Kriget i Ukraina är en investeringsoperation för USA och oro finns efter Slovakiens val

När skall den vanliga ukrainaren inse att de är grundlurade av sin skådespelare till premiärminister, som nyligen var i FN med sin väl inövade show,  ”rysk aggression kan sträcka sig bortom Ukraina” mässade han och bad sedan kongressen om mera dollar.

Av de 70 miljarder dollar som han hitintills fått från USA och av de 30 miljarder som EU har skänkt av våra skattepengar, har en stor del av både vapenarsenalen och stödet för humanitär hjälp försvunnit ner i ministrars korrupta fickor, varav en mycket stor tillhör Zelensky själv genom brödramålvakt. För syns skull har han nu tvingats sparka några ministrar, som lätt kan fortsätta med deras korrupta verksamhet under radarn.

Folket är belagd med munkavle för protester mot kriget och bestraffas hårt av denna humanitära idol som våra riksdagsledamöter unisont beundrar. Jag misstänker att denna beundran får samma förödande resultat som konsekvenserna blev från deras humanitära stormakt.

Många av Ukrainas unga män har flytt till Europa och nu vill denna idol tvinga dem tillbaka ut till slaktbänken i ett krig som de aldrig kan vinna. Därför att Ryssland är för stort, för segt att övervinna, den erfarenheten fick både Napoleon och Hitler bittert erfara.

Ärlig om Big Buisness i Ukraina är i alla fall senator Richard Blumenthal;

”Investeringar i Ukraina ger oss enorm avkastning”, säger USA:s demokratiske senator Richard Blumenthal . ”Vi enade Nato. Vi hjälpte till att återställa tron ​​och förtroendet för amerikanskt moraliskt och militärt ledarskap. Allt utan att en enda amerikansk soldat skadades eller dödades.” ”Det grundläggande skälet till att fortsätta att hjälpa Ukraina”, förklarar Mitch McConnell , ledare för den republikanska gruppen i USA:s senat, ”är de kalla, hårda och konkreta amerikanska intressen.” https://www.globalpolitics.se/ukrainakriget-ar-big-business/

Där investmentbolagen Black Rock och Vanguard Group köpt upp en stor del av Ukrainas jordbruksmark och nu lovar Zelensky att Black Rock ska få bli ansvarig för rekonstruktion när landets soldater har slaktats till sista man.

Jag vill tro att oro finns hos EU-eliten efter söndagens val i Slovakien där västkritiske Robert Fico tog hem segern. Slovakien blev under 2004 medlem i både Nato (den 29 mars) och EU (den 1 maj). Från den 1 januari 2009 har man euron som valuta.

Ursula von der Leyen, Davosbrödernas förtrogna dam och slipad förräderska för Europas folk, håller nog för sina öron, när valsegraren förkunnade ”Inte en enda kula till Ukrainahttps://www.svd.se/a/zEJzXr/valsegraren-inte-en-enda-kula-till-ukraina

Och inte nog med denna nya spricka i EU, så går Polen snart till val, där premiärministern har uppmanat Zelenskij att aldrig mer förolämpa polacker, som Global Politics skrev om den 30 september. https://www.globalpolitics.se/polens-premiarminister-ber-zelenskij-att-aldrig-mer-forolampa-polacker/

Bild från länken på Polens premiärminister Mateusz Morawiecki / Twitter

Nu verkar det som Ungerns Viktor Orbán får allt fler vänner i EU, som sätter sitt eget folk i främsta rummet, i stället för den globala finansmaffian som både EU och våra politiker kryper för. Folket har övergivits för länge sedan med vänsterns svek mot arbetare, istället har de blivit den globala elitens hjälpredor.

Global Politics är en kunskapskälla som MSM läsande medborgare så väl behöver, för att få information från båda sidor i världens konflikthärdar, eftersom vår statsmedia har abdikerat från sitt uppdrag att presentera tillgängliga fakta från båda sidor i en konflikt. Media med SVT bedriver i stället agendajournalistik som behagar dess ägare som ingår i Davosbröderna som alla är trogna USA.
Jag håller inte alltid med åsikter från Global Politics internationella skribenter, men jag får tänka till igen och förstå att inget är endast svart och vitt, som i medias filtrerade nyheter.

5 tankar kring ”Kriget i Ukraina är en investeringsoperation för USA och oro finns efter Slovakiens val

 1. Jag som har viss kontakt med ”vanligt folk” noterar att förfärande litet tycks ha hänt
  SDs intåg tycks inte ha spelat så stor roll som man skulle ha kunnat anta. Men men som det brukar sägas -Det är lättare lura folk än det är att övertyga dom att dom blivit dragna vid näsan, vad det nu kan bero på. Var och en får fundera på det efter sin näbb

  1. Tyvärr har jag samma erfarenhet som du, invandrarvåldet tycks bekymra få, eftersom våldet tycks vara frikopplad från massinvandringen.
   I gårdagens lokaltidning läste jag om somaliska mammor i Skäggetorp, som Märta Stenevi (MP) åter hälsade på för att försäkra sig om deras röster.

   ”…-.De har under åratal oroat sig för en misslyckad integration och lever i rädsla för sina barns liv…”
   Att de själva är en del av misslyckandet fanns varken hos mammorna eller i journalisten Zenaida Hadzimahovics ögon.
   Många av dem behövde tolkhjälp av mammor som lärt sig språket. Misslyckade språkprov på SFI angavs som anledning, de önskar förmodligen få gå där i evighet utan krav på egen prestation.
   Denna framställning av offermentalitet fortsätter att sprida hinder för verklig integration.
   Men kommunen, där S + M polar ihop, har nu funnit på råd, ett antal lärartjänster inom SFI och grundskola skall bort i besparingar för att klara det mångkulturella kalaset.
   Medan, de skyldiga till detta moras, Andersson och Kristersson ojar sig över det eskalerande våldet och polismästare Carin Götblad anser att det är folket, som jobbar och sliter för att få tillvaron att gå ihop, nu skall ut på gatorna och bli måltavla för buset eller bli kontaktperson med pizza och snäll konversation vid köksbordet. Skamligt så det förslår!

 2. Ukraina ligger i Europa. Alltså är det Västeuropa som de unga männen flyr till.

  Gällande bloggen Global Politics (väster), så är den en viktig partner för den som vill se världen med bägge ögonen. Global Politics är väldigt lik Swebbtv (höger) ifråga om synen på EU, Nato, Ukrainakriget med mera. Det är nog bara i CO2-frågan som de har olika uppfattning.
  http://www.globalpolitics.se

  1. Instämmer helt!
   I CO2 frågan verkar bara ett öga finnas, samt i Israel-Palestina konflikten, där Hamas terror försvaras och Israels fördöms. Solens påverkan glöms helt bort.
   I Nya Tider v.35/2023 ”Det är solen som driver jordens klimat, inte koldioxid – Toppforskare slår tillbaka mot klimatlögnerna” men solskrämsel gör globalister ingen vinst på, eftersom solen skiner utan mänsklig påverkan.
   Oro finns i stället för att solaktiviteten minskar eftersom antalet solfläckar kan närma sig noll. (Solfläckar är ett mått på solens aktivitet).
   Denna prognos med noll solfläckar kommer från NOAA, som är en vetenskapsorganisation i Amerika som instämmer i solforskaren, professor i fysik och matematik Valentina Zharkovas förutsägelser. Dagens extrema väderfenomen med till exempel svåra hagelstormar har koppling till solens varierande aktivitet.
   Det är globalt styrda journalister och politiker som skapat denna masspsykos med rädsla och ungdomsångest utan starka bevis.
   Det är miljön som skall räddas, klimatet sköter sig själv. Men det är lättare att ställa folket i skamvrån än storföretagens hyperkapitalister.
   Bara EU:s senaste klimatkrav på hus kan tvinga fram massrivningar främst på landsbygden, vilket bara är ett sätt att göra husägare egendomslösa och därmed spaka.
   För landsbygdens folk skall kväsas eftersom de är mer traditionella, värnar familj, hembygd och nationen.

   1. Global Politics är vänster, inte något annat. Men den tillhör inte Pride-vänstern, utan en vettig variant. Liksom Swebbtv inte tillhör storfinans-högern, utan en folklig strömning.

Kommentarer är stängda.