Så blir din grannlägenhet en brottscentral, precis som WHO

Så kunde 3 000 spökpersoner bo i samma trea – öppen adresshandel bland kriminella.

3 000 personer som står skrivna på en och samma lägenhet. Så kan det se ut när adressligor tvättar pengar med hjälp av spökpersoner. Hem & Hyra hittade sajterna där adresser säljs olagligt, helt öppet.

……Den kriminella försäljningen av adresser sker helt öppet. Adresserna kostar olika mycket beroende på vilken service man behöver. Om adressen till exempel bara används för kontakt med Migrationsverket blir det billigare. Så här står det i annonserna: ”Adress uthyres, i Södertäljeområdet, bara för européer”. ”Ni kommer att få alla brev direkt, med garanterad leverans”. Priserna ligger mellan 500 och 1 000 kronor i månaden.

Så här går det till från Hem och Hyras granskning.

”Andrejs, en lettisk man med ryskt ursprung och ­alkoholproblem, bor på ett härbärge i Riga i Lettland. En dag blir han ­kontaktad av två rysktalande män som ger honom ett ­er­bjudande om att åka till Sverige och skriva på papper. Andrejs erbjuds 1 000 kronor för varje resa och tackar ja.

Image

Andrejs får biljetter och tar färjan till Stockholm. I hamnen tas han om hand av personer från ett nätverk som ägnar sig åt penningtvätt. Personerna tar först med Andrejs till Skatteverkets servicekontor, där han utan att förstå det fyller i en anmälan om flytt till Sverige.

Andrejs lämnar in ett anställningsbevis som han fått av männen. Där står det att han jobbarheltid som snickare på ett påhittat byggföretag.

Andrejs gör nya resor till Sverige, som är minutiöst planerade och mycket effektiva. På papperet hinner letten bli anställd på ett byggföretag, flytta in i en hyreslägenhet, starta ett företag, skaffa nio olika bankkonton och ett svenskt id-kort. Men allt är bara påhitt. I verkligheten skriver han bara på olika dokument.

Lägenheten där Andrejs sägs bo är en ­viktig grund för att upplägget ska ­fungera. På adressen står också flera andra ­fattiga personer och kriminella bolag skrivna. En ­rysktalande person kontrollerar hyreslägenheten och tar emot myndighetspost, bankomatkort och företagspapper och hjälper brottslingarna med det praktiska.

Efter ett år upptäcker Skatteverket att inte bara Andrejs ”bor” i lägenheten – här står också 90 andra personer från Estland och Litauen. De kriminella företagen på adressen utreds, men när Andrejs förhörs förstår polisen att han inte har något att göra med upplägget. Ingen döms för brotten och de kriminella fortsätter sin verksamhet med hjälp av nya adresser. Brottslingarna hittar nya fattiga människor utanför härbärgen i öst att gömma sig bakom

91 000 000 000

Så mycket uppskattar Skatteverket att svartaföretagsinkomster ­uppgår till ­varje år. Uppskattningen är från 2021…”

Från https://www.hemhyra.se/nyheter/har-annonserar-brottscentralerna-oppet-30-000-svart/

———————————————————————————————————–

Våra lagar, regelverk är inte anpassade till dagens samhälle och absolut inte till internationella heller. Sekretessen mellan myndigheter verkar huggna i sten, till skillnad från FRA-lag och EU:s Chat Controll. När dissidenter skall nitas till då går det fort, medan hinder för brottslingars kreativitet tar många år att utreda.

Grundorsaken är att nationalstaten skall söndras och splittras för att överstatliga organisationer som FN och EU skall utvidga sin makt. Bill Gates med hans WHO firar den 1 december då de får all makt över nationers medborgare vid nästa pandemi, som redan är planerad, utan att makthavare protesterar, trots folkets demonstrationer.

Bild från CBC News

4 tankar kring ”Så blir din grannlägenhet en brottscentral, precis som WHO

    1. Undrar om hon tycker det är häftigt ännu? Toblerone fusket låter ganska oskyldigt, men det var drygt 50.000 för privata inköp som kära Mona hade använt riksdagens kort till.

      1. Hade väl en hel drös med obetalda P-böter också, har jag för mig… Minns att det på 90-talet gaggades om ”vill vi ha perfekta robotar” som politiker istället. Som om alternativet till korruption, inkompetens och översitteri är robotar… Men om det är det enda alternativet, so be it. If you ask me, som det heter.

        1. En perfekt robot låter som en gåva till folket, frågan är bara vem som skall programmera den?

Kommentarer är stängda.