Vindkraft – grön bubbla eller svart hål?

Jag tror på det sistnämnda efter narrativet om det gröna samhället. Tyvärr tror jag inte våra politiker tar till sig vad experter säger som inte avlönas från Sveavägen 68 eller Rosenbad.

Bild från fruwatt.wordpress.com

Partipiskan viner så fort någon höjer rösten mot narrativen om genvaccin och klimathysteri. Här kan jag aldrig överse med SD:s flagranta misstag att putta ut Elsa Widding. Med sleven i köttgrytan så offrar man kompetens fyllda sanningssägare på löpande band.

Att vindkraften är en gigantisk förlustaffär går inte längre att dölja. Här är det ekonomer som förkunnar att pengarna är borta med vinden.

Vi befinner oss i början av en konkursvåg inom vindkraftsindustrin, skriver ekonomerna Christian Sandström och Christian Steinbeck. En analys av vindkraftsföretagens årsredovisningar påvisar betydande ekonomiska problem. Den totala förlusten för åren 2017–2022 uppgick till 13,5 miljarder kronor, vilket innebar en förlustmarginal på 39 procent.…” https://kvartal.se/artiklar/pengarna-borta-med-vinden/

Deras granskning av vindkraftens lönsamhet är en bedrövlig läsning om olönsamhet in absurdum. Inte ens under de mest lönsamma åren, med subventioner så fanns det någon lönsamhet, bara förluster.

Ekonomerna som granskat vindkraftsföretagares årsredovisningar mm konstaterar att vindkraftsutbyggnaden i Sverige har gått hand i hand med kärnkraftsnedläggningar. Denna förändring i energimixen har varit politiskt driven. För Sveriges politiker verkar främsta prioritet ha varit att snabbt expandera vindkraften, något som tycks ha medfört att man har skapat en bransch utan förmåga att stå på egna ben. Initialt generösa subventioner lockade till sig internationella riskkapitalister, några blev stormrika som hoppade av i tid, innan subventionerna uteblev.

Konstigt att här håller miljövänner tyst, när tusentals fåglar faller döda ner, fiskstimmen rubbas och människor i närheten kan inte sitta ute. Tryck upp några vindkraftverk i Nacka och Södermalm så kanske politiker eliten och deras journalistkår får hållbarheten att komma på skam.

Samma förhållande råder inom den bidragsdrivna befolkningstillväxten som med den hysteriska vindkraftsetableringen. Inget av dem kommer att stå på egna ben. Vilket heller inte är meningen med importen av analfabeter och lågutbildade. Statens och medborgares lån är smörjmedel för ekonomin, sedelpressar går varma som upprätthåller bankernas räntesystem och längst ut finns de som verkligen bestämmer, bankdynastierna i Rotschilds och Rockefellers namn.

Därför måste nya bubblor skapas som håller sedelpressarna varma, som narrativen om att alla flyktingar flyr för sina liv, covid pandemin med dödligt vaccin, klimathysterin, krig med försvarets expansion tack vare Natos provocerande öst utvidgning med demoniseringen av Ryssland med östländer.

Även i Nato är målet för svenska politiker att vara bäst i klassen, precis som i EU och FN. Krigshökarna finns nu på första parkett i Nato, medan de frenetisk rabblar vidare om försvar av vår demokrati och betraktar sig själva som världens räddare.

Gemensamt för denna politik är att våra pengar är borta med vinden.

För er som har ork och intresse finns här en lång artikel om västs rädsla för Kina som tar över marknaden för vindkraft, trots stora transportkostnader över haven och fram till anläggningarna i olika delar. Ropen från tillverkare når nu fram till EU med önskan om ökade handelshinder. Den fria marknaden och människan alltid är sig själv närmast. https://kinamedia.se/2021/09/07/kampen-om-vindkraften/

Bild från se.dreamtimes.com

3 tankar kring ” Vindkraft – grön bubbla eller svart hål?

 1. Maud Olofsson kostade oss mycket pengar och gör så än i denna dag . Postnord var ju också ett av hennes många affärsideer . Att hon sedan höll Borg o Reinfeldt bakom ryggen med att inte ställa upp i utskottsförhören gör henne till en hycklare av första rang.
  Mvh Sjöström

 2. Var det Maud Olofssons krav på en vindkraftspark i Markbygden som blev hennes ”belöning” för genomförande av NUON:s förlustaffär på mer än 50 MILJARDER! Allt för att bana väg för sin son!

  ”Granskning av näringsminister Maud Olofssons agerande i samband med miljöprövning av vindkraftspark i Markbygden. Den 22 september 2008 togs det första spadtaget vid byggstaten för en vindkraftspark i Markbygden i Piteå kommun av bland andra näringsminister Maud Olofsson. Det var starten för ett jätteprojekt med målet att bygga 1 100 vindkraftverk till en kostnad av 55 miljarder kronor.
  Det är det västerbottniska företaget Svevind som bygger vindkraftsparken i Markbygden tillsammans med ett tyskt bolag. Enligt TV 4 Nyheterna är Maud Olofssons son en av sju anställda på Svevind och ingår i dess ledningsgrupp”.

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/ku-anmalan/granskning-av-naringsminister-maud-olofssons_gxa1233637/

  1. Mitt minne av Maud Olofsson är när hon höll ett mångfladstal i Trädgårdsföreningen i Linköping och jag kom ner från sjukhuset för att lyssna på hennes tirader om alla berikare utifrån. Jag kom då från poliomottagningen där jag precis hade träffat en kvinna med blåmärken i hela ansiktet, som föranleddes av att hennes sjal hade halkat av….

   Maud Olofsson visste precis hur hon skulle gynna sin son med skattebetalarnas pengar. Hennes falska mantra att vi skall vara rädda om skattebetalarnas pengar innebar att rädda vindkraftsbolagen och henens sons affärer.
   https://samnytt.se/ekeroth-vindkraftsindustrin-suger-ut-skattebetalarna

Kommentarer är stängda.