Ordet är inte fritt för obehagliga frågor

Till Ordet Fritt den 5 augusti Östgöta Correspondenten, dock ej för obehagliga frågor.

Bild: Dreamstime

”Nu förstår undertecknad ingenting. Enligt Ekot krävdes sjukhusvård för 14 personer efter stormningen av den årligt återkommande regimtrogna kulturfestivalen Festival Eritrea Scandinavia på Järvafältet den 3 augusti.

Eritreanska regimmotståndare stormade in på festivalområdet. Konfrontationer har även har hänt i andra länder mellan regimtrogna och regimmotståndare från Eritrea.

Nu undrar jag på vilka grunder regimtrogna till diktaturen i Eritrea kunde få uppehållstillstånd och därefter medborgarskap? 

Kan man vara regimtrogen och förföljd av regimen på samma gång, undrar jag?

Eller fick de asyl här för att de var fattiga i hemlandet? 

Nu svajar den humanitära stormakten betänkligt. Dessutom blir det allt svårare för regeringen att tillfredsställa arga muslimer och bevara grundlagens yttrandefrihet efter Koran bränningarna.
Risken finns att våra lagstadgade friheter nu sitter löst, när Erdogan måste mutas för förverkligande av Nato medlemskap.

En fråga som folket inte får yttra sig om. Makthavarna upprepar bara samma misstag som 1975 då de bestämde efter Palmes intentioner att Sverige skulle bli mångkulturellt, utan att frågan fördes ut till folket. Gör om och gör denna gång rätt! 

Harriet Larsson”

————————————————————————————————–

Nyligen var det samma upplopp i Danmark, kanske Danmark och Sverige har någon överenskommelse med regimen i Eritrea?

Eritreaner som bor i andra länder tvingas av diktaturen att betala en speciell diaspora skatt som ska gå till hemlandet. Detta vill regeringen nu sätta stopp för.….
– Regeringen har inte gett Eritrea något tillstånd för indrivning av skatt i Sverige, säger utrikesminister Tobias Billström (M) till statsradion.
https://samnytt.se/regeringen-vill-stoppa-eritreansk-diasporaskatt/

Kanske regeringen fått tipset av makthavarna i Eritrea att beskatta utlandssvenskar så mycket det går?

11 tankar kring ”Ordet är inte fritt för obehagliga frågor

 1. ”– Regeringen har inte gett Eritrea något tillstånd för indrivning av skatt i Sverige, säger utrikesminister Tobias Billström (M) till statsradion.”

  Vadan denna slutenhet och konkurrensfientliga attityd som angriper det öppna samhället och den fria marknadsekonomin? Är det totalitärt monopolistiska manér igen, hos moderatsossarna?

 2. I mina tonår var jag en högstämd person som ville ”make the world a better place”
  Det är först på senare år som frågan inställt sig Hur skall den kunna bli det? Det är ju i grunden samma människa som härjar omkring

 3. Det som media förmedlar till det svenska folket är väl att den där Erdoğan ska befolkningen hata!
  Samtidigt som den svenska (?) regeringen NATO-kryper inför honom för att Sverige ska bli NATO medlem!
  Att medborgarna inte vill, spelar tydligen ingen roll. Makten som utgår/utgick från folket politiker, var tog den vägen?
  Har den överhuvudtaget funnits?
  Vad säger ni politiker som tillhör kategorin politisk ”hycklare och/eller gycklare”?
  När det gäller ”10 % skatten” som vissa migrationsgrupper måste betala till de länder de flytt ifrån, VARFÖR gör man det?
  Har man flytt eller inte?
  De som betalar kan de anses som ”flyktingar”?
  Kan vissa migranter även ha det syftet att vara missionerande penninginsamlare utskickade av sitt hemland?
  Hur mycket pengar från HELA EU skickas årligen hem till flyktingarnas hemland?

  1. Dina skarpa frågor skulle tyvärr aldrig bli godkända som insändare i statsmedia, som har lojala renhållningsarbetare på varje redaktion.

 4. Harriet.
  Med tanke på ”icke för obehagliga frågor”:
  Fick du din insändare införd i Corren, eller blev den stoppad?

  1. Den åkta ner i papperskorgen, som vanligt!
   Kanske har de en effektiv autocensur mot obehagliga frågor?

 5. ”Eritreaner som bor i andra länder tvingas av diktaturen att betala en speciell diaspora skatt”
  Och svenskar som bor i andra länder tvingas av den Sverige diktaturen att betala en speciell SINK skatt. Den lär vara på 25%.

  ”Regeringen har inte gett Eritrea något tillstånd för indrivning av skatt i Sverige”
  Jag känner inte till något land som har gett Sverige tillstånd att driva in skatt i deras land. Sverige beskattar utlandssvenskar så mycket det går.

  Lyckligtvis betalade jag aldrig några avgifter till diktaturen Sverige då jag bodde där, så nu betlar jag ingen ”Eritreansk” SINK skatt till den svenska diktaturen. I hela Asien besattar inte pensioner. Det anses vara besparingar man tar ut.

  1. I Sverige anses alla våra besparingar vara statens. Folkets besparingar är medel för våra korrupta politikers internationella karriär, som ökar ständigt.
   Här behövs aldrig några omfattande utredningar.

Kommentarer är stängda.