Finalister till årets värsta skatteslösare

”Här är årets tio värsta slöserier från skattebetalarna.se

https://www.tn.se/ekonomi/34489/lista-arets-varsta-sloseri-med-dina-skattepengar-borjar-spara-ur/

Myndigheter som producerar poddar för miljoner, pengar i sjön för badhus och sjukhus och äldre som blir utan efterrätt. Något ansvarsutkrävande sker i princip aldrig, enligt Skattebetalarnas Christian Ekström. ”De inblandade rycker på axlarna och går vidare”, säger han till TN.

(Javisst gör de det, utan tjänstemannaansvar så är det bara glada dagar!)

 • Dyraste podden i landet: Många myndigheter i Sverige producerar poddar som kostar miljoner. Värst i klassen är Kriminalvården!
 • Uppsagda när utbildningen var klar: Strax innan utbildningen till att bli arbetsförmedlare var avklarad blev alla de 90 nyrekryterade uppsagda.
 • Beslut att INTE bygga kostade 370 miljoner: Region Kronobergs akutsjukhus blev inte av. Utredningen för att komma fram till det kostade hundratals miljoner. ”Inget slöseri”, menar Regionstyrelsen.
 • Dyr men värdelös konst: Obegriplig NFT-konst. Dessutom värdelös, enligt en utredning men det hindrade inte Statens Konstråd från att satsa 300 000 kronor.
 • Biståndspengar till terroristprojekt: Vänsterpartiets biståndsorganisation donerade Sida-pengar till projekt för unga och demokrati i Palestina. De hamnade hos DFLP som deltog i attacken mot Israel i oktober.
 • Pengar rakt ner i bassängen: Kostnaderna för det nya badhuset i Kiruna startade på 360 miljoner kronor och är nu uppe i över en miljard. Så nu är det slut med efterrätt på kommunens äldreboenden.
 • Den kommunala ineffektiviteten kostar 30 miljarder om året: Oförklarliga kostnader på svindlande 30 miljarder kronor av skattebetalarnas pengar går till förskola, grundskola, gymnasium och äldreomsorg. Varje år.
 • 50 miljarder i stöd men inget mervärde: Den svenska industripolitiken kostar minst 50 miljarder skattekronor utan att skapa något betydande värde.
 • Två förvaltningar grälar – det kostar en miljon om dagen: Bygga en gång- och cykelbro eller inte. Stockholm Stad och Region Stockholm kommer inte överens. Och skattebetalarna står för notan.
 • Bläckplumpen som ska sätta Haparanda på kartan: Haparanda ska få en ny logo som ska locka människor att flytta dit. Det blev en svart bläckplump för 300 000 skattekronor.

Rösta fram Årets värsta slöseri

De tio kandidaterna och vad de ställt till med finns på Skattebetalarnas hemsida. Där går det också att lägga en röst i omröstningen som är öppen fram till mitten av januari.”

—————————————————————————————————————————————-

Frågan är om inte klimatpolitiken är det värsta skatteslöseriet. Nu är MP mycket upprörda över att reduktionsplikten har sänkts. Bensinen har blivet en krona billigare och disel fyra kronor. Uppoffringar krävs av folket, med undantag av den klimatalarmistiska och framkantsvurmande eliten.

Steget efter illustrerar.

Det finns väl knappast någon som tror att tjänstemannaansvaret kommer att återinföras. Innan valen hördes enstaka rop, men i maktställning är det tyst som i graven. Härligt att få spela stor direktör och vada i skattebetalares pengar och kalla detta slöseri för en hållbar framtid, som inte finns med dessa fullskaliga idioter vid rodret.

5 tankar kring ”Finalister till årets värsta skatteslösare

 1. I have been surfing online more than 3 hours today yet I never found any interesting article like yours It is pretty worth enough for me In my opinion if all web owners and bloggers made good content as you did the web will be much more useful than ever before

 2. Från SD:s valplattform 2022:
  ”Tjänstemannaansvar ska införas och åtgärder ska genomföras för att öka transparensen och möjligheten att utkräva politiskt ansvarsutkrävande”.

  Nå SD, när kommer ni jobba för att tjänstemannaansvaret skall återinföras?
  Eller är det bara en ”flosk”!
  På sidan 54 i er egen s.k. valplattform 2022 återges ovanstående m.m.!

  NI övriga partier, vill inte NI att tjänstemannaansvaret ska återinföras?
  Partier som är emot det de har inget i Riksdagen att göra. Inte heller inom politiken i övrigt. Ut med sanningen så kanske vi blir av med dessa partier vid Riksdagsvalen.

  https://sd.se/wp-content/uploads/2022/07/sverigedemokraternas-valplattform-2022-april.pdf

  1. Detta borde varenda medborgare begripa att det uteblivna ansvaret är helt korrupt. Vi andra har minsann ansvar för våra handlingar både på jobbet och utanför.

 3. Instämmer i allt detta. Särskilt Steget efter, som i vanlig ordning skjuter mitt i prick.
  Men var hittar man dessa teckningar numera? De försvann från det vanliga stället.

Kommentarer är stängda.