Fortsatt våld i hederns namn tack vare feghet av politiker med deras experter, som inte vill förbjuda kusingiften

Allt för många röster står på spel och Kristersson är rädd för att Erdogan surar till igen.

Det är inte bara missbildningar som riskeras efter flera generationers ingiften, hedersförtrycket blomstrar, när skolbänkar står ständigt tomma efter semesterresor till landet som invandrare flytt ifrån. Nu tonar utredare ner de medicinska riskerna, kanske på order från Andersson och Kristersson.

Jag rekommenderar migrationsminister Maria Malmer Stenergard att bege sig ut till Arlanda där under kan inträffa hos rikligt assistans försörjda resenärer med förlamningar, som är på väg till Mellanöstern med flygbolagen Emirates, Saudia, Qatar Airways, Etihad Airways …

”De medicinska riskerna bedöms vara små när ett förbud mot kusingifte nu utreds. Men Yasmin ser andra risker. ”Att inte gifta sig med sin kusin är att gifta sig med döden”, säger Yasmin som växt upp i en familj där heder är allt….Från ett SvD reportage, se länk nedan.

”– Jag skulle giftas bort med min kusin, det var självklart. Du vet, jag var mer business än ett liv för dem, säger hon.
– Det är familjens heder det handlar om, inte mig. Är man en lydig flicka, så kan man bytas mot exempelvis ett uppehållstillstånd om någon i hemlandet vill komma hit.

Och det är det många unga män som vill. I denna lönsamma affär deltar många, med våra politikers tysta medgivande. Väljarimporten får ej avstanna. Bidragsförsörjningen måste fortsätta annars förlorar allt för många jobben. Hedersförtrycket exponeras på konferenser, där mänskliga rättigheter lyser klart, men i praktiken är det mörkt som i graven.

Enligt polis Hilda Ramsten finns hedersrelaterad problematik till könsstympning, tvångs- och barnäktenskap i över 500 ärenden bara i Stockholm sedan i maj 2022. Där ofta kusingiften förekommer. Hon arbetar som utredare i Förstärkningsteam heder, en grupp med specialistkompetens inom hedersrelaterat våld.
https://www.svd.se/a/mQj7GL/yasmin-om-kusingifte-berattar-om-familjens-hederskultur-under-uppvaxten

”Hur kan man ta med sig förtrycket? frågar sig Sureyya Kurdi i ett reportage i lokaltidningen den 30 december.

Mitt svar är att det är mycket lätt då oviljan att förbjuda kusinäktenskap är stor hos både politiker och experter som tonar ner risken för motoriska och kognitiva skador efter flera generationers ingiften. Trots att jag under yrkestiden mött flera exempel på konsekvenserna av denna sedvänja för att stärka släktbanden under yrkestiden. Skador som kostar mångmiljoner i assistenthjälp och som berövar unga flickor och pojkar deras egna liv.

Att stryka valboskapen medhårs är viktigare än att rädda främst unga flickor från livslångt förtryck.

Det finns en svensk ängslighet och välvilja som slagit fullständigt fel, säger Kurdi i reportaget. Låt barnen vara barn tills de är vuxna och kan fatta egna beslut. Hon lider med alla barn som lever under hedersförtryck, tvingas bära slöja och inte får delta i aktiviteter som skolkamraterna gör.

Att anpassa sig till generös välfärd går däremot som smort.

Jag är övertygad om att en lag som förbjuder kusingiften skulle ge både skola, civilsamhälle och socialförvaltningar som misstänker hedersrelaterat våld mer råg i ryggen för att anmäla. Rädsla för repressalier och starka band till sin familj gör det nästan omöjligt för drabbade att själva söka hjälp eller anmäla övergrepp.

– Men jag är också rädd för mitt liv. Rädd att träffa mina släktingar och för vad de kan göra med mig. Och jag kan aldrig lämna min mamma, säger Yasmin som inte kände sin kusin – som hon plötsligt plötsligt var förlovad med.

Tyvärr tror jag inte heller denna att denna tama utredning om kusingiften kommer att resultera i något förbud. Allt kommer att fortsätta som förut med högstämda tal i teorin om jämlikhet och det lika värdet, hyllningar under Fadime dagen den 21 januari, men i verkstaden kommer det att bli lika tomt som förut.

Bild från vhek.se

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-2.png

2 tankar kring ”Fortsatt våld i hederns namn tack vare feghet av politiker med deras experter, som inte vill förbjuda kusingiften

 1. Alla problem går inte att lösa.
  Våra problem med klaner och kusiner kan för vår del bara lösas med invandringsstopp och återvandring.
  Sedan får de göra hur de vill i sina egna länder.

  1. Helt rätt!
   Men invandringsstopp finns inte på något blocks agenda. EU:s mininivå betyder att allt fortsätter som förut med rekord i beviljade medborgarskap. Där lågutbildade, analfabeter har förtur, så inte jobben sinar inom flyktingindustrin samt att väljarröster inte riskeras. Dessa grupper är mycket svår integrerade, de kommer aldrig in i samhället och då frodas deras kultur som skydd för den medfödda respektkulturen.
   Men nu skall vi blandas enligt vänstern, trots att försök som tidigare har gjorts har förvandlat bra områden till nya Rinkeby med white flight som följd.
   Klädsamt hade varit med krav på blandnings flytt av alla 349 riksdagsledamöter med värstingarna Magdalena Andersson (S) och Karin Wanngård (S) finansborgarråd i huvudstaden) i spetsen.
   Att de aldrig ger sig dessa nationsförstörare!

Kommentarer är stängda.