Nya metoder saluförs för att hålla ungar borta från gängen, vilket bara är gamla, ineffektiva i ny förpackning

Att de aldrig ger sig. De = politiker med sina forskare och media.

Från forskning.se

Så skall barn hållas borta från gängen

Det går att minska risken att unga dras till kriminella gäng, enligt en ny rapport. Det handlar om metoder som har prövats i USA men som också kan prövas i Sverige, enligt rapportens författare.
– Det är bättre att testa metoder som har hög evidens i andra länder än att testa metoder som inte har evidens alls, säger Amir Rostami, professor vid Högskolan i Gävle.
Rapporten har gjorts av SBU, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering. Den visar att samhället kan göra insatser som minskar skjutvapenvåld, medlemskap i gäng och kriminalitet hos barn och unga.
Rapporten utvärderar 43 studier om psykosociala insatser till barn och unga. Samtliga studier kommer från andra länder, främst USA…..” https://www.forskning.se/2024/01/08/sa-kan-barn-hallas-borta-fran-gangen/?utm_source=Ungapped&utm_medium=email&utm_campaign=20240115

Detta är psykosociala insatser: dvs. det gamla i ny glassig förpackning

”Psykosociala insatser bygger främst på samtalskontakt individuellt eller i grupp, men också på sociala insatser i människors närmiljö.
Psykosociala insatser brukar involvera socialtjänsten. Andra aktörer kan vara finnas med, som kriminalvård, polis och skola. Det kan handla om sådant som stödsamtal med familjer, arbetsträning, hjälp med kontakt med myndigheter och hjälp med bostad.
Psykosociala insatser handlar inte om kameraövervakning eller kontroll av polis, men kan ha inslag av krav, till exempel när det gäller åtgärder som görs under villkorlig frigivning.” Källa: SBU samt Högskolan i Gävle

Det som jag instämmer i är vad Amir Rostami konstaterar i slutet på artikeln:

– Generellt brister det enormt med goda utvärderingar i svensk kontext. Och då är det svårt, eller omöjligt, att veta vad som faktiskt fungerar. Det måste finnas en systematik i det man gör, och uppföljningar. Det är avgörande för att insatser ska få effekt och för att få evidens.
Och att metoder kan skada:
Enligt SBU-rapporten finns även exempel på insatser, till exempel psykologiska behandlingar, som visat sig vara ineffektiva eller till och med skadliga. Detta understryker vikten av goda utvärderingar, enligt forskarna bakom rapporten.

Dagens evidens består i vad som sägs på Sveavägen 68 då flödar anslagen till för korrekta forskningsrapporter. Jag misstänker att regeringens otaliga utredningar kommer fram till vad trojkan Kristersson-Billström- Pålsson har för lösningar på alla utmaningar.

Den bistra sanningen är att skolor där invandrar ungar är i majoritet halkar efter. ”Det är ungefär som att de eleverna kunskapsmässigt går i femte klass medan alla andra elever går i nionde klass”, säger skolforskaren Gabriel Sahlgren till TN, som kritiserar socialdemokraternas lösning att bussa skötsamma elever till invandrarskolor. https://www.tn.se/inrikes/34703/har-ligger-eleverna-fyra-ar-efter-ett-land-som-slits-isar/

Jag är så oerhört trött på ordet utsatta områden, skolor, familjer etc. Alltid denna försköning som skall återigen skall öppna våra hjärtan och förstå ändamålet med skattehöjningar. Om det är några som är utsatta så är det svenskar med integrerade invandrare som jobbar och sliter dag ut och dag in. Utsatta av våra stollar till riksdagens politiker.

Jag upprepar med en dåres envishet om familjen med sin brottsbenägne son direkt hade utvisats efter upprepade grova brott kombinerat med asylstopp då hade Sverige kunnat räddas.

Men då hade otaliga inom flykting-välfärdsindustrin blivit utan jobb, inklusive maktlojal akademi, rättsväsendet, advokater, för att inte tala om den politiska elitens internationella karriär efter förstörelsen av Sverige.

Bild från dagens samhälle.se

Det är inte fler metoder som behövs utan asylstopp med utvisningar!

”En 16-årig pojke misstänks ha mördats natten till söndagen i centrala Örkelljunga. Två jämnåriga pojkar greps inte långt efter misstänkta för mord. Båda anhölls under söndagsmorgonen. SVT den 14 januari 2024. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/pojke-mordad-tva-minderariga-gripna

4 tankar kring ”Nya metoder saluförs för att hålla ungar borta från gängen, vilket bara är gamla, ineffektiva i ny förpackning

 1. Jerzy Sarnecki är en av många andra som de svenska regeringarna använt som ”grindvakt” för att vilseleda, avdramatisera och tygla det svenska folket. Om detta är och har varit syftet så fungerar inte grindvaktspolitiken längre, p.g.a. att folket vet mer och ser mer kring alla orimliga politiska utspel istället för att presentera sanningen. Istället kväver man det svenska folket.

 2. Redan på 80-90 talet fanns det kriminologer som sa att man inte bör blanda olika nationaliteter, eftersom man inte har samma värderingar, normer, kultur och språk osv. Det räcker helt enkelt inte med åtgärder som mera pengar, fritidsgårdar och att skylla på socioekonomiska omständigheter. De grundläggande problemen är större. Dessa kriminologer blev landsförvisade, har för mig att de arbetar i England där man då fick lov att ha en avvikande tro.

  Men denna situation Sverige befinner sig i vill ingen politiker erkänna eftersom det skulle innebära ett enormt bakslag och fiasko av deras dröm. Därför blir det vi svenskar som får anpassa oss till en helt ny verklighet oavsett om vi vill eller inte. De är på bekostnad av vår frihet, våra skattepengar, vår framtid och vårt samhälle politikerna väljer att skänka till andra nationaliteter.

  Skickar med lite onsdagsläsning i ämnet!
  https://kvartal.se/artiklar/dags-att-gora-upp-med-stockholmskriminologerna/

  1. Tack för en kristallklar analys!
   Från din bifogade länk:

   ”Professor Jerzy Sarnecki har spridit en felaktig bild av brottsligheten och forskningsläget, enligt artikelförfattaren.
   Tvärtemot vad tongivande kriminologer som professor Jerzy Sarnecki hävdar så tyder mycket forskning på att skärpta straff kan vara både bra och lönsamt för samhället och även sänka brottsligheten. Under vissa förutsättningar kan fängelsetid leda till bättre möjligheter för kriminella att återanpassa sig till samhället. Christian Berggren, som är skribent och professor emeritus i industriell organisation vid Linköpings universitet, har granskat forskningen och förespråkar en uppgörelse med den kriminalpolitiska ideologi som länge skymt sikten, både för vad som hänt i Sverige och vad som kan och bör göras…..”

   Under min yrkestid gick det lätt att få anslag under 80-talet till studier om arbetsgivarens alla farliga arbetsplatser, om du höll tyst om alla lata och smarta som utnyttjade systemet. Under 90-talet stod feminism i högsätet och sedan kom mångkulturens välsignelser. Självklart anpassade forskare sina ansökningar efter matsäcken från Allmänna arvsfonden, fonder etc.

   Stränga straff, utvisningar, asylstopp med upprepning av Lucia beslutet under Ingvar Karlssons tid gav inga forsknings anslag. Under tiden blev högskolors och universitets ledningar alltmer rödfärgade och Sarneckis med bröders alster kunde oemotsagts fyllas med lögner som blev Svea Rikes lag till socialdemokraternas förtjusning. Silkesvantar-politiken fortsatte och förövarna utvidgade sitt revir både i teori och praktik. Där bidragspartier till vänster kunde få upp till 80 % av förorters röster.

Kommentarer är stängda.