Olika syn på Israel och Hamas kriget

Ofta citerar jag från Gatestone Institut, en konservativ, opolitisk tankesmedja i USA och från bloggen Global Politics som är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad blogg

Mer om Gatestone Institut finns här https://sv.gatestoneinstitute.org/about/

Institutet arrangerar nationella och internationella konferenser, för politiker, experter och journalister och ger ut böcker, publicerar dagliga artiklar på https://sv.gatestoneinstitute.org,

Redaktör för bloggen Global Politics är Anders Romelsjö med bakgrund som läkare och forskare.

Ibland finns samstämmighet i deras artiklar, men ofta är avståndet stort som vid analys av kriget mellan Israel och Hamas, Mellanösterns eviga krutdurk.

Vänstern vill av tradition stödja alla motståndsrörelser som Olof Palme krattade manegen för med biståndsmedel och där SIDA fick hans glasögon, som sitter hårt på näsan än i dag och där tjänstemännen vägrar att ta dem av.

Att ledare för frihets-och motståndsrörelser snart förvandlades till hänsynslösa diktatorer är hela Afrika exempel på. Ingen har väl heller glömt de röda kremernas folkmord i Kambodja under Pol Pots ledning mellan åren 1975-1979 och som en tröttsam papegoja upprepar jag att förtryckta har blivit den nya förtryckarna genom historien.

Gatestone Institut (höger) ser med Israels ögon och Global Politics (vänster) med Hamas.

Terror angreppet mot Israel den 7 oktober i fjol tonas ner av vänstern och rättfärdigas av Israels försvars- och bosättningspolitik sedan staten bildades 1948. Kontentan är att Israel får skylla sig själv efter årtionden av palestinskt förtryck. Man blundar för de ständiga angreppen mot Israel efter 1948, stenar i barns händer, självmordsbombare och arabstaternas återkommande anfallskrig mot Israel.

Under ytan görs ingen skillnad på antisionism/hat mot den judiska staten där USA:s bankimperium är i judiskt ägo och antisemitism/judehat. Givetvis har man rätt att kritisera staten Israel, precis som andra länder, men här införlivas dess medborgare med staten tack vare det urgamla judehatet som ständigt får ny näring.

Från höger lyfts Hamas terror handlingar upp med kraftiga fördömanden av angreppet den 7 oktober. Hamas terror har finansierats av generöst bistånd, inte minst från Sverige. Men nästan inget har gått till att förbättra livet för palestinier, utan till dess ledare, som är miljardärer och som har byggt tunnlar i stället för att satsa på infrastruktur, förbättrat skolor, vård, vägar, vatten försörjning. Familjer till självmordsbombare har däremot belönats rikligt och i skolor rabblas frekvent ramsor om judehat.

Här är en artikel om FN och dess biståndsorganisation UNRWA, där vissa medlemmar tillhör Hamas och beskylls för att ha varit delaktiga i terrordådet mot Israel den 7 oktober.

”Dags att sätta stopp för UNRWA:s jihad mot Israel”
av Bassam Tawil, journalist, muslimsk arab baserad i Mellanöstern. Artikeln är från den 24 jan 2024.

Så här avslutas artikel: ”….Det är dags att montera ner UNRWA och få ett slut på farsen om de palestinska ”flyktingarna”. Det finns inga riktiga flyktingar. Det finns flera miljoner palestinier som lever – ofta under avskyvärda förhållanden (så att Israel kan få skulden) – under Palestinska myndigheten och Hamas, och i Libanon, Syrien och Jordanien.
Det är FN som möjliggör och vidmakthåller denna människorättskränkning. Dessa palestinier lever under palestinska och arabiska regimer som för länge sedan borde ha tagit dem under sin vinge i stället för att hålla dem i ”flyktingläger” med det muntra ”humanitära” löftet om att de en dag ska svämma över Israel, göra judarna till en förföljd minoritet i deras eget land och sedan förverkliga deras undergång…” https://sv.gatestoneinstitute.org/20406/unrwa-jihad-mot-israel

Här är en artikel med motsatt uppfattning från Global Politiics av Reidar Kaarbø som frågar sig om Hamas har vunnit kriget i Gaza? ihttps://www.globalpolitics.se/david-och-goliat-har-hamas-vunnit-kriget-i-gaza/#comment-169646

Citat: ”……Palestinierna har kämpat mot Israel i generationer. Israel har varje gång svarat med skoningslös och oproportionerlig hämnd. Under många decennier har alla möjliga sätt att lösa konflikten prövats, men med ett Israel som står över alla internationella konventioner, lagar och resolutioner har ingen lösning varit möjlig. Palestinierna hade inte ett värdigt liv och ingen framtid. Nu var det nog…../…Det verkar nu som att Israel vill att palestinierna som folk ska utplånas och att den attraktiva Gazaremsan längs Medelhavet ska annekteras av Israel. Om så är fallet, så har vi definitivt ett folkmord….”

Hamas betraktas som en motståndsrörelse och terrorattacken var enbart självförsvar orsakad av Israels ockupationspolitik. Artikeln illustreras med David och Goliath. Bild. derimot.no

I denna bistra verklighet är det inte säkert att David segrar, visserligen kan Hamas terrorister elimineras, men deras ideologi med judehat finns inbränt i en majoritet av muslimers DNA och där hjälper inte Goliats seger och inte heller Sveriges enorma bidrag.

Kvartals journalisten Lars Åberg med Johan Frisk har gjort en sammanställning som visar att Sverige under 25 år har skänkt 133 miljarder i bistånd till muslimska länder, som nu kampanjar mot oss, men med massinvandringens muslimöverskott så klarar det nya Sverige det på egen hand att förstöra vårt fosterland. Läs och förskräcks! https://kvartal.se/artiklar/133-miljarder-i-bistand-till-landerna-som-kampanjar-mot-sverige/

En tanke kring ”Olika syn på Israel och Hamas kriget

  1. Swebbtv den 24 februari. ”Stoppa finansieringen av barn jihadister”

    ”Sverige har nu nyligen avbrutit sin finansiering till UNRWA då det framkommit att personal därifrån varit inblandade i terrordådet mot Israel. Granskningar som Sara och Mikael gjort visar dock på att UNRWA länge ägnat sig åt jihadistisk indoktrinering av barn i Gaza. UNRWA har bedrivit skolundervisning med starkt ideologisk undervisningslitteratur framtagen för att underminera judisk närvaro i Israel. Kartor som används saknar spår av Israels existens och arabiska terrorister hyllas. UNRWA har även årligen anordnat sommarläger för arabiska barn där barnen genom rollspel och teater fåtts att leka jihadism….”

Kommentarer är stängda.