——Källor——
  Utförsäljningarna:
  https://aip.nu/2017/09/17/kristerssons-olagliga-affarer/
  https://www.dn.se/ekonomi/utforsaljningar-med-miljonrabatt/
  Lägenheten tänkt för sjuka och hemlösa/mutbrottskandal:
  https://www.svd.se/m-topp-fick-bostad-av-ersta
  https://youtu.be/4EQ0EVlH1u4
  https://www.svd.se/lagenhetsaffar-blir-aklagarsak
  Adoptionsskandalen:
  https://www.aftonbladet.se/…/kristersson-svek-de-stulna-bar…
  https://www.aftonbladet.se/…/kristersson-tystade-larm-om-st…
  Lägenheten via riskkapitalbolag:
  https://www.aftonbladet.se/nyhet…/a/rLz7n3/brot-mot-reglerna
  https://www.svt.se/…/nya-ministern-fick-hyresratt-genom-kon…
  Svart städhjälp:
  https://www.svd.se/kristersson-kopte-svart-stadhjalp
  Taxiresor:
  https://www.svd.se/manga-taxiresor-for-kristersson
  https://www.expressen.se/…/ulf-kristerssons-saftiga-taxino…/
  Kinaresor:
  https://www.svt.se/ny…/lokalt/stockholm/kritik-mot-kinaresor
  http://www.dagensarena.se/redaktio…/best-of-ulf-kristersson/
  Citat om sjuka och arbetstagare:
  http://www.dagensarena.se/redaktio…/best-of-ulf-kristersson/
  https://www.aftonbladet.se/…/psykiskt-sjuka-kan-tvingas-til…
  https://www.aftonbladet.se/…/psykiskt-sjuka-ska-spotta-i-na…
  https://www.dn.se/…/psykiskt-sjuka-kan-ordineras-att-ga-ti…/

  1. Regeringen och oppositionen är som pest och kolera för mig. Det är ingen större skillnad mellan klaner och den politiska adeln, de skyddar varandra oavsett handlingar. Möjligen ut i kylan en stund, sedan snabbt in i värmen igen. Belastningsregistret skulle fyllas fort.

 5. Superregistret över allas tillgångar skall väl också INNEHÅLLA HUR MAN har skaffat sina tillgångar. Registret verkar inte det vara till för att skydda de som redan inte kan ”redovisa varifrån man har fått sina tillgångar”. Är inte detta ett sätt att legitimera sina tidigare intäkter från sina eventuella korruptionsverksamheter? Förmodligen, varför annars detta register just nu! Kan det vara som så att man planerar att byta Kronan mot nästa slavvaluta, EURON.

 6. ”Just nu orerar de om att det bara är de superrika som skall betala mer skatt”.
  Vilket hån mot alla de som gör rätt för sig.
  Betala mer i skatt!
  Pratar vi att man ska betala 100 kronor istället för 0 kronor, som brukligt hos en del ”företagare”.
  Egentligen skulle inga arbetare betala skatt eller också sluta arbeta.
  Vissa migrationsgrupper kommer aldrig ut i ett riktigt arbete, men de försörjs ändå.
  Då skall väl alla arbetslösa svenskar också kunna försörjas.
  Vad skulle företagen orera till det Moderata riksdagshusets knösar om arbetarna sa upp sig?
  Det kanske vore den bästa medicinen för Sverige, som kanske också kan leda till att icke önskvärda politiker kan avhysas, för gott.
  Varför dra ut på eländet när den svenske arbetaren förr eller senare kommer att bli utsliten.
  Om företagen får ta smällarna NU, kan det då bli andra politiska bullar (eller nya politiker) som passar det svenska arbetande folket?

  1. Migranters försörjning och framtida pension är en tickande bomb, inser allt fler, förutom politiker. Sverige fortsätter att vara världens socialbyrå. Kristerssons paradigmskifte försvann, för nu kan invandrares röster helt avgöra ett val. Enligt SPP kan den som jobbar och sliter i ett lågavlönat yrke få mindre i pension än vänsterns röst-berikare som aldrig jobbat en timma.
   https://www.detfriasverige.se/utrikesfodda-och-pensionssystemet-en-ekvation-som-inte-gar-ihop/

Kommentarer är stängda.