Putin vill ha fredssamtal – Nato vill ha fortsatt krig och rysk och västs media skiljer sig åt med informationen

"Putin vill ha vapenvila i Ukraina vid nuvarande frontlinjer
Ryska källor indikerar att Putin är redo att stoppa konflikten vid fronten

MOSKVA/LONDON, 24 maj (Reuters) - Den ryske presidenten Vladimir Putin är redo att stoppa kriget i Ukraina med en förhandlad vapenvila som erkänner de nuvarande slagfältslinjerna, enligt Reuters fyra ryska källor. Putin är beredd att kämpa vidare om Kiev och West inte svarar. Tre av källorna kommer från Putins närmaste män, som meddelade att Putin hade uttryckt frustration över en liten grupp rådgivare som han ser som väststödda försök att stoppa fredsförhandlingar. Zelenskys legitimitet har löpt ut och Putin tror att det nu finns ett frågetecken över vem som juridiskt kan representera Ukraina..."

Ussia måste vara helt säkra på att de har att göra med de legitima ukrainska myndigheterna innan de kan inleda meningsfulla och juridiskt bindande samtal för att avsluta konflikten mellan de två nationerna, sade Putin på fredagen den 24 maj. Han noterade att Vladimir Zelenskys mandatperiod har löpt ut. Presidenten gjorde uttalandet i Minsk under en gemensam presskonferens med sin vitryska motsvarighet Alexander Lukasjenko. Putin ombads då kommentera Zelenskys presidentperiod som löpte ut tidigare den här månaden och effekten av denna utveckling på potentiella samtal. Putin vill ha vapenvila i Ukraina vid nuvarande frontlinjer
Ryska källor indikerar att Putin är redo att stoppa konflikten vid fronten.
---------------------------------------------

I vår egen statsmedia står tvärtemot att Putin är rädd för fredssamtal, medan Natochefen Jens Stoltenberg eldar på för ett www3 med att låta Ukraina slå till inne i Ryssland med Natos hjälp. Han menar att allt handlar om ett aggressionskrig från Putin, bakgrunden till kriget finns inte i Stoltenbergs begränsade hjärnkontor. 
https://www.svd.se/a/ja1n9q/konflikten-mellan-ukraina-och-ryssland-har-ar-senaste-nytt

Internationella domstolen i Haag (ICJ) beordrar Israel att stoppa offensiven i Rafah och Hamas att släppa gisslan (de som inte bragts om livet) men ingen av parterna i detta krig, där folket är offras, verkar lyssna på domstolen.

 • ”Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att omedelbart upphöra med krigshandlingar i Rafah.
 • Samtidigt kräver domstolen att gisslan omedelbart släpps och att Israel måste hålla gränsövergången i Rafah öppen för hjälpsändningar.
 • FN-domstolens avgörande är bindande men domstolen saknar i praktiken makt att se till att det efterlevs.”

Bild samt text från SR

En tanke kring ”Putin vill ha fredssamtal – Nato vill ha fortsatt krig och rysk och västs media skiljer sig åt med informationen

 1. Den Internationella brottmålsdomstolen i Haag (ICC) togs i bruk 2002 och fungerar som ett komplement till den Internationella domstolen i Haag som är ett av FN:s sex huvudorgan. ICC skapades för att kunna utreda och döma för folkmord och brott mot mänskligheten. Har man globalt mandat till att göra det? Har något beslut verkställts överhuvudtaget?
  ”Internationella domstolen i Haag, är väl inget annat än ett ”skyddsnät” för de ”högdjur” som genom sina smidande planer får andra regimer att begå övergrepp och mord på sin egen befolkning.
  Allt för ekonomisk vinning. Paradexemplet är väl dåvarande Lundin Oil där en viss Carl Bildt satt med i styrelsen när man var verksamma i Sudan. Hur gick det för Excellensen i Haag, gällande folkrättsbrott? Ja, inte blev han fälld i varje all. Den internationella brottmålsdomstolen är totalt ”tandlös” och kan lika gärna läggas ned. Ett propagandistiskt luftslott som tillkommit för få oss ÖVRIGA att tro att ”det finns högdjurslagar”. Problemet är väl att så gott som ingen av de s.k. ”åtalade” behöver/får ”krypa in”! Carl Bildt, är väl ett av många praktexempel där det finns en ”bakdörr” att ta till om så behövs. ”Pay-to-play”, kom tydligen lämpligt till hands. Komma undan är inget problem, för de som den rätta ”kosingen” och kontakterna.

  https://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/internationella-brottmalsdomstolen-icc
  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=+Lundin+Oil+carl+bildt+sudan
  https://www.theatlantic.com/politics/archive/2016/10/hillary-clinton-foundation-morocco-wikileaks/505043/

Kommentarer är stängda.