Slöseriombudsmannens månadsbrev: Mars 2024

Tiden går, men slöseriet med dina skattepengar består. När man inte tror att det kan bli värre, så är det just vad det blir.

Vad sägs om att det rödgröna Stockholms syret fortsätter att hälla miljoner över det muslimska studieförbundet Ibn Rushd, denna gång var det 4 miljoner till studieförbundet som vurmar för hedersförtryck, barnaga och föraktar homosexualitet.

Men ”äldre- och kulturborgarrådet i Stockholm, Torun Boucher (V), känner sig trygg med att fortsätta ge stöd till Ibn Rushd.

Kanske tror hon att vi till sommaren, tack vare denna generositet, får se sjalprydda kvinnor med heltäckande klädsel tillsammans med deras skäggiga män gå i pride tåget ?

https://www.svd.se/a/4on1Ma/aterupptar-miljonstod-till-ibn-rushd-m-rasar

Bild från skattebetalarna.se på deras nya vd Christian Ekström

En liten ljusglimt är att skattebetalarnas förening har blåslampan ständigt på politiker i stat, kommun och regioner och kämpar för införande av tjänstemannaansvar.

– Tjänstemannaansvar handlar dels om att man ska kunna hållas ansvarig men också att man ska ta ansvar. Tjänstemannaansvar kan hjälpa de duktiga tjänstemän vi har i offentlig förvaltning att ta ansvar, säger  Skattebetalarnas vd Christian Ekström i en debatt som finns på  TV4:s hemsida.

Lyssna gärna på Lyssna på Skattebetalarnas chefekonom Erik Bengtzboe som berättar om projektet kommuners skatteslöseri. Under våren har Skattebetalarna och Slöseriombudsmannen, SlösO, åkt ut på Sverigeturné för att presentera lokala rapporter om kommunalt skatteslöseri. i podden Uppskattat. Skillnader mellan kommuner är stora, vad som levereras och vad det kostar skattebetalarna.

Inspirationsresor för miljonbelopp är mycket populärt hos våra politiker.

 • Först ut är regeringen som hittade (!) 25 myndigheter, som de inte hade en aning om
 • Kommunpolitiker i Malmö köpte en nedlagd skejtpark i Philadelphia efter en inspirationsresa till USA och flyttade allt (inkl. markbeläggning, kantsten, soptunnor, lyktstolpar, m.m.) från andra sidan Atlanten för att bygga upp en millimeterlik kopia i Malmö torde vara ett svårslaget exempel på inspiration med kommunalt slöseri i världsklass. 

Förmodligen var det väl för att glädja de små och avhålla dem från en lockande brottslig karriär med stora pengar.

 • Stockholmspolitikerna åkte till franska Cannes och fyllde en monter med franskt skräp för en miljon kronor för att “locka investerare” från världens största fastighetsmässa till huvudstaden….
 • 2019 satsade Linköping miljontals kronor på ett kommunalt hyrcykelsystem som var ett minne blott redan två år senare.
 • Örebros krisande vindkraftbolag Kumbro Vind AB har räddats av skattepengar men går ändå med förlust i 20-miljonersklassen. 
 • Gävle har notan för Agnes kulturhus har (hittills) blivit 95 miljoner dyrare än tänkt och beräknas nu landa på 460 miljoner kronor

Värre kan det alltid bli, läs här,

Och sedan

 • …En annan förening som visade sig fått statliga bidrag var den islamiska sådana i Tyresö som Säpo gjorde tillslag hos på grund av misstankar om förberedelse till terroristbrott och grovt vapenbrott….

Finns det ingen samordning mellan Charlotte von Essen Säpos chef , justitieminister Gunnar Strömmer och Karin Tegmark Wisell, generaldirektör för Folkhälsomyndighetens som delar ut statliga bidrag?

Och någon samordning med skattebetalarnas förening är tyvärr uteslutet.

info@skattebetalarna.se Bli medlem

6 tankar kring ”Slöseriombudsmannens månadsbrev: Mars 2024

 1. I samband med 1975:26 med full acklamation i Sv,Riksdag klubbades tre delmål:

  Jämlikhetsmålet;
  Svenskarna ska betala högre skatt för att invandrarnas levnadsstandard ska vara lika oss dvs svenskarna.

  Valfrihetsmålet;
  Svenskarna ska bara finna sig i och acceptera samtliga uttryck som de nya invånarnas
  språkliga , religiösa och kulturella identitet tar sig och dessutom finansiera deras utveckling på svensk mark.

  Samverkansmålet;
  Svenskarna ska tolerera och samarbeta om en samhällsutveckling de inte har kunnat påverka.

  Ovanstående är citat ur boken ”Världsmästarna” av pseudonymen Julia Caesar från 2010.
  Tycker att dessa formuleringar/skrivningar förklarar väldigt mycket . Tyvärr upplever jag att dessa tre chockerande mål inte finns med i dagens debatt – visst ,det är ca 49 år sedan (1975) – vi måste hjälpas åt att lyfta fram detta !!!!

  1. Tack för ett mycket viktigt förtydligande av prop 1975:26. Förmodligen bidrog Palmes utlandsresor till blivande diktatorer i Afrika och vännen Fidel Castro till denna proposition, som hela riksdagen sade ja till.
   I dag är det dödstyst om detta förödande riksdagsbeslut, som inget parti vill ändra.
   Hallå, hallå SD var är ni?
   SD:s förskjutning åt 7-klöverns partier har varit mycket lyckosam, åtminstone för partiledningen med Åkessons nya relationer, samtidigt förstår jag hur de tänker. Bättre att svika en del tidigare mål för att kunna påverka regeringen i rätt riktning, men jag tror de är grundlurade. Alla frågor begravs i långa utredningar och det är den röda politiken som fortgår och folket får inte säga ett pip. Nu bestämmer Kristersson allena (av personliga skäl) att könsbyte juridiskt skall underlättas, till vänsterns glädje.

 2. Det kan inte skada att upprepa denna information:
  enligt Skattebetalarna försvinner hela 641 (sexhundrafyrtioen) miljoner kronor i oförklarliga överkostnader varje år i ÖREBRO Kommun !!!

  1. Med 290 kommuner och 21 regioner så blir det svindlande belopp, för nu är nästan hela landet fyllt av invandrartäta kommuner, med mångkulturen i dess väggar. Men det är ju bara att höja skatten efter politikernas nödrop om att rädda vården, skolan och omsorgen, dvs politikerna själva med välfärds- och flyktingindustrin.
   Alla bidrag borde tas bort, förutom bidrag till barn, riktigt sjuka och arbetslösa. Kultur, studieförbund, parti-presstöd, SVT:s dryga 8 miljarder mm skulle bort, skatten sänkas och var och en får bestämma själv vad pengar skall spenderas på.

 3. Och på allt slöseri så har Sverige skickat ca 37 miljarder kronor till Ukraina! Dessa pengar hade kunnat användas till sjukvård, äldreomsorg, skola, pensionärer och alla andra samhällsfunktioner som blöder pengar. Ändå ska vi ”hjälpa” Ukraina med miljarder med slogan som ”Ukrainas säkerhet är vår säkerhet” när politikerna låter muslimerna ta över Sverige!

  Ett land utan etnisk grund, ett gemensamt språk, en gemensam religion, där man inte har samma värderingar och moral är inte en nation. Vad sa politikerna att ”all kultur kom utifrån” Mona kritiserade Sverige att vi bara hade midsommar och annat som inte kunde klassas som kultur, Maud tyckte att den nya maten var så intressant allt vi hade var bara isterband, ärtsoppa och annat som inte var speciellt spännande. Deras propaganda kanaler spädde på hur bra det är med nya kulturer, inte ett enda ord om alla våldtäckter, all kriminellet, alla förnedringsrån och all förstörelse som kom med posten med den nya ”kulturen”.

  Man blir livrädd när pajasen Johan Pehrson (L) säger att vi har fått ett ”nytt” Sverige utan att i detalj förklara vad han menar, alla förstår ändå att han syftar på de islamtroende befolkningen som vill att vi ska böja oss för islam.
  Vi har C ledaren Muharrem Demirokos egna ord, “ta över” och de muslimska ledare och imamer som släpps fram för att driva sina krav på “dialog” men får själva aldrig en kritisk fråga om mänskliga rättigheter och islamska länders övergrepp på kvinnor, homosexuella och religiösa minoriteter.

  Idag får redan ”kränkta” muslimer skadestånd som känner sig kränkta för att inte vill skaka hand med kvinnor. De startar koranskolor, kräver egen ”gräddfil” inom vården, särbehandling i våra fängelser och specialmat i skolorna. De har egen ”moralpolis” i de utsatta områdena, kvinnor och flickor förtrycks, de hotar med död när de ser Prideflaggan, hatar judar, ser hundar som ett legitimt mål att döda och många vill leva efter sharialagar

  Som läget är nu har utvecklingen mot ett mångkulturellt samhälle gått så långt att man kan säga att svensken har blivet fråntagen sin kultur, sitt sätt att leva och sina rättigheterna. Man fortsätter tills all ursprungsbefolkningen är helt utrotad. Enligt FN:stadgar är detta ett folkrättsbrott och det är precis detta som händer.

  Varför ska vi anpassa oss till dom, varför kan inte de anpassa sig till vår kultur, värderingar och normer? Varför kan man inte ha samma krav på invandrare som vi har på oss själva?

  1. Tack för en utmärkt och välgörande sammanfattning som även kommer som ett enskilt inlägg framöver. Alla bloggläsare kanske inte hinner ta del av kommentarer.

Kommentarer är stängda.