Nej, vansinnet tar inte slut, det fortsätter och ökar takten både här hemma och i Ukraina

Först ut är Birgitta Sparf, som skriver på Facebook om kvotflyktingar och sist en blick på USA/Natos marionett Zelensky, vars tiggarstråt numera endast får applåder av EU eliten, som värnar sin krigsindustri mer än människoliv.

”VANSINNET MÅSTE FÅ ETT SLUT!
Razia Nourizada blev blind i samband med en självmordsattack i Afghanistan för sju år sedan och har därmed ett funktionshinder. Det praktiska och ekonomiska ansvaret för detta hemska dåd föll slutligen på de svenska skattebetalarna och Razia blev 2019 uttagen som kvotflykting för flytt till Sverige.

Razia är inte ensam om att komma från Mellanöstern och Afrika med funktionshinder. Exakt antal har jag inte eftersom någon statistik över hur många utomeuropeiska funktionshindrade  Sverige tar emot naturligtvis inte förs. Men jag vet att de är många och att långt ifrån alla är kvotflyktingar. Jag har själv haft dem och deras anhöriga som klienter på socialtjänsten.

Kvotflyktingar är handplockade av UNHCR och anses ha ett särskilt skyddsbehov. Vilket i så gott som samtliga fall innebär svåra fysiska och psykiska trauman, oftast med livslånga kvarstående effekter. Här har Sverige, som alltid, legat i framkant och velat vara ett föredöme för det övriga Europa. Från Migrationsverket 2018:

”Sedan 2016 har den svenska flyktingkvoten ökat från 1 900 till 5 000 platser. Nu är Sverige det tredje största mottagarlandet. Även i år ligger kvotens fokus på flyktingar från Syrien. Dessutom ska stora grupper tas ut i Östra Afrika och längs den centrala Medelhavsrutten i Nordafrika.” Vidare:

Sveriges ökning av platser har gjort att Sverige numera är ett av de största mottagarländerna i världen. 2017 kom Sverige på tredje plats när det gäller hur många personer som vi accepterade efter att deras ärenden presenterats av UNHCR – en del av dem kommer dock att resa till Sverige först i år. 2018 bedömer UNHCR att Sverige även kommer att vara det tredje största mottagarlandet totalt sett. Endast USA och Kanada tar emot fler.”

I januari 2022 kunde Migrationsverket stolt meddela:

”Drygt 6 400 personer togs under 2021 emot som kvotflyktingar i Sverige – det högsta antalet på ett par decennier. Medborgare i Syrien, Afghanistan och Demokratiska republiken Kongo står för närmare 70 procent av de mottagna. Omkring hälften av kvotflyktingarna är kvinnor och barn.”

Men i slutet av 2022 var sötebrödsdagarna över för alla statliga och kommunala myndigheter som har till uppgift att hjälpa och bistå de skadade kvotflyktingarna. Den nya regeringen drog ner antalet kvotflyktingar till 900 per år, vilket jag ser som en marginell förbättring. En verklig förbättring hade varit om antalet hade dragits ner till noll.

Den blinda Razia fick alltså flytta hit som kvotflykting 2019. Sedan dess har hon läst SFI utan att lära sig någon svenska och också varit sjukskriven. Att hon är blind hindrade henne inte på något sätt från att ett halvår efter ankomsten till Sverige resa till Iran och gifta sig med sin afghanske make, som fortfarande befinner sig i Iran.

Sedan dess har de tidigare så generösa myndigheterna börjat konstra. Razia har ansökt om anhöriginvandring för maken och fått avslag två gånger av Migrationsverket och en gång av Migrationsdomstolen. Hon stupar på försörjningskravet. Hon arbetar inte och har numera sjukersättning, vilket inte räcker för att hon ska kunna ”försörja sig själv”, som det heter på myndighetsspråk, och dessutom sin make.

Här vill jag betona att jag inte på något sätt lastar Razia för detta. Det är våra politiker som är helt ansvariga för allt som Razia kostar oss. Räknar jag lågt med 12 000 kr i månaden enbart för hennes bostad och försörjning har hon på fyra år kostat oss 576 000 kr. Men eftersom hon på grund av sin blindhet inte klarar sin tillvaro själv får hon omfattande hjälp från hemtjänsten. Vilket gör att skatteutgifterna för henne uppgår till minst det tredubbla. Inkluderat all sjukvård, alla tolkar och alla planeringsmöten runt henne.

Razia erbjöds hjälp av Sverige och hon tog emot den. Jag kan bara hoppas att hon är tacksam för den hjälpen. Våra styrande politiker, däremot, fick tack vare henne en veritabel endorfinkick och blev höga på sin egen godhet. Berusade av sin felaktiga uppfattning om att ”Sverige är rikt, Sverige har råd!” kunde de med varm hand överlämna notan till oss skattebetalare. 

Om jag återigen räknar lågt och tar våra kostnader för Razia gånger 50 000 funktionshindrade totalt från Mellanöstern och Afrika så får ni en ungefärlig uppfattning om de totala kostnaderna, alltså cirka 18 miljarder per år. Detta i ett läge där många infödda svenska funktionshindrade nekas bland annat assistansersättning och övrig hjälp. 

Detta vansinne måste få ett slut! Nu!     

https://sverigesradio.se/artikel/anhoriginvandring-funktionshinder

https://web.archive.org/web/20180322015151/https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2018/2018-02-13-Sverige-tredje-storsta-mottagarlandet-av-kvotflyktingar.html

https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Pressrum/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2022/2022-01-25-Drygt-6-400-kvotflyktingar-till-Sverige-forra-aret.html

Bild från SR

Bildresultat för migrationsverket

—————————————————————————————————–

Ukraina

Och vansinnet med miljardrullningen till Ukraina fortsätter. Väst förbjöd förhandlingar för fred i fjol, eftersom krigsindustrin går på högvarv och vägrar släppa denna kassako med omfördelning från folket. Det verkar som om Nato trion Påhlsson, Billström och Kristersson tycker det är helt OK att Zelenskyj nyligen har köpt en lustjakt för 75 miljoner dollar och att nästan en miljon unga ukrainska män har tvingats förlora sina liv pga att USA/Nato med väst försöker inbilla oss medborgare, att de genom denna mordindustri försvarar vår demokrati. Maktkamp pågår dessutom mellan Zelensky och överbefälhavaren Zaluzjny, kanske har han och folket genomskådat sin presidents falsarier, eftersom presidentens stöd nu har halverats mot tidigare.

Relaterad källa: Swebbtv omvärldsanalys 69 den 1 dec.

Nu vänder sig Zelenskyj direkt till globala nyhetsbyråer och jämrar sig för västs avtagande vapen och miljardrullning. Han hotar med att denna snålhet innebär att Ryssland anfaller fler Natoländer.

Så nu sitter Zelenskyjs talskrivare och klurar på vilka känslosträngar han skall spela på till nästa tiggarstråt. Problemet är att många strängar har gått av, när fattigdomen ökar i hela Europa. och i USA.

”……Kriget mot Ryssland har också medfört att presidentvalet i Ukraina, som skulle ha hållits i mars 2024, måste skjutas upp. Zelenskyj får frågan hur länge han orkar sitta kvar på sin post i intervjun.
Svaret:
– Det går inte att med ord beskriva hur svårt mitt jobb är just nu. Han har dock inte för avsikt att lämna presidentämbetet. Det skulle vara fruktansvärt fel och det skulle vara oerhört demoraliserande.” https://www.svd.se/a/GMW31x/zelenskyj-fruktar-att-vast-ger-upp-om-ukrainas-forsvar-mot-ryska-anfallskriget

Javisst skulle det vara fel för presidparet själva, men han får väl trösta sig med sin lustjakt och hans fru Olena Zelenska får fortsätta sina shoppingturer i Paris. Här är det modemagasinet Vogue som i fjol förevigade presidentparet allt medan liken travas i skyttegravarna.

Bild från https://www.svt.se/kultur/zelenskyj-i-vogue

Nu dalar förtroendet för den förbrukade krigsmarionetten Zelenskyj, det är väl därför som presidentparet har sett om sitt korrupta hus.

https://www.globalpolitics.se/zelensky-pa-vag-ut/

3 tankar kring ”Nej, vansinnet tar inte slut, det fortsätter och ökar takten både här hemma och i Ukraina

  1. Vansinnet är så massivt nu, att det kanske är bäst att blunda för eländet? En tragedi att under sin levnad se Västerlandet och Sverige gå under. Eller är det en vrångbild präglad av resignation, defaitism? Historien upphör inte, den bara glider in i något annat – tyst, med en suck eller med en större skräll. Det kan nog alltid vara värt att jobba på ens egen resiliens, motspänst eller överlevnadsförmåga.

    1. Ja, detta vansinne känns tungt. Jag såg på Ekonomibyrån på SVT2 i går kväll. Ingen av de sk. experterna tog upp att massinvandringen med icke integreringsbara invandrare hade något med gängkriminaliteten att göra, inte ens polisen. Endast samverkan till döds. Symptomen får nu nämnas, men absolut inte grundorsaken. Hoppet om räddning har släckts för gott.

  2. Vad tycker det svenska folket om medias ”propaganda”? Har man genomgående fört fram sanningar eller är det bara lögner som man ”serverar oss”?
    Finns det någon politisk trovärdighet kvar?

Kommentarer är stängda.