Terrorist, gangster, hjälte eller befriare?

Terrorism kan användas för att försöka uppnå olika mål, oftast politiska eller religiösa. Terrorism definieras egentligen som urskillningslösa angrepp mot civila mål, byggnader, transportmedel eller människor. Men beteckningen terrorist har blivit alltmer oklar. Den regering som ogillar en väpnad grupp kallar den gärna för terroristgrupp. Men för en annan folkgrupp kan de styrkor som av en regering kallas terrorister vara hjältar i en befrielsearmé. https://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/terrorismens-historia#

Arvet från kolonialismen vilar tungt över Europa, där framfarten från främst England, Spanien, Nederländerna och Frankrike har satt stora spår under generationer i främst Indien, Afrika och Australien.

Jag tror att upplevd maktlöshet är den främsta drivkraften till terror, där stenar, hemmagjorda bomber och den egna kroppen blir vapen.

I dag är Hamas hjältar främst för vänsterrörelser med invandrare och Israel har med sin urskillningslösa hämnd i jakten på Hamas terrorister tappat allt mer stöd från övriga partifärger, med undantag av USA. Det tragiska är att judehatet/antisemitismen frodas, där Malmö får betecknas som dess huvudstad, där ingen skillnad görs mellan antisionism och antisemitism.

En fälla som jag själv lätt hamnar i mellan islam och politisk islam som IS terrorister tagit till sitt bröst. Jag undrar ofta varför det sällan hörs några protester i förorten mot till exempel IS-terroristers bestialiska mördande av otrogna? Därför flyter islam och islamisters politiska islam ihop för mig.

I Israel skedde dock stora protester mot Netanyahus politik, senast när han försökte styra över domstolens befogenheter, som nu har stoppats av högsta domstolen med röstsiffrorna 8-7.

Vad det palestinska folket egentligen tycker om Hamas väl skyddade och av bistånd berikade ledare är det nog ingen som vet. Enligt samstämmiga källor kan det vara de tre Hamasledarna: Mousa Abu Marzook, Khaled Mashal och Ismail Haniyeh, som tillsammans är värda över motsvarande 120 miljarder svenska kronor. Folket har fullt upp med att överleva dagen i brist på mat, vatten, skydd och vård. https://newsvoice.se/2024/01/gazas-storsta-krigsprofitorer-hamas/

USA:s framfart i Mellanöstern, Afrika och Sydamerika ligger bakom många av dagens terrorrörelser vars storhetstid varierar. Uppgång, fall äger rum och nya konstellationer skapas.
Strategin från USA har initialt varit splittra och söndra, som oftast har förvandlats till en bumerangeffekt under och efter dess otaliga militära interventioner som blivit bränsle för nya terrorrörelser.

Bild från The Daily Beast

”…..Hamas och andra islamistiska terrorgrupper är skapade och finansierade av USA av personer såsom Barack Obama, Hillary Clinton och den amerikanske säkerhetstjänsten CIA. Det har amerikanska aktörer medgett återkommande såsom Ron Paul. Syftet var att använda dem mot sin ärkefiende Ryssland och dåvarande Sovjet. 
Hamas arbetar varken för det palestinska folket eller Islam utan för att utöva terror mot civilbefolkningen i regionen. Och det är i själva verket globalisterna som ligger bakom dessa terrororganisationer för att lättare genomföra de förändringar de vill se i världen och deras egna maktambitioner. 
Även Israels premiärminister Netanyahu ska ha ett finger med i spelet….”
Swebbtv den 22 november. 

Krut dunken i Mellanöstern har sitt kända ursprung från 1948 då staten Israel bildades med efterföljande krig med anfall från omkringliggande arabstater, som skapade stora vågor av palestinska flyktingar, när deras mark undan för undan ockuperades av israeliska bosättningar.
Palestinska flyktingar samlades i över 50 FN-ledda läger i JordanienSyrien, Gaza och Libanon. De överbefolkade lägren blev en perfekt plats att skaffa folk för de organisationer som ville bekämpa Israel. Idag har dessa länder stängt sina gränser och vägrar ta emot palestinska flyktingar, trots deras gemensamma judehat.

Just nu är det Houthi rebeller från Jemen och beskjutningen mot Israel från Hizbollah i södra Libanon som är det största hotet för Israel, förutom sviktande stöd från allt fler väst länder. Båda terror rörelserna stöds av Iran, som är det största hotet för USA/Israel i Mellanöstern som ger kriget bränsle till eskalering. Ryssland är ännu ett hot efter invasionen av Ukraina med rötter i 50-talets häxjakt på kommunister i USA av den republikanske senatorn Mac Carthy och hans anhängare.

Numera har Ryssland en stor konkurrent i Iran som betecknas som västs huvudfiende i Mellanöstern med politisk islam.

Houthi rebeller stänger viktiga fartygsleder med drönare, raketer och ombord kapning av Israel vänliga fartyg i Röda Havet. Vilket tvingar fartygen till andra betydligt längre router med sina varor. Israel med USA svarar nu med vedergällnings attacker. https://www.svd.se/a/dwel81/senaste-nytt-om-israel-palestina-konflikten

Nu undrar jag om inte Jesus var den första terroristen mot Romarna, när han körde ut månglarna ur templet? Hans tunga öde verkar även dagens terrorister eller befriare gå till mötes. Deras martyrdöd bidrar snarare till att stärka islams ideologi med ökat hat mot judar och kristna, än att försvaga den, precis som Jesu död formade kristendomen och dess spridning över världen.

2 tankar kring ”Terrorist, gangster, hjälte eller befriare?

  1. Terror kan nog närmast definieras som att med våld och hot /terror/mot civilbefolkningen försöker tvinga statsmakterna att följa deras vilja. Kan näppeligen se att Jesus utkörning av månglarna, kan jämföras med det.

Kommentarer är stängda.