Fakta som glömdes bort på Sergels torg på 2-års dagen för kriget i Ukraina

Kanske jag skulle ha skrivit för firandet av kriget i Ukraina. Krigsindustrin jublar och dess doa flickor på Sergels Torg var Kristersson och Andersson.

EU-eliten firade med Zelenskyj och visade sin godhet med folkets pengar, nu när USA blivit mer saktfärdigt med dess stöd till Ukraina.

Statsministern förkunnade om vikten att stå på frihetens och demokratins sida och Magdalena Andersson krävde att den ryska regimen skulle ställas till svars för sina krigsbrott.

Och nu har båda dessa politiker lotsat in oss i Nato som definitivt inte står på demokratins sida. Deras uppdragsgivare USA har aldrig ställts till svars för dess otaliga krigsbrott med militära interventioner i Vietnam, Sydamerika, Afrika och Mellanöstern som orsakat miljoner döda och skapat terror rörelser, inbördeskrig med krigsbrott utan dess like. Julian Assange får ruttna bort i en fängelsehåla för att ha avslöjat sanningen i Irak, så ingen annan journalist gör samma sak.

Det här är fakta med källor från Global Politics som inte demonstranterna fick höra, i stället erbjöds de skönsång av Eva Dalgren om  ”den förbannade jävla Putinjäveln”. https://www.globalpolitics.se/bakgrunden-till-kriget-i-ukraina-nagra-punkter/

Jag citerar endast punkterna, mer fakta finns i länken

  • Natos utvidgning österut. Ni minns väl världens reaktion under Kuba krisen?

”I mitten av oktober för 50 år sedan flög ett amerikanskt spaningsplan över Kuba och upptäckte att det pågick ett febrilt arbete på ön med att uppföra uppskjutningsramper för medeldistansrobotar. Att ge Sovjetunionen – som var Kubas allierade – tillgång till dessa skulle innebära ett dödshot mot USA som låg 15 mil norr om Kubas kust. Händelseutvecklingen som följde har i historieskrivningen fått namnet Kubakrisen och blev det kalla krigets hetaste ögonblick…https://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/kubakrisen-1962-det-kalla-krigets-hetaste-ogonblick

Men amerikanska baser längs Rysslands gräns skall Putin bara tacka och ta emot!

”….Ingen annan stormakt skulle acceptera att hamna i samma situation som Ryssland, och knappast heller Sverige. Antag att Ryssland börja bygga baser runt USA via allians med Mexiko, Venezuela, Kuba etc…” 

  • USA och EU stödde statskuppen i Kiev mot folkvalde presidenten 22/2 2014
  • Väst och Ukraina nonchalerades Minsk II som skulle ge Donbass ökad självständighet, stött av FN och mycket av Ryssland. Angela Merkel: Minsk II var för rusta upp Ukraina och lura ryssarna.”
  • Minsk II ersattes av inbördeskrig av Kiev mot Donbass med 14 000 dödsfall före 2022 enligt FN. I Donbass bor och bodde många rysstalande och hundratusentals flydde till Ryssland efter 2014.
  • Ukraina i början av 2022. Just före Rysslands folkrättsstridiga angrepp hade Ukraina ökat angreppen mot landsmännen i Donbass
  • USA:s mål officiellt är att försvaga Ryssland
  • Ukrainas nazisttolerans med förföljelse av allt ryskt som språket, musik, böcker monument, som ersatts med nazist vänlighet. Ryssland har varit internationellt ledande i att uppmärksamma nazism, bl.a. i resolutioner i FN:s generalförsamling, med USA och Ukraina som främsta av få Nej-röster. 
  • Nato/USA avvisade Rysslands krav på säkerhet vid årsskiftet 2021-2022, vilket Ryssland la fram med  hänvisning till internationell rätt – annars hade kriget med stor sannolikhet kunnat undvikas.

Icke att förglömma hur Boris Jonson fick fart till Ukraina, när ett fredsavtal låg i sin linda mellan Ukraina och Ryssland. https://www.svd.se/a/a7nq04/johnson-pressar-pa-for-kievs-seger-men-forlorar-hemma

Jag undrar hur mycket Zelenskyj fick i mutor?

Aldrig ett knyst om grundorsaken, Ryssland skall knäckas är Big brödernas dröm så de kan lägga beslag på landets enorma naturtillgångar, precis som USA:s investmentbolag gjort i Ukraina.

3 tankar kring ”Fakta som glömdes bort på Sergels torg på 2-års dagen för kriget i Ukraina

  1. Läs gärna K-O Arnstbergs söndagskrönika https://morklaggning.wordpress.com/2024/02/25/sondagskronika-ryskt-och-amerikanskt-en-kulturkrock/#more-23067

    ”……..Från Ryssland till USA. Med sina 800 militärbaser runt om i världen ser USA sig som garanten för en världsordning med marknadsekonomi, mänskliga rättigheter och demokrati. De anser sig ha ett moraliskt uppdrag och både invaderar och bekämpar länder med misshagliga regimer. USA har blandat sig i andra länders inrikespolitik i en omfattning som saknar historiskt motstycke. Vanligtvis har de slutat i kaos eller så har amerikanerna blivit utkastade. Miljoner människor har mist livet.

    Det finns en hisnande dogmatism hos hela den västerländska eliten, ett slags ideologiska skygglappar som hindrar dem från att se världen som den faktiskt är.”

Kommentarer är stängda.