Många ?? om terrordådet i Moskva, Natomedalj, kärnvapen med DCA-avtalet, det likgiltiga folket och krigshetsaren Pål Jonson

 • Det är Mynthuset som står för denna bravad genom att medaljfira anslutningen till denna terrororganisation. De meddelar stolt att medaljen fått godkännande av Natos ledning.

Bild från Mynthuset

Trodde någon att Nato skulle protestera?

I reklamen står det ”Samtidigt firar NATO sitt 75-årsjubileum i år, vilket understryker organisationens långvariga roll i att främja fred, säkerhet och samarbete över hela Atlanten.” 

Det är nog århundradets hyckleri rekord!

https://www.mynthuset.se/nato-goo?gclid=CjwKCAjwte-vBhBFEiwAQSv_xTv5rwvhEdcAxSPY7CY-_iNkbY3RZFp5Psl_wb69iaTQ8LzrsMdVTRoCqBcQAvD_BwE

Om Nato hade följt överenskommelsen från 1948 med Sovjet att inte utvidga Nato österut, då hade kriget i Ukraina aldrig ägt rum, som nu är socialdemokraternas genomskinliga argument för deras historiska omsvängning. Ryska och Ukrainska naturtillgångar lockar Big bröder med investmentbolag och internationell karriär lockar Europas politiker.

 • Om socialdemokraterna verkligen vill återta makten då skulle de stoppa DCA avtalet i riksdagen i maj, när det slutligen skall befästas. Men framtida internationell karriär väger tyngre.

Statsministern med hans krigskumpaner Billström och Jonson vill inte låsa sig för kärnvapenförbud på svensk mark, som V och MP kräver. Danmark och Norge har befäst förbud, men i Sverige råder i vanlig ordning bäst i klassen syndromet.

 • Avsaknad av massiva protester visar bara på det sovande folket, eller snarare det likgiltiga folket som K-O Arnstberg skriver om på Swebbtv den 21 mars.

”Denna torsdagskrönika har rubriceringen ”vem bryr sig” och handlar om medborgarnas växande likgiltighet för politiken. Problemet kan sammanfattas med den irländske statsvetaren Peter Mairs boktitel ”Ruling the void” från 2011. Politikerna vänder medborgarna på ryggen och kan göra det utan att folket reagerar. De har inte längre något förtroende för den politiska makteliten, men de gör inte uppror. De bryr sig inte längre. Demokratin förlorar sitt demos…..”

När inga folkliga protester ägde rum varken i Tyskland eller Sverige efter USA:s sprängning av Nord Stream och mot politikers sopa under mattan åtgärder, trots sprängningens konsekvenser med inflation och el brist, då är likgiltigheten permanentat.

För snart skall det bli Mellofestival i Malmö, då vaknar folket till. Att det sprängs, skjuts och mördas från norr till söder är inget att fästa sig vid, för det är det nya normala. Att anmäla en våldtäkt är meningslöst för de ständiga morden och terrorhoten tar polisens resurser. Men skulle någon fördöma en muslimsk kvinnas sjal, då tar det hus i helsike. och korrekt vänsterfolk blir klarvakna.

Tur för riksdagen att tyska poliser hjälpte till av avvärja att terrorhoten blev verklighet, när riksdagen var målet, som fick Magdalena Andersson (S) att ödmjukt tacka, efter att hennes parti starkt bidragit till att Sverige blev en fristat för terrorister.

Hon borde lyssna på ”De tusentals och åter tusentals våldsbejakande islamiska fundamentalisterna behöver åka hem för att vi ska få fred här.” Det skriver Medborgerlig Samlings Edward Nordén på X.” Förmedlat från från DGS
https://detgodasamhallet.com/2024/03/24/hittat-pa-natet-islamisterna-maste-aka-hem/

Här fick feminister och myndigheter en ny grupp att gulla med, skyddad identitet gick som smort, liksom lägenhet och jobb, helst med påverkansbara unga. Den humanitära stormakten har mycket på dess obefintliga samvete. När räkenskap till slut kommer, så var allt SD:s fel.

Här är ytterligare ett exempel på att Sverige har förvandlats till absurdistan ifall någon tvivlar.

Kastade sten på polisen – kräver skadestånd från sin arbetsgivare | Tidningen Näringslivet
https://www.tn.se/arbetsmarknad/36288/kastade-sten-pa-polisen-kraver-skadestand-fran-sin-arbetsgivare/

Fackförbundets förfall skrev min gamla väninna som mejlade länken, precis som rättsväsendet med JK Marie Heidenborg omsorg om våldtäktsmän som hon ständigt gör förmögna på skattepengar.

Bild från Swebbtv med Arnstbergs krönika.

https://swebbtv.se/w/pCdm7gJRC2SScVYDbihJkA?utm_campaign=cmp_3145916&utm_source=getanewsletter&utm_medium=email

 • För läsare som bryr sig rekommenderas K-O Arnstbergs söndagskrönika som handlar om krigshets, där försvarsminister Pål Jonson borde synas i sömmarna med tanke på hans utbildning i USA.

”…….Jag skulle vilja veta om denna politik, där Pentagon kommer att avgöra Sveriges framtida öde, är vår försvarsminister Pål Jonsons payback till USA och Nato för den kostsamma utbildning vid amerikanska Georgetown University, som avslutades med en PhD i krigsvetenskap vid starkt Natoanknutna Kings College i London.
Är Pål Jonson en Nato-lobbyist som sätter USA:s intressen före Sveriges? Kommer Pål Jonsson att gå till historien som mannen som avskaffade Sveriges neutralitet och gjorde landet till ett kärnvapenmål?….”
https://morklaggning.wordpress.com/2024/03/23/sondagskronika-krigshetsen/#more-23195

Ingen bra början på Stilla veckan inför påskhelgen……..

5 tankar kring ”Många ?? om terrordådet i Moskva, Natomedalj, kärnvapen med DCA-avtalet, det likgiltiga folket och krigshetsaren Pål Jonson

 1. Hur kom det sig att Sverige köpte Patriotsystemet från USA 2021?
  Hur kom det sig att DCA avtalet togs fram och undertecknades i december 2023?

  Det som känns värst är att man inte visar på någon som helst skam över vad man åstadkommit mot/inför det svenska folket. Det som nu skett visar väl också på att regeringen med dess ministrar saknar helt sin själ eller lider av olika sorters ”syndrom”?
  USA slapp själva med att placera ut detta patriotsystem på Gotland. Det var väl bra att Sverige fick stå för notan, då det förmodligen blir amerikanarna som kommer hantera detta s.k. patriotsystem.
  För att detta ska fungera smidigt tog fram det berömda DCA avtalet som ingen fick veta vad det innehöll förrän efter undertecknandet!

  13 maj 2021
  USA har gett option på att Sverige kan köpa sammanlagt 300 luftvärnsrobotar till ett maximalt värde av 3,2 miljarder dollar. Det motsvarade 28 miljarder svenska kronor i augusti 2018 då Sverige formellt beslutade att köpa Patriot.13 maj 2021

  5 december 2023
  Den 5 december i fjol undertecknade USA:s och Sveriges försvarsministrar DCA-avtalet. Det innebär att amerikansk militär får tillgång till 17 av våra militärbaser och att vapendepåer kommer att installeras. Amerikanska militärer kommer fritt få disponera vårt luftrum, våra vatten, våra vägar och järnvägar.

  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=DCA+avtalet

  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=82cfab1f5a57e002&q=Sverige+k%C3%B6per+patriot+systemet&spell=1&sa=X&ved=2ahUKEwi03YCJpJWFAxXVIRAIHe5oDYMQBSgAegQIDRAC&biw=1280&bih=587

  1. ”…Det som känns värst är att man inte visar på någon som helst skam över vad man åstadkommit mot/inför det svenska folket…”

   Nej, skam känner inte dessa herrar, de styrs av maktbegär och girighet. För de vet att utförsäljningen av Sverige ger stor privat lönsamhet, nu under bordet eller efter att de dragit in Sverige i krig. Deras krigsretorik med att Putin kan anfalla Sverige var så korkad att alla klockor borde ha stannat. Men nu ringer klockor i högan sky, när USA och dessa quislingar förvandlat Sverige till nästa krigsplats med kärnvapen. Proxykrig håller USA:s fallande ekonomi under armarna.

 2. Knycker en bra kommentar från Samnytt:

  ”Jag undrar lite över det här försvarsavtalet med USA, hur kom det upp på dagordningen?
  Har det förts en debatt om det önskvärda i ett sådant avtal och sedan har man kontaktat USA för att få det till stånd?
  Eller var det så att USA lade fram en lista med sådant man ville ha av oss, tillgång till militärbaser, immunitet mot svensk lag mm mm?
  Och hur kan man skicka en juniorpolitiker till USA för att förhandla fram detta avtal?

  Det hela är väldigt, väldigt underligt skött. Demokrati = 0.”

  1. Vi är många som undrar hur det gick till bakom kulisserna.
   Tack för att du förmedlade en mitt i prick kommentar.

 3. Nu ska jag försöka se terrordådet från statsmedias ögon.

  Här anser terrorexperten Hans Brun i SvD att tillväxten av IS är Trumps fel……
  https://www.svd.se/a/dwoWXo/ansags-besegrat-nu-vaxer-is-i-afghanistan-och-somalia-igen

  och självklart var det endast IS som låg bakom terrordådet
  https://www.svd.se/a/rl063l/is-video-pastas-visa-moskvaattacken

  och här får ni en salva till från olika terrorexperter i väst. Bakom alla lösa spekulationer kan jag skönja att det nog var Putin själv som låg bakom terrorattacken..

  Då behövs Global Politics återpublicerade artikel vars skribent är övertygad om att det var Ukraina säkerhets tjänst som styrs av USA/CIA som låg bakom terrorattacken
  https://www.globalpolitics.se/kan-ukrainas-sakerhetstjanst-vara-huvudmisstankt-till-terroristdadet-i-moskva/
  https://www.svd.se/a/dwoABA/luckor-i-ryska-versionen-vacker-fragor-om-terrordadet-i-moskva

  Är det ett tredje världskrig som står för dörren med denna upptrappning?

Kommentarer är stängda.