Natoutvidgningen är orsak till rysk invasion och USA behöver ständiga krig för att dess krigsindustri skall hållas vid liv

Nu kommer detta konstaterande inte från rysk propaganda utan från Jens Stoltenberg själv som erkänner det västs politiker med deras media förnekar, nämligen Natos provokationer.

En ledamot i USA:s senat bekräftar att USA:s vapenleveranser till Ukraina inte är någon välgörenhet, utan nödvändigt för att trygga landets vapenarsenal, som rustas för att utkonkurrera Kina.

Under ett tal i EU-parlamentets utrikesutskott på den 7 september erkände Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg tydligt att Putin tog beslutet att invadera Ukraina av rädsla för Natos expansionism. https://www.nyhetsbanken.se/2023/09/stoltenberg-nato-utvidgningen-ledde.html

Putin vädjade till Nato om att stoppa dess utvidgning långt innan invasionen, men detta önskemål avfärdades bestämt. Eftersom USA medvetet valde denna provokation som orsakade kriget enbart för att skydda sina egna intressen, vilket var en fortsättning efter den USA understödda kuppen i Ukraina under 2014.

Att USA inte vill ha främmande makts vapensystem inpå knuten är en självklarhet, medan Putin bara skall acceptera det, är västs uppfattning.

Slutmålet är givetvis att få Kina på knä, därför understöds oppositionen både i Hongkong och Taiwan.

Detta är USA:s ständiga strategi för att upprätthålla världsdominans genom militära interventioner med kupper, mutor, mord som förberedelse för krig. Den djupa staten tillsammans med krigstörstande hökar som är allierade med vapenindustrin ligger bakom presidenters order om invasioner som störtar oönskade ledare. Därefter tillsätts marionetter som ledare för att ploga vägen för dess exploaterande industrier som behöver andra länders naturtillgångar för sin profit.

Utrikesdepartementet i Syrien har skrivit till FN och begärt ersättning för enorma mängder olja och gas som kvarvarande styrkor lägger beslag på för USA:s räkning, men utan någon reaktion från världssamfundet. https://www.globalpolitics.se/syrien-kraver-ersattning-i-fn-for-usas-stora-oljestolder/

Angreppskrigen med mördandet och fasorna i Vietnam, Chile, Libyen, Irak, Afghanistan, Syrien med flera länder tycks vara helt bortglömda av folket i väst, när vänstern har förvandlats till globaliseringens främsta medhjälpare. Just nu kanske Nigers nya ledare ligger farligt till för USA:s demokratiexport.

En tweet från senatens minoritetsledare Mitch McConnell säger att vapenstödet till Ukraina inte är någon välgörenhet.

”Att stå samma med våra allierade mot rysk aggression är inte välgörenhet. I själva verket är det en direkt investering i att fylla på USA:s arsenal med amerikanska vapen byggda av amerikanska arbetare. Att utöka vår försvarsindustriella bas sätter Amerika i en starkare position när det gäller att utkonkurrera Kina.” Källa: länken ovan.

Hur vänstern kan ha glömt Song My, Treblinka och morden på Viktor Jara, Dagmar Hagelin med Julian Assanges öde som avslöjade övergreppen i Irak är för mig en gåta. Eller har dagens politiker låtit dessa fasansfulla övergrepp förseglats för att de skall glömmas för att rättfärdiga deras längtan till Nato med nya övergrepp?

Bild från Föreningen Nej till Natos tidning

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-34.png

Att Nato medlemskapet ligger allt längre bort kan vi tacka Erdogan för…

Under FN:s högnivåvecka, då merparten av världens statschefer samlas i New York, gjorde Turkiets president Erdogan ett antal olika utspel. Utspel som sammantaget gör att bilden mörknar väsentligt för ett svenskt medlemskap i NATO samtidigt som det sätter EU och försvarsalliansen på halster. Vilken väg än Erdogan väljer i framtiden så är en sak säker: Det sker med endast turkiska intressen för ögonen.…” https://ledarsidorna.se/sveriges-medlemskap-i-nato-allt-langre-bort/

Att Turkiet ej sparkas ut ur Nato, beror främst på landets strategiska läge som Nato/USA så väl behöver i deras kamp mot öst.

Ps. Vad har hänt med SVT undrade jag igår när jag såg på Rapport?
Ett reportage visade hur krigströtta invånare i Odessa är, som protesterade mot stadens korruption (som är utbredd i hela Ukraina, med USA:s marionett Zelensky i täten, även om han nu ger sina bröder sparken, för att visa väst vilka krafttag han gör, för att komma in i EU och roffa åt sig ännu mer pengar).
Änkor som förlorat sina män protesterade mot att pengar hade gått till ett lyxigt kommunhus i stället för fronten, där förråden gapar tomma medan slakten på soldater pågår, tack vare västs vapen och miljarder.
Fickorna på korrupta politiker måste nu vara sprängfyllda efter västs miljardstöd i humanitär hjälp, dvs. stjälp för både folket i Ukraina och USA:s och EU:s skattebetalare. Ds.

4 tankar kring ”Natoutvidgningen är orsak till rysk invasion och USA behöver ständiga krig för att dess krigsindustri skall hållas vid liv

 1. Bland 248 väpnade konflikter i 153 länder runt om världen mellan 1945 — 2001 har USA startat 201 av dom. Hur många krig man inte startat men deltagit i förtäljer inte historien.
  Mer behövs väl inte sägas om det är ryssarna eller amerikanarna som är ”the bad guys”.

  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=antal+krig+som+USA+orsakat
  https://proletaren.se/artikel/karta-har-har-usa-krigat-stott-kupper-och-paverkat-val-sedan-andra-varldskriget

  1. Tack för denna viktiga påminnelse som politiker, statsmedia och tyvärr även en majoritet av folket förträngt!

 2. De facto krigsdiktaturen USA blir allt mer desperat att bibehålla sin kontroll av världen, men lyckas allt sämre med den egenpåtagna uppgiften att vara mänsklighetens enväldiga våldshärskare. Den desperationen blir allt farligare då USA kan komma att provocera fram allt fler krig, vilket USA gjorde i Ukraina, och försöker göra i bland annat Sydkinesiska Havet, Taiwan, och Stilla Havet. Kinas senaste teknologiska uppvisning med Huawei Mate är bara som snödroppen tittar fram genom snötäcket på våren, en förvarning om förändringar mot våren och bättre tider. Väst har inte förstått, och media i väst är desperata att dölja det, hur avancerat Kina redan har blivit, och det gäller inte bara teknologin utan hela samhället. Folkstyret fungerar i Kina.

  Förra vecka följde jag med en vän på en bilresa. Han talar in destinationen, ett avlägset hotell uppe i bergen, på mobilen, och efter att ha kört i över fyra timmar anländer vi på metern när vid hotellets ingång. USAs mycket omfattande industrispionage är avslutat i Kina. USA är desperat att rekrytera spioner i Kina nu. BRICS expanderar, och dollardominansen falnar och därmed USAs kontroll av människan.

  1. En god sammanfattning som vi är helt överens om.
   Inom Europa är det bara Polen och Ungern som sätter sig på tvären till USA:s trogna medlöpare, nämligen
   EU-kommissionen, som nu vill utöka sin befogenheter mot nationalstaten, för att visa den globala finansmaffian som leds av USA:s djupa stat med dess oligarker hur lojal man är.
   Ser inte denna elit vad som håller på att hända eller är de så omgivna av ja-sägare att inte ett uns av verkligheten sipprar in?
   Eller är det samma blindhet och verklighetsförfalskning som den franska aristokratin hade innan revolutionen 1789?

   Jag tycker att många av revolutionens bakomliggande orsaker även finns i dag, missnöjet med korrupta politiker, EU:s överhöghet, USA som världspolis med dess destruktiva krig, Bric:s sammanslutningens ökade inflytande…som kan jämföras med de i går;

   -Upplysningens idéer
   -Amerikanska revolutionen
   -Missväxt och svält
   -Missnöje mot hovets livsstil
   -Missnöje mot adelns rättigheter
   -Frankrikes misslyckade utrikespolitik
   -Borgarna krävde politiska rättigheter Källa: https://www.so-rummet.se/kategorier/franska-revolutionens-orsaker#
   till slut spricker bubblan som den politiska medlöparadeln befinner sig i.

Kommentarer är stängda.