Bric blir allt starkare och Ukraina allt svagare trots västs krigseufori

Rysslands utrikesminister Lavrov förutspår starkare BRICS-ställning i G20 efter expansion enligt MOSKVA (Sputnik)
Han förutspår att BRICS-klubben av framväxande ekonomier kommer att få en större inflytande i G20 efter att ha lagt till nya medlemmar. Veckans toppmöte för Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika kulminerade med att officiella inbjudningar skickades till Argentina, Egypten, Etiopien, Iran, Förenade Arabemiraten och Saudiarabien att gå med i gruppen. ”Självklart kommer ställningen för en utökad BRICS i G20 att stärkas med deltagande av Saudiarabien och Argentina”, sa han till ett tv-program som sändes i söndags den 27 augusti.

Men, USA med Europas ledare dvs, EU- eliten vägrar ta in denna globala förändring, de stöttar Onkel Sam i alla väder dvs den djupa staten med dess oligarker främst brödraskapet i Davos. De vill inte ta in att USA:s storhetstid är förbi, med sin enorma krigsindustri och bankdynastierna kan komma i gungning om dollarn försvagas som världsvaluta.

USA är i konflikt med sig själv sade den tidigare presidenten Dmitrij Medvedev till nyhetsbyrån RT och Tass den 26 augusti. Han varnade för inbördeskrig eftersom klyftan är så stor mellan det republikanska partiet med dess väljare och demokrater som med sin liberala politik har slitit isär Amerika.

Bild från SvD.se

Jag tror att samma utveckling kommer att ske även här. Motsättningarna är främst koncentrade mot SD (trots deras eftergivenhetspolitik) av 7-klöverns övriga partier, men det tar bara längre tid innan konfrontation är ett faktum. Tyvärr tycker jag att även Jimmie Åkesson precis som regeringen i frågan om islams terrorhot försöker sitta på två stolar samtidigt, när han håller med både Jomshof analys av islam och statsministerns protester. Kanske vill han bana väg för att sitta i en borgerlig regering nästa val och misslyckakas det får SD bli ett renodlat oppositionsparti.

Natos Ukraina-strategi har misslyckats – förkunnar den den tidigare italienska premiärministern Giuseppe Conte och gör Ungern och Serbien sällskap.

”Den franske ex-presidenten Nicolas Sarkozy har hamnat i blåsväder för uttalanden om Ukrainakriget. I intervjuer, som gjorts i samband med att han nu ger ut sina memoarer, sa Sarkozy att Rysslands annektering av Krimhalvön var en ”illusion” och att Frankrike och Ryssland ”behöver varandra”. Även i boken ger han uttryck för idén att Europa borde närma sig Ryssland för att få stopp på kriget…” Källa: https://kvartal.se/artiklar/borjar-europas-stod-till-ukraina-vackla/ betalvägg men ingressen räcker.

Västerländska ansträngningar att beväpna Kiev och bryta den ryska ekonomin kommer ingenstans och Natos försök att tillfoga Ryssland nederlag i Ukrainakonflikten har helt missat sina mål. Moskva fortsätter att stå högt mitt i Kievs vacklande motoffensiv och västerländska sanktioner.
Guiseppe Conte, leder Femstjärnerörelsens parti, skrev på Facebook och noterade att ett och ett halvt år av fientligheterna mellan Moskva och Kiev hade visat att det var dags att ”lägga undan de optimistiska bedömningarna som är underblåsta från västs öronbedövande krigs propaganda

Tyvärr tror jag inte att denna insikt kommer att nå varken vår regering, opposition eller det indoktrinerade och sovande folket under min återstående livstid.

Blir det nederlag för Nato/USA i Ukraina, så tvingas den åldersdemente och den lättstyrde president Biden av krigsindustrin att flytta proykriget till Taiwan och Hongkong. Men Kina kommer sannolikt att vara världspolisens överman. Därför passar Biden så bra som oligarkernas president, men Donald Trump lever desto farligare, när hans kampanj kassa stadigt växer. https://www.svd.se/a/O8JxVE/trumpkampanj-mug-shot-drar-in-miljoner

8 tankar kring ”Bric blir allt starkare och Ukraina allt svagare trots västs krigseufori

 1. I sitt sommartal bekände sig Jimmie Åkesson till Zelenskyj-kretsen.

  Längre fram i talet lät det bitvis nästan som gamla SD.

  1. Sorgesamt att varken SD eller V vågar se igenom Zelenskyjs tiggartal, senast var det visst svenskt snus som skull bojkottas. Att tydligt ta avstånd från USA/Natos Ukraina krig, är värre än att föredra Donald Trump framför Clinton dynastin. Nu är det upprorsmakarna i Afrika som vi skall tycka illa om, att de vill kasta ut till exempel Frankrikes Emmanuel Macron från metallskövlingen i Niger, är inget media skriver, bara den falska exporten av demokrati.
   Det kan lika väl vara väst med USA som röjde Wagner ledaren ur vägen, än Putin. Eftersom Wagner armén stödjer rebelledare och det samarbetet måste stoppas, då klimatindustrin måste ha råvaror.

   1. Visst kan det vara USA som ligger bakom Wagner ledarens död men på samma gång känns det ganska ryskt att ta livet av farlig opposition. en gammal obehaglig tradition i f.d Sovjetunionen/Ryssland. Nåväl alla krig kommer att ta slut och även detta krig men den gradvisa upptrappningen av insatserna oroar mig faktiskt förhoppningen är ju att världen klarar sig någorlunda helskinnad ur infernot

    1. sören turesson
     ”ganska ryskt” värt om tycker jag – ganska amerikanskt. Kennedy morden, 911- försvinnandena, Sök på ”Clinton Bodycount”. Hur många statsöverhuvuden har USA dödat, Gaddafi, Saddam, plus en hel del andra.

 2. Just nu pågår en massiv propaganda kampanj och drev i media. För oss som har studerat hur propaganda fungerar, då vet vi att propaganda kampanjen har två syften.

  1. Man vill desperat avleda uppmärksamheten från de katastrofala och galopperande allvarliga kriserna i ”väst” och särskilt i Sverige. Sverige ligger i botten av OECD. Kriserna staplas på varandra. Du får betala – via elräkningen, matbudgeten, eller transporter och bilen. Det kommer att bli värre.

  2. Man är desperat att dölja de spektakulära framsteg, ekonomiskt och teknologiskt, som sker i Ryssland och Kina. Medan Sverige balanserar på randen till en vulkan och katastrof, går det i jämförelse mycket bra för Ryssland och Kina. Två massivt stora teknologiska framsteg bara denna vecka i Kina. Media i Sverige mörkar. Så har vi BRICS förstås.

  1. Här är vi helt överens. EU-eliten fortsätter med sina destruktiva sanktionspaket, som blivit en skadlig bumerangeffekt mot hela Europa.

   1. Harriet
    Ja – och Ryssland och Kina med BRICS i kölvattnet blomstrar i jämförelse. 86% av jordens befolkning går framåt. Kolonialherrarnas imperium faller samman, sten för sten. Sverige ett.

Kommentarer är stängda.