Har Hamas nu öppnat porten till helvetet?

”Den massiva terrorattacken mot Israel är den värsta på decennier. Tusentals raketer avfyrade från Gaza och terrorister som skjuter civila. Terrorattackerna kan ha planerats i Teheran. Nu väntas ett mycket blodigt krig….” https://www.svd.se/a/WRMLPj/attacken-mot-israel-liknar-inget-annat-vi-sett-tidigare-skriver-jesper-sunden

Förmodligen är det Iran som ligger bakom Hamas terrorattack, som helt överraskade Israels säkerhetstjänst. Först ett massivt raketanfall, som förmodligen var en avledande manöver

”…inför en efter­följande invasion av terrorister i södra Israel. De flesta kom via land, andra kom även via luften – i glidfarkoster – och till sjöss, i små gummibåtar. Totalt lyckades de ta kontroll över 21 israeliska samhällen, där de sköt civila och tog både soldater och civila som gisslan…” Från SvD artikeln.

Iran ser Israels och Saudiarabiens närmande till varandra som ett hot och splittring av den muslimska hegemonin i Mellanöstern.

Denna gång är det Hamas som fått sällskap av Islamiska jihad, som båda vill utplåna staten Israel och därmed är fredsförhandlingar omöjliggjorda. Nu har Hamas också allierat sig med Hizbollah-milisens Hassan NasrallahLibanon, vilket öppnar för angrepp även norrifrån.

Netanyahus regering står åter inför ett stort misslyckande efter folkets tidigare protester mot regeringens försök att ta kontroll över rättssystemet. Kanske han måste öppna för en samlingsregering med oppositionen, där religiösa extremister får mindre inflytande?

Risk finns regeringskritiska proteströrelser nu kan tystna efter detta överrumplande terrordåd, när nationell samling krävs och ”….Generalmajoren Ghasan Alyan, som är ansvarig för Israels försvar gentemot Gaza, sa på lördagen att Hamas ”öppnat portarna till helvetet”.

Våldet, terrorn och hatet från båda lägren kommer att fortsätta, för Israels militärmakt är även denna gång betydligt starkare än Hamas med dess allierade.

Precis som polariseringen hos oss kommer att fortsätta, där vänstern ökat Israels hatet, som gödslades under Margot Wallströms tid som utrikesminister.

Bortglömt är att det redan innan staten Israel bildades efter kriget, så bodde judar där tillsammans med palestinier. Tyvärr får alla judar skulden för övergrepp mot palestinier, även de som kämpar mot den hårdföra politiska ideologin som Netanyahus regering står för tillsammans med en hårdför ortodox falang som vill kapa åt sig mer mark med ständigt nya bosättningar på västbanken.

Tyvärr klumpas alla medborgare i Israel alltid ihop med den politiska ideologin; sionismen, även de som opponerar sig och kämpar för fred. De likställs också med den judiska bankdynastin, vilket får antisemitismen att ständigt frodas.

Jag vill definitivt inte bli betraktad som allierad med våra politiker som fått Sverige att förvandlats till en Failed State, i deras mångkulturella iver för att glädja den globala eliten.

Judar har genom historien alltid varit förföljda och utsatta för
diskriminering, som även hårdföra judiska falanger har bidragit till.

När kristendomen blev en världsreligion förföljdes judarna eftersom de betraktades som skyldiga till Jesus korsfästelse och död, även om det var en romersk ståthållare som dömde Jesus. När den kristna kyrkan blev stark isolerades judarna.

Bakgrunden till dagens judiska bankdynastier har sitt ursprung i medeltidens skråväsen, där endast kristna fick vara medlemmar.
Därför tvingades judar att hitta på andra arbeten. Områden som stod öppna för dem var handel och penningutlåning. Även här bär den kristna kyrkan stor skuld till nidbilden av den girige penningutlånaren, som Hitler med nazismen förstärkte för att underlätta judeutrotningen.

Bild från world.press.com Den girige ockraren


Under 1200-talet förbjöd kyrkan de kristna att låna ut pengar mot ränta. Det var däremot tillåtet för judar, och under den här tiden sysslade många judar med penningutlåning mot ränta, som de fick betala skatt för till kejsaren.

För läsare som vill veta mer om judisk diaspora, judarnas spridning utanför sitt ursprungliga hemland Israel, om förföljelse genom århundraden, om korståg, anklagelser om pesten, ritualmord, utsatta för massaker, Dreyfus-affären, om den ryska förfalskningen av ”Sions vises protokoll” där judarnas mål var världsherravälde, som lever kvar än i dag, mycket tack vare bankdynastiernas judiska ägare, vidare om judars medverkan i ryska revolutionen, pogromer – storskaliga attacker på judar och deras egendom – fram till förintelsen behandlas lättillgängligt och pedagogiskt i https://antisemitismdaochnu.se/judisk-historia/

Artikeln i SvD av Jesper Sundén avslutas med

”…….För fyra dagar sedan skrev ayatolla Khamenei på X (tidigare Twitter) att den israeliska regeringen var en cancersvulst, som skulle ”avlägsnas av det palestinska folket”. Han skrev också att de palestinska grupperna var mer förberedda än de någonsin varit och att de med guds vilja skulle uppnå sina mål. Det talar för att dagens terrorattacker har planerats i Teheran.
Mot bakgrund av detta finns risk att dagens attacker faktiskt blir startskottet för ett storskaligt krig som kan få långtgående följder för israeler, palestinier och grann­länderna. Och i värsta fall är det verkligen så att ”helvetets portar har öppnats.

Mer om konflikten från BBC

https://www.bbc.com/news/live/world-middle-east-67037895

Bild från headtopics com

8 tankar kring ”Har Hamas nu öppnat porten till helvetet?

  1. Kanske är det en medveten fokusförflyttning till Israel-Palestina, när det inte går som Bidens djupa stat önskar i Ukraina?
   Stödet minskar för att stoppa in mer dollar i Zelenskys svarta hål både i USA och Europa. Medan Kristersson, med Billström och Påhlsson funderar på att helt utarma landets försvar med att skicka JAS, för att imponera på Nato och hoppas att dörren därigenom skall öppnas för medlemskap.

 1. Vad är det som inte säger att det är Israel själva som skapat situationen, för att kunna få ett rättfärdigt krig mot Palestina? Varför sympatiserar media genomgående sina sympatier för Israel? Är inte det ett tecken på att det inte står rätt till!

  1. Varför sov alla säkerhetstjänster, Mossad, CIA med flera?

   Att ta del från motsatta källor är välgörande.
   – SvD: Tar ställning för Israel. Hamas satsar på vapen som förgör i stället för det palestinska folket.
   https://www.svd.se/a/kEV3MA/valdet-ar-hamas-enda-mal

   – Global Politics: Tar ställning för Hamas/Palestina. Betonar Israels förtryck, med krig, apartheid och olagliga bosättningar.
   https://www.globalpolitics.se/hamas-israel-krig-apartheid-bosattningar-och-annat/

  1. Du har helt rätt! Tack för den viktiga rättelsen, som fick mig att läsa på.

   Västbanken är under palestinskt styre. Området styrs av partiet Fatah som tidigare haft egna konflikter med Hamas, och på Gazaremsan härskar islamiströrelsen Hamas.
   https://www.ui.se/landguiden/lander-och-omraden/asien/palestina/geografi-och-klimat/
   Efter att staten Israel sanktionerades av FN 1948 pga av dåligt samvete för Hitlers utrotningsläger så har en olöslig konflikt permanentats. Fredsförhandlingar har om och omigen gått i stå.

 2. Ett obehagligt tit for tat spel och hatet kommer att leva kvar för lång tid kanske nästan för alltid. Men spelar också Israels bosättnings(ockupation)s politik en roll i hatet som kan ses från palestiniernas sida också in denna underliga värld är det min obs att när den underlägsna parten misslyckas blir det lätt ett dåligt maskerat hån men när nu hamas gör en sådan här ur militär synpunkt ett i det närmsta perfekt anfall mot sin fiende väcker det åtminstone hos mig en kanske malplacerad nästan beundran eller i alla fall blir det med lite mer respekt (något som varje snorunge längtar efter) men egentligen är det ju inte mycket att sträva efter

Kommentarer är stängda.