Tystnad är Sveriges lag när det handlar om Julian Assange

En global manifestation äger rum i morgon den 2 september för Julian Assange.

Australien! Se till att Julian Assange friges och får komma hem!
Vi träffas kl. 15:00 utanför Filadelfiakyrkan, Rörstrandsgatan 7. StockholmPå Rörstrandsgatan 21 ligger Bagpiper´s Inn, en australisk bar.

Internationell Australiendag, World Wide Australia Day:
Australiens befolkning vill att Julian ska få komma hem. Stödet för Julian Assange omfattar den stora majoriteten av befolkningen.
Premiärminister Albanese kan kräva att Julian Assange får komma hem på ett mycket tydligare sätt.

Många kommittéer runt om i världen kommer att delta. Vi riktar oss till Australiens folk och uppmanar dem att utöva än fler påtryckningar på Albanese.
Vi vänder oss även direkt till premiärminister Albanese.

Vi har varit vid Australiens ambassad. Den ligger i Waterfronthuset. 
Ett brev ska överlämnas till ambassaden.
Vi har ett bra flygblad på engelska och svenska.

Fler aktioner kommer att äga rum med banderoller samt flygbladsutdelning.

– Fredagen den 15 september kl. 16.00 vid Brommaplans T-bana

– Lördagen den 30 september kl. 14.00 vid Liljeholmens T-bana.
Platser och tider är valda då mycket folk passerar

Stödkommitten för Julian Assange

Vår tids största rättsskandal

Den behandling som Julian Assange utsatts för har med rätta kallats vår tids största rättsskandal.
Den är ett grovt övervåld mot en enskild människa. Den är en kollaps för rättsstaten i flera länder, där – ibland Sverige. Den är ett angrepp på pressfriheten och demokratin världen över.

Den australiske journalisten Julian Assange, grundare av Wikileaks, sitter sedan flera år isolerad under förnedrande former i det brittiska högriskfängelset Belmarsh. Han är varken åtalad eller dömd för något brott. Det enda skälet till att han hålls fängslad är att han som journalist avslöjat brott, däribland krigsförbrytelser begångna av USA:s trupper i Irak och Afghanistan. Därför begär USA honom utlämnad och hotar honom med 175 års fängelse, alltså att hålla honom inspärrad under resten av hans liv.

Han är inte medborgare i USA. Han har inte begått något brott i USA. Han har bara som journalist avslöjat brott begångna av USA. De verkliga brottslingarna går fria; den som avslöjat brotten hålls fängslad. Den uppenbara avsikten är att skrämma journalister världen över till tystnad.

Tystnad blir lag i Sverige………”

Från Global Politics den 31 augusti. https://www.globalpolitics.se/manifestation-i-stockholm-och-globalt-2-9-australien-se-till-att-julian-assange-friges-och-far-komma-hem-kom/

——————————————————————————————–

Många böcker har skrivits om denna rättsskandal, här är ett exempel https://www.bokborsen.se/view/Julian-Assange/Julian-Assange

Under bloggkategori Julian Assange finns fler inlägg om denna rättsskandal.

Ps. Samma tystnad från Sverige råder, när sabotaget mot Nord Stream skall utredas. Nu är det Ukraina som pekas ut förmodligen av världspolisen själv, när misstankarna mot USA och ev. dess trogna Nato medlem Norge blir allt starkare. Ds.

3 tankar kring ”Tystnad är Sveriges lag när det handlar om Julian Assange

  1. Det enda jag håller emot dåvarande president kandidaten Donald Trump var att han i valrörelsen sa ” I love wikileaks” när han kom till makten drabbades han av en total amnesi i denna fråga

    1. Vallöften brukar dunsta fort när makten har säkrats. Då förvandlas de snabbt till inriktning och vägvisare som efter hand försvinner i glömska, när nya fokus blir mer lönsamma.

Kommentarer är stängda.