DN förnekar sig aldrig- ett tycka synd om reportage inför julen – om en gängkriminell som inte får någon hjälp

Visserligen har den unge mannen fått lägenhet och mångmiljon hjälp från socialen, för att lotsas in på den rätta vägen. Men vad hjälper det när han skolats in i politikers offergnäll och utanförskap med rasistiska strukturer?

Det är bättre att Birgitta Sparv pensionerad socionom får ordet för jag är redan arg bara att läsa ingressen på DN:s snyftartikel den 22 december. Hon kallar den unge mannen för Ahmed och vi får dock vara tacksamma att DN inte döpt om honom till Erik.

——————————————————————————————————————————————-

”……Ahmed växte upp i ett utsatt område. Att plugga var inte en prioritet, istället umgicks han med äldre och gängkriminella. Att begå personrån och inbrott blev något normalt. De såg det som att det var ”de emot samhället”.

I lägre tonåren hade det gått så långt att han blev omhändertagen enligt LVU och placerades i ett familjehem och hans familj deltog i ett behandlingsprogram. Det såg rätt ljust ut, efter några år återvände Ahmed hem, klarade betygen och kom in på gymnasiet.
Men saker ”började hända” i slutet av gymnasiet. Som alla andra i den åldern började han fundera över vad han skulle göra med sitt liv. Tyvärr hade Ahmed redan identifierat sig som ett offer för det svenska samhället:

”– Det började hända saker i slutet av gymnasiet. Jag visste inte vad jag skulle göra med mitt liv. Vad är nästa steg? Jag kände mig utanför, jag föddes inte med guldsked i munnen direkt.”
Ahmed tror att de svenska medelklassbarnen fötts med ”guldsked i munnen”, till skillnad från honom. Han tycks tro att de får allt gratis, utan att behöva kämpa. Han känner sig utanför, utan att se eller förstå sin egen och sin familjs roll i det hela.
Han sökte sig till det han kände till – gängen, kriminaliteten och drogerna. Paradoxalt nog kändes det som ett säkrare val.

Nu pratar alla politiker, rättsvårdande myndigheter, socialtjänsten, skolan och tongivande samhällsdebattörer om att vi ska satsa mer på det förebyggande arbetet. Trots att Ahmed är ett tydligt exempel på att förebyggande arbete i de flesta fall inte fungerar alls. Väldigt få verkar på djupet förstå vilket dysfunktionellt samhälle våra politiker skapat de senaste 50 åren.
Det finns inga förebyggande insatser som biter på utanförskapet idag. De kulturella skillnaderna har vuxit och blivit för stora och starka i de så kallat utsatta enklaver som tillåtits växa utanför våra städer under minst 35 års tid. 
Man kan tycka att alla som flyttat hit från Mellanöstern och Afrika borde inse vilka chanser och möjligheter de erbjuds. Samtidigt betalar svenska myndigheter ut mångmiljonbidrag till muslimska församlingar och studieförbund så att de kan behålla sin egen kultur och religion och till varje pris undvika att integreras/assimileras i Sverige.
Myndigheterna betalar även ut bidrag så att de som valt att flytta hit inte behöver arbeta en enda dag under hela sitt liv i Sverige, om de inte själva vill. Det är valfritt hur man vill leva här i Sverige. Vi är en humanitär stormakt.
Ahmed är tyvärr inte ensam om att inte ha förstått att han lever i världens första, största och enda multikulturella paradis. Skapat av våra goda politiker för oss svenskar, honom, hans föräldrar och alla hans bröder och systrar.

Jag klandrar faktiskt inte Ahmed i första hand. Som alltid klandrar jag de som är de yttersta ansvariga. De som tror att det går att blanda främmande kulturer och religioner hej vilt i Sverige, och att alla som flyttat hit därmed, genom någon okänd naturlag, automatiskt kommer att bli svenska socialdemokrater, moderater, center- och vänsterpartister.

Det har visat sig att det helt enkelt inte fungerar. Och det är inte Ahmeds fel.

https://www.dn.se/sverige/gangavhopparen-man-kor-tills-man-ar-dod/?fbclid=IwAR3rdRsoD0obF-veqUhakNUUOmsqRvUZaUJG8K7J6rVY7LUloWu9EIK0UKo

————————————————————————————————————————

Eftersom det finns tusen och åter tusen Ahmed, Amir och Muhammed med familjer som skolats in i offerkoftor med hjälplöshet (om det inte handlar ansträngning i den kriminella karriären) så ser jag ingen ljusning trots alla utredningar som regeringen sjösätter.
Slaget om Sverige är redan förlorat.
Välbeställda flyttar utomlands vilket kraftigt minskar skatteuttaget, samtidigt som vänstern hojtar om att klämma åt alla höginkomsttagare ytterligare. Vilket snart alla är som kommit upp i en månadslön på drygt 50.000 ofta av egen ansträngning.
Visst man kan tycka politiker är naiva idioter, men jag tror att eliten mycket väl visste vad Reinfeldts öppna hjärtans politik skulle innebära. Helt efter den den globala elitens agenda och vänstern insåg snabbt att här finns det röster att bidrags köpa. Att någon sund människa idag kan tro på deras litanior övergår mitt förstånd.

Bild från aftonbladet.se

3 tankar kring ”DN förnekar sig aldrig- ett tycka synd om reportage inför julen – om en gängkriminell som inte får någon hjälp

 1. När ska media tycka synd om oss alla ”svenskar”?
  Reinfeldt, marionetten som havererade Sverige. Belöning: Ordförande i Svenska Fotbolls Förbundet!
  Vilken gåta!
  Reinfeldt, var tog de 53 MILJARDERNA som NI betalade i överpris vägen!
  Har ni i ALLIANSEN fått tagit/sin del av dessa 53 MILJARDER?
  Förlusten kvittades ju med försäljningen av Vin & Sprit till franska Pernod.
  Hur vi än röstar, spelar det någon roll på vilka partier vi röstar på?
  Det är ändå resultatet på Tv:n som gäller och som förmodligen även kontrolleras av politikerna. Det är väl därför som ”valsiffrorna” pausas i flera timmar på valkvällar. Det tar tid att snygga till siffrorna.
  Valet 2006 bekräftar att valresultatet är så osannolikt att man inte ens kan redovisa röstsedlarna. De bränns hela tiden efter nästkommande val. Bra va. Inga spår lämnas här inte.
  Speciellt med tanke på att MODERATERNA vid valet 2002 fick M 15,26% av rösterna, medan man 2006 fick 26,23%! Det som är det orimliga är att M fick över 70 % fler röster än valet innan!
  Sören Holmberg från Göteborgs Universitet var en förtroendeingivande ”grindvakt” 2006. Närvarande för att fabulera ihop om vilket bra val M har gjort. Detta har inte hänt i modern tid, poängterar han (ovetandes eller medvetandes).
  Vi borde väl ha fått en utredning om det förekommit valfusk, eller hur Sören Holmberg?
  Ett sådant gigantiskt röstantalstillskott av Moderater, faller inte det på sin egen linda Sören Holmberg?
  Angående Herr Holmbergs övriga sysselsättningar återges de här nedan, ”Information om Sören Holmberg”.
  Kika på länken nedan. Man häpnar över dennes livs sysslor. T.o.m. ögonöppnande.

  Svenska POLITIKER tror ni verkligen på att det svenska folket tycker att ni gör ett bra jobb?
  Alla som svarar JA, AVGÅ. Fick folket bestämma då skulle nog de flesta av Riksdagsbänkarna stå tomma i väntan på folkets utvalda nya företrädare.

  https://www.val.se/valresultat/riksdag-region-och-kommun/2002.html
  https://www.val.se/valresultat/riksdag-region-och-kommun/2006.html
  file:///C:/Users/TT/Downloads/fa9b47eb-38e9-46bc-a846-618af88254e9-resume.pdf
  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=nuon+aff%C3%A4ren+%C3%B6verpris

  1. ”När ska media tycka synd om oss alla ”svenskar”?”
   En mening som behöver upprepas varje dag.
   Att få medborgarskap på oklara grunder, all välfärd serverat på ett fat utan krav. Miljoner i skattepengar flödar till bevarandet av deras språk, kultur, traditioner, där Svenne föraktet blomstrar. Klanvälde och maffiastruktur byggs upp och sedan frågar sig politiker varför integrationen inte fungerat?

Kommentarer är stängda.