Minskat respektavstånd, riksbankens förluster och om Davos brödernas nya mål

Skillnaden mellan Kristersson och Andersson med hennes följe av bidragsvurmare är marginell. Förmodligen finns en oro för att förortens medborgare skall ta illa vid sig när rapporter om massinvandringens konsekvenser har nått fram till landets riksdagsledamöter.

Bidragskrävande invandrare måste ha något att se fram emot, nästan lika hög pension som alla som jobbar och sliter inklusive de invandrare som verkligen gör det.

Visserligen har jag tjatat om detta i många inlägg under kategori: pensioner, men jag gläds när detta faktum även kommer från näringslivet, som är riktigt orolig för att det inte lönar sig att jobba, samtidigt som de har elevers (främst invandrarelever, men så modiga är de inte) sjunkande prestationer att oro sig för, när arbetslivet ställer allt högre krav.

Framtidens unga män har invandrarbakgrund och alltför många har vänt skolarbetet ryggen för en mer inkomstbringande karriär i kriminalitet och kan leva gott på svarta pengar tills någon konkurrent avfyrar sin AK-47. Därför har dessa ”berikare” via klannätverk nästlats sig in i välfärdsföretagen. Att lura gamla pensionärer ger också rikligt klirr i kassan och är mycket mer bekvämt än att vakta knarkreviren. Utan deklarerad arbetsinkomst så räcker garantipensionen gott till livets basala omkostnader.

”De flesta pensionärer får en höjd pension i år, men skillnaden i pension mellan de som har jobbat och de som inte har det blir nu ännu mindre. Utvecklingen är allvarlig, menar pensionsexperten Ingvar Backle som med andra experter konstaterar att det sänder fel signaler.
https://www.tn.se/arbetsmarknad/34654/pensionerna-2024-nu-lonar-det-sig-mindre-att-jobba-fel-signaler/

Jag anser att det är fel signaler som är gemensam nämnare från Reinfeldts öppna hjärtans politik till Löfvens inställning att inte bygga några murar, där ambassader runt om i världen gjorde reklam för bidragsparadiset efter UD:s manual, en insats som senare utvecklades till gangsterparadiset. https://www.friatider.se/trots-laga-straffen-sverige-har-snart-flest-fangslade-i-eu

För eventuella tvivlare, men jag tror knappast att de läser denna arga blogg.

”…Det gör att 2024 blir året då skillnaden i pension är mindre än någonsin mellan den som har jobbat hela livet och den som har jobbat lite eller inte alls. Ytterligare 190 000 pensionärer får garantipension från och med i år och därmed är det fler som får garantipension än en pension som enbart baseras på deras livsinkomst.…”

pensionsmyndigheten.se

I framtiden måste nog denna pyramid vändas upp och ner. Det är tveksamt om det finns några pengar kvar till eget sparande, när de som jobbar måste försörja allt fler. I morgon kommer det säkert att låta som idag om invandringen från ansvariga politiker; vi följde bara tidsandan (deras egen) och skyller allt på oss högerextremister när pensionssystemen har brakat ihop.

Respekten för riksbankens inflationspolitik har dalat efter bankens brakförlust på 80 miljarder efter deras obligationsinköp, men för chefen Erik Thedéen är det inget problem han går bara till staten (oss skattebetalare) och kräver mer pengar.

https://www.svd.se/a/O8Aa8w/riksbankens-makt-over-borantan-minskar-efter-brakforlusten

För Davos deltagare så lönar det verkligen att jobba eller snarare att låta andra jobba åt sig. Nu vill kungen och arrangören Klaus Schwab få full kontroll över AI, precis som hans Agenda 2030 gav makt över medborgare, allt för att rädda världsmakten åt sig med sina Big bröder.

För er som orkar läsa om denna odemokratiska lobbyorganisations dagordning från mötet denna vecka tag del av https://nyadagbladet.se/utrikes/svenska-makthavare-talar-pa-globalistforum/

4 tankar kring ”Minskat respektavstånd, riksbankens förluster och om Davos brödernas nya mål

 1. ATT respektavståndet minskar är i hög grad upprörande kanske lika upprörande som letargin hos folket
  Glöm aldrig F.R s bok ”Det sovande folket”

  1. Tack för letargin, som jag inte hade riktigt kläm på.

   ”Vad menas med letargi?
   Ett allmänt tillstånd av slöhet, orkeslöshet, ointresse, trötthet, koncentrationssvårighet och oförmåga att utföra enkla uppgifter. Det kan ha samband med depression eller drogmissbruk.”

 2. Riksbankens lek med obligationer är skrämmande, undra vad som händer när marknaden kommer fram till att dessa obligationer inte har det värdet som marknaden har trott, antagligen blir det vi skattebetalare som får betala skiten.

  Inflation är den perfekta och mest omoraliska av skatter staten kan införa eftersom staten därefter bara lägger skulden på den privata sektorn och sedan presenterar sig som lösningen på problemet som staten orsakade från första början.

  Medborgarna förstår inte inflation eftersom de flesta inte kan föreställa sig varför staten skulle vilja att de skulle vara fattigare. Inflation överför välståndet från sparare och reallöner till staten. Det gör statens storlek större och urholkar den privata sektorns välstånd. Det gynnar de som får pengarna först och det gynnar även de statliga utgifterna oproportionerligt mycket. De som skadas är de sista mottagarna: medborgarnas reallöner och besparingar.

  Och de som ligger bakom detta är riksbanken, politiker, banker och regeringen dessa har haft makten och möjligheten men inte förmågan att undvika detta. Personligen tror jag inte att detta är över än, tror det kommer mycket mer innan vi ser ljuset.

  1. Tack för en kunskapsfylld kommentar, som alla medborgare borde ta del av.
   Det är tabu att söka skyldiga till inflation och riksbankens spekulation med obligationsköp. Det är precis som invandrarkriminaliteten den kommer visst från himlen utan avsändare. Aldrig att någon tjänsteman eller politiker ställs till svars, så tjänstemannaansvaret är dött och begravt.

Kommentarer är stängda.