Jeander visar verkligheten som den är

Signaturen ”Nisse” är orsak till detta inlägg med satirteckningar, som snart kan vara ett minne blott, när regeringens utredning om begränsningar av yttrandefrihet sjösätts.

Att yttrandefrihetsexperten Nils Funcke protesterar hjälper knappast till. https://www.dn.se/kultur/nils-funcke-nu-infors-de-nya-lagarna-som-begransar-yttrandefriheten/

Han blir lika överkörd som de skendemokratiska myndigheter som till exempel Riksrevisionen och IVO. Myndigheter som påpekar allvarliga fel, konsekvenser liksom många remissinstanser som det regerande partiet rent ut sagt skiter i och kör över sina myndigheter.

Exempel är gymnasieamnestin, Nato inträdet, 150 miljarder skulden efter coronan till EU:s korrupta länder i syd och öppen dörr för Zelenskyjs korrupta gäng in i EU osv.

Och i går fick denna man via länk inleda pågående konferensen Folk och Försvar, det är så man kräks, inte konstigt att kronprinsessan Viktoria nickade till under hans tiggartal. Där krigsentusiasterna trängs och minglar medan förlorade liv travas i skyttegravarna. https://www.globalpolitics.se/nazitolerant-president-inviger-folk-och-forsvar-i-ar-vem-bryr-sig/

———————————————————————————————————————-

I dag börjar jag med satirtecknaren och formgivaren Jeander.

Tyvärr verka bommen nu vara halvöppen om Biden ser till att Erdogan får köpa stridsflygplanet F16

Att Sverigebilden nu ritas om av Mellanösterns makthavare, verkar äntligen ha fått våra politiker att vakna, inte för att sätta ner foten och lyssna på folket, utan för att kröka rygg för att bli USA:s mest fjäskande vasallstat.

Bakgrunden till Hamas dominans i Gaza, som möjlig gjorts av SIDA med biståndsmedel från vänstern i västländer. Skattemedel fortsätter till islamister i Sverige. Tidöregeringen går i vänsterns spår och tillsätter utredningar om självklarheter för att slippa sätta ner foten. Bidragen flödar till muslimska studieförbund där hedersförtryckare blir välförsörjd ledare.

https://ledarsidorna.se/regeringen-kristersson-finansierar-ibn-rushd-arliga-paradnummer/

Har inte denne man (Daniel Helldén MP)redan förstört trafiken för oss utbrast min dotter som bor i Stockholm, när han valdes till nytt språkrör.

Källa https://jeanders-bilder.blogspot.com/ hans hemsida https://www.jeander.com/

Jag hoppas innerligt att Jeanders bildbok ”Politik i bild” kommer i ny upplaga, lämplig present till korrekta i bekantskapskretsen, för Er som har några kvar. https://www.jeander.com/politik-i-bild

14 tankar kring ”Jeander visar verkligheten som den är

 1. En dikt av poeten Bertolt Brecht (1898-1956) kommer väl till pass. Dikten, på tyska, är nästan omöjlig att korrekt översätta, den spelar på det tyska språket och det tyska sinnelaget som det var i slutskedet av andra världskriget. Det är en kraftfull manifestation mot krig, förstörelse och blodsutgjutelse där människor likt kalvar med ögonen slutna och utan att förstå, taktfast marscherar till slakt bakom krigsherrens trumma, här USA propaganda på svenska media som MSM och Public Service, och flaggorna i krigsherrarnas tjänst. USA. Krigsherrar som sedan brukar kalvarnas hud till att göra trummor för att skapa mer krig och blodsutgjutelse. Det känns som en mycket passande manifestation idag mot ”slaktaren” USA som just så skickar ukrainare och svenskar till slakt i USAs tjänst i USAs eviga och ändlösa krig.

  Detta beskriver svenskarna av idag.

  Min tolkning. Del av texten.
  ============================
  Till USAs propaganda marscherar svenskarna taktfast mot USAs krig och slakt.
  Slaktaren USA ropar och driver på med stängda ögon, blodet har redan flutit i många av USAs krig.
  Svenskarna dras med av USA propaganda, USA lyfter de blodiga och tomma händerna.
  De marscherar som i en religiös trans bakom USAs blodiga flaggor och dånande krigstrummor.
  ============================
  Delar av originaltexten

  Hinter der Trommel her
  Trotten die Kälber
  Das Fell für die Trommel

  Der Metzger ruft. Die Augen fest geschlossen
  Das Kalb marschiert mit ruhig festem Tritt.
  Die Kälber, deren Blut im Schlachthof schon geflossen

  Der Metzger ruft. Die Augen fest geschlossen
  Das Kalb marschiert mit ruhig festem Tritt.

  Auf blutroten Flaggen

  Der Metzger ruft. Die Augen fest geschlossen
  Das Kalb marschiert mit ruhig festem Tritt.

  Skriven 1943 av B. Breht

 2. Överbefälhavare Michael Bydén uppmanar inför det förväntade Nato-inträdet alla svenskar att förbereda sig på krig. Ett liknande besked kommer från civilförsvarsminister Carl-Oscar Bohlin (M).

  Statsminister Ulf Kristersson (M) meddelar på Folk och försvars rikskonferens att Sverige kommer att delta med en reducerad bataljon (800 man) i Natos multinationella styrka i Lettland, vid gränsen till Ryssland.

  Statsminister Ulf Kristersson (M), DU har inte folkets förtroende vad du än ger sken av. AVGÅ och gör både det svenska folket som Sverige en björntjänst. Du drar in Sverige i krig oh därmed borde du betraktas som LANDSFÖRRÄDARE.

  https://www.friatider.se/ob-alla-svenskar-maste-vara-redo-krig
  https://www.friatider.se/planen-800-svenska-soldater-till-lettland

  1. TT 9 januari, 2024 kl. 00:33
   Det är inte fråga om något ”försvar” utan att Sverige sätts på krigsfot materiellt och mentalt för att tjäna USAs krigs ambitioner.

   Glöm inte att ÖB Michael Bydén står idag under befäl av överordnade i Washington genom DCA avtalet. Han är militär, och säger och gör som han blir beordrad av sina överordnade i USA, och det märker vi mycket tydligt nu.

   Krigspropaganda går nu upp på högvarv. Det gäller att forma opinionen hos svenskarna för att förbereda USAs krig, där svenskarna kommer att spela samma roll som ukrainarna idag. Detta är inget nytt, så har krig alltid förberetts av krigsnationer genom tiderna.

   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenska-staten-betalar-utbyggnad-av-ammunitionsfabrik-exceptionellt
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ob-maste-forbereda-oss-pa-krigstider

   1. FN byggde världens största DUMB ((djup underjordisk militärbas) i Sverige. Den färdigställdes 1996 och kostade då 2 TRILJONER dollar.
    Den är på 30 cubic miles. Lika med gigantisk.
    Sedan har vi NATO anslutningen som tyvärr inte blir av för makthavarna.
    Man köpte Patriotsystemet för 10 miljarder.
    Var det med tanke på att NATO/amerikanarna skulle hamna på svensk mark med full immunitet?
    Det är väl de som ska sköta Patriotsystemet.
    Kan det bli mer förberett när regeringen vill vara ”med och kriga”?
    Eller snarare är det väl svenska yngre ovetandes män som ska tvångs placeras som sannolikt blir kanonmat.
    Statsministern, när blir Sverige indragna i NATOKRIGET?
    Det är väl inte för intet som FN och NATO har förberett krig där man ska använda Sverige som krigsskådeplats.
    Man t.o.m. får till det att även medborgarna vill det!
    M.a.o. har man fullständig kontroll på media.
    Eller vad säger Bonnier, Wallenberg och de andra grabbarna?
    Svenska lik från krig, kan det vara bra affärsverksamheterna?
    Man måste ha planerat detta krig sedan 1990 men UKRAINA och RYSSARNA verkar ha fått planeringen att avta eller fallera.
    Ändå kör man på i Sverige fast alla vet vilken korkad regering vi har. Det spelar ingen roll vilken regering som ”sitter där”, de följer ändå övermaktens vilja.
    Oavsett om 100 000 dör p.g.a. IDIOTISKA politiker som måste stå under utpressning.
    Hur kan man annars föra en sådan ”mördande” politik?
    Mot sitt eget folk!

    1. Hjärntvättade medborgare med okunniga och egotrippade politiker som övergivet sitt eget folk och låter den globala finanseliten styra, med lobbyorganisationen WEF som banar vägen. Oro finns för att Bric länder nu står i vägen för världskontroll.
     Kriget i Ukraina, där Sverige nu trånar efter Natomedlemskap, bottnar i jakten på naturtillgångar i öst. En färgrevolution i Ryssland med en ny Zelenskyj vore bingo för USA med dess vasallstater.
     Krigsindustrin måste gå på högvarv, liksom bankers sedelpressar, när USA:s statsskuld passerat 34 billioner dollar. Om dollarn tappar sin plats som världsvaluta, då faller världsekonomin och vi pungslås allihop.
     Och nu kräver statsministern hög som ett hus i sin krigs eufori med de andra hökarna på Folk och försvarskonferensen att vi skall dö med vapen i hand för våra värderingar.
     Vaknar inte folket av dessa bisarra lögner, då är hoppet ute för Sverige, som kan bil Ukraina nr 2.
     https://www.friatider.se/kristersson-alla-svenskar-ska-vara-redo-att-do-med-vapen-i-hand-vara-varderingar

 3. REPRIS.
  Varför accepterar den svenska befolkningen på att vi har en tvivelaktig statsminister, Ulf Kristersson?
  Han har gjort politisk karriär genom att köra över och sko sig på sjuka, hemlösa, bidragstagare och till och med oskyldiga utsatta barn.

  Här är några andra saker som bör anses som olagliga gällande statsministerns tidigare bravader. Svenska folket: Har vi en ”pålitlig” statsminister eller inte?

  1. Under sin tid som socialborgarråd i Stockholm sålde Kristersson ut förskolor och assistansbolag till ett värde av 81 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. På bara tre år gjordes vinster på 65 miljoner i dessa verksamheter. Till exempel såldes Kulturkrabatens förskolor i Årsta för 635.000 kronor och redan året efter hade den nya förskolechefen tagit ut 9 miljoner i vinst och köpt en gård för bolagets pengar för 2 miljoner.
  Vantörs Hemtjänst såldes för 69.500 kronor och redan efter nio månader gjorde man vinst på 5,4 miljoner. Utförsäljningarna har i flera instanser, bland annat av regeringens egna utredare, dömts ut som olagliga men Kristersson och Moderaterna har avfärdat och stridit för att allt har gått rätt till.

  2. Som socialborgarråd så bodde Kristersson i en fin lägenhet i central Stockholm. Enda problemet var att lägenheten tillhörde föreningen Ersta Diakonisällskap och var avsedd för svårt sjuka och hemlösa. Stockholm stad köpte tjänster av föreningen för flera miljoner och en förundersökning om mutbrott inleddes men lades snabbt ner.

  3. 2005 uppdagades en stor barnhandelshärva där barn i Kina kidnappades och såldes för adoption till USA och Europa. Kristersson var vid tiden ordförande för Adoptionscentrum och valde att mörka skandalen, trots att flera av de adoptioner som gått genom Adoptionscentrum skett genom aktuella skandalbarnhem i Kina.

  4. Under sin tid som socialförsäkringsminister bosatte sig Kristersson med sin fru i en attraktiv lägenhet i Stockholm. Lägenheten införskaffades utanför bostadskön, genom kontakter med bostadskapitalisten Stefan Ränk, VD för bolaget Einar Mattsson. Kristersson hade lämpligt nog tidigare sålt ut 1200 allmännyttiga lägenheter till bolaget för 6.600 kronor kvadratmetern. Kristersson fick dock bo kvar trots att han och hustrun bodde på andra adresser – ett regelbrott som hyresgäster i vanliga fall blir vräkta för.

  5. Under större delen av 2001 anlitade Kristersson svart städhjälp och betalade en lön på 70-80 kronor i timmen.

  6. Under 2015-2016 åkte Kristersson 668 taxiresor för skattebetalarnas pengar. Notan blev 113.000 kronor. Detta trots att alla riksdagsledamöter tilldelas ett gratis SL-kort och ska enligt lag åka kollektivt. När TV4 konfronterade Kristersson sa han att det var jobbigt att åka kollektivt eftersom han ofta har bagage med sig.

  7. Under 2007, när Kristersson var socialborgarråd så åkte han och hans fru till Kina var trejde månad för 128.000 kronor. Självklart skattefinansierat. Kristersson påpekade att han var där för att föra samtal om mänskliga rättigheter och demokrati medan kritiker menar att i själva verket följde han med sin fru som för Swedish China Tradecouncils räkning sålde marknadsinformation.

  8. När Kristersson valdes in i riksdagen i början av 90-talet sa han att hans mål var att ”bekämpa och avveckla välfärdsstaten.” I boken ”Non-working generation” 1994 jämför han det svenska välfärdssamhället och fackets inflytande med apartheidsystemet i Sydafrika.

  9. 2013, under sin tid som socialförsäkringsminister, sa Kristersson att den som är anställd ska själv ansvara för att vara i form och kunna jobba längre. 2001 så uttalade han sig om att psykiskt sjuka borde gå till jobbet istället för att ligga sysslolösa hemma. I boken ”non-working generation” skriver han även att 40-talister är lata och skor sig själva och lämnar notan till de som kommer efter.

  10. När den borgerliga regeringen föreslog att pensionsåldern skulle höjas så motiverade Kristersson detta med att ”man har ett ansvar att hålla sig i fysisk trim. I vissa jobb ingår det som en del av jobbet att hålla sig i trim. Andra tvingas fysiskt tänka på det, hur ska jag hålla mig i fysisk form?”

  (11. Han togs med ett illegalt vapen! Förut fanns det på webben men NU borta!)

  Ulf Kristersson, är han överhuvudtaget lämplig som statsminister?

  https://aip.nu/2017/09/17/kristerssons-olagliga-affarer/
  https://www.dn.se/ekonomi/utforsaljningar-med-miljonrabatt/

  1. TT 8 januari, 2024 kl. 16:12
   ”Varför accepterar den svenska befolkningen – Ulf Kristersson?”
   Därför att svenska folket inte har något val. Folk inflytande och folkstyre är mycket effektivt blockerat i Sverige. Du tillåts i verkligheten bara att rösta på partier, som sedan utser beslutsfattare, som kan göra precis som de vill mellan valen. Lägg till den intensiva propagandan för att styra pöbeln, helt efter gamla nazi propaganda mallar och metoder. Sverige är en diktatur, där Partiet, Socialdemokraterna, i verkligheten är diktatorn. Massövervakning och propagandan är för att stoppa alla försök till förändringar.

   Inga barn kidnappades i Kina, men Sverige erbjöd feta betalningar för barn. Betalningarna gick dels till dessa fattiga barnhem, med kommission till förmedlarna. Jag blev i ett fall personligt involverad efter uppmaning från svenska ambassaden.

  1. Att hållas ansvarig är gammaldags, inte modäärnt…
   Hen som trampat i klaveret, medverkat i folkmord eller förräderi, får nytt, flådigt jobb, om vederbörande redan upptagits i det kleptokratiska klåparfrälset.

Kommentarer är stängda.