Statsministern hyllade Ecce Homo, men fördömer provokationer mot islam – en smaklös dubbelmoral

Från Det Goda samhället

HITTAT PÅ NÄTET: “Svårt att förstå varför man hyllar Ecce Homo men fördömer provokationer mot islam”

@FokusRedaktion

Alice Teodorescu: Ulf Kristersson hyllar konstnären bakom Ecce Homo men kritiserar provokationer mot islam. Det är inte lätt att få ihop den logiken. @alicemedce

Kanske någon läsare har glömt Ecce Homo utställningen, här kommer en sammanfattning från Wikipedia

Ecce homo[1] (latin för ’se människan’[a]) var en utställning av tolv fotografier av olika bibliska situationer, tolkade i modern tappning av fotografen Elisabeth Ohlson Wallin.

Utställningen invigdes under Europride i Stockholm i juli 1998.[2] Utställningslokalen var i ett tidigare skyddsrum på Södermalm[3][4] och utställningen väckte uppmärksamhet redan då.

I samband med visningen i Uppsala domkyrka den 19 september 1998 uppstod en rikstäckande samhällsdebatt.[5] Ecce homo var kontroversiell och väckte starka och känsloladdade reaktioner, både positiva och negativa. Utställningen visades för sista gången 2018, i stadshuset i Tranås.[6][7][8]

Bild från Klosters kyrka i Eskilstuna under Springpride 2016. Där två verk ur Ecce homo-utställningen visades.
Från Wikipedia.

Många av bilderna är inspirerade av klassiska målningar och samtliga är fotograferade i modern miljö. Fotografen har medvetet använt sig av homosexuella modeller och miljöer. Hon ville med utställningen visa guds villkorslösa allomfattande kärlek.[9] Motivet med transvestiter som fanns vid Nattvarden fanns till för att belysa Jesus empati med utstötta.[10]

——————————————————————————————————-

I dag har kyrkan empati med islamister som stöter ut homosexuella, otrogna, kvinnor och unga muslimer som vill leva sitt eget liv utan patriarkat, hederskultur med ”skäggiga skuggor” i varje vrå. En benämning från Nalin Pekul, som gjorde att hon under 2009 kördes ut från socialdemokraterna och återvände till sin tjänst som sjuksköterska. Bakgrunden var främst hennes kritik mot den Socialdemokratiska rörelsen Tro och Solidaritet som är den ”den största olyckan för partiet när det gäller islamism”.

– Det jag inte kan förstå är att vänstern i sin antirasistiska kamp låter sig luras av islamister som inte vill ha annat än separata samhällen, säger hon.
Men ”den stora olyckan för landet” när det handlar om att gynna islamism, menar Nalin Pekgul, är Miljöpartiet. https://www.varldenidag.se/nyheter/tidigare-partitopp-s-forstar-inte-faran-med-islamismen/reptig!NbVqlPZnLJ@CGf2OnHSbg/

”Herre Gud, förstår inte människan att vi behöver muslimska röster, då får inte imamer retas upp som lovat oss röster från alla moskéns besökare….” ropade S + MP med hög röstvolym.
Och 10 år senare så låter det NATO, NATO, då måste vi böja oss för islam, så Erdogan blir glad…

Inte konstigt att de som har tro lämnar vår vänstervridna och islamvurmande kyrka till skillnad från i går, där de som sakande tro lämnade den.

Statsministerns villkorslösa allomfattande kärlek går endast i en riktning mot NATO, NATO, NATO och över 20 miljarder har han med sina kumpaner Pålsson och Billström slängt in i Zelenskyjs svarta hål. Allt för att kriget i Ukraina inte skall avstanna. Ett krig som Ukraina inte kan vinna, trots västs mångmiljarder, som gjort maffian mycket glad och ökat Ukrainas korruption till nya rekord. Det ukrainska folket tvingas lida, när USA:s oligarker landets naturtillgångar tömmer.

Vapenindustrin och banker gör nu strålande vinster, precis som Big Pharma i går, därför måste kriget hålla på så länge det bara går. Att unga soldater förlorar sina liv på båda sidor är inget som statsministern fördömer.
Han roade sig nyligen i sitt palats med mingel party med Pride eliten, för att visa vilken inkluderande och hyvens statsminister han är.

Och Ylva Johansson (S) EU kommissionär låtsas jaga pedofiler på nätet, samtidigt som hon glatt accepterar att små barn indoktrineras av drag queens erotiska sagoläsning och hyllar Pride med regnbågskrans i håret. En trovärdighet på bottennivå. Lagen Chat Controll handlar enbart om att EU vill komma åt allt det vi skriver på nätet för att kunna sätta in repressalier och tysta oss.

Nu undrar jag om inte biståndsminister Johan Forsell (KD) kan bli näste man efter Jomshof och Söder som vänstern protesterar mot.

”De islamistiska talibanstyret kräver en ursäkt för den svenska yttrandefriheten som tillåter kritik av Islam via koranbränningar och kräver nu en ursäkt från svenska regeringen.
Men detta har stött på patrull från biståndsminister Johan Forsell som sätter ner foten mot talibanerna.
– Hela idén om att Sverige skulle be om ursäkt till talibanregimen, är så absurd att man tar sig för pannan. Talibanerna borde bry sig mindre om vad som sker i Sverige och mer om att börja hjälpa sin egen befolkning, skriver Forssell på X (tidigare Twitter reds.anm.) Från SwebbTV den 14 augusti.

Regeringen försöker gömma frågan om yttrandefrihet kontra kränkta muslimer med sin paradgren, låånga utredningar. Nu går de vidare och låter Mattias Larsson, generaldirektör för Brottsförebyggande rådet, utreda om ändring i ordningslagen kan stoppa de förtretliga koranbränningarna, utredas ska det under ett helt år. Den 24 juli nästa år skall det vara klart, då ingen bryr sig i semestertider, finurligt val.
Jimmie Åkesson (SD) beklagar i dag, men vilket drag gör han nästa år, när det är klart undrar jag.

https://www.svd.se/a/kEzMKA/regeringen-utreder-ordningslagen-vill-begransa-koranbranningar

Nu har Europas värdländer ett gyllene tillfälle att visa var skåpet skall stå beträffande religionsfrihet och yttrandefrihet.
Varför inte alliera sig med andra länder där Koranen bränns, rivs sönder? Tyvärr finns ingen risk att detta inträffar för media stämplar alla som kritiserar islam för höger extremister. Där Aftonbladets Anders Lindberg gör mig illamående, med tack till den skärpta Bitte Assarmo i DGS.

https://www.svd.se/a/zEyMz5/korandemonstration-i-nederlanderna

https://detgodasamhallet.com/2023/08/19/bitte-assarmo-anders-lindberg-och-sd-hatet/#more-77011

5 tankar kring ”Statsministern hyllade Ecce Homo, men fördömer provokationer mot islam – en smaklös dubbelmoral

 1. Mig veterligen har inte någon imam eller annan muslimsk företrädare beklagat kravallerna som m.s.m. benämner som påskkravaller. Detta borde väl signalera att Muslimer i allmänhet anser att sådana yttringar är en naturlig följd efter kränktheten de upplever. De 57 islamististka länder som gemensamt titulerarar sig Islamiska konferensorganisationen och beordrar västländer att böja sig för sharialagar borde avpolleteras från framtida utbyte av handel, diskussioner, m.m. Inget av dessa 57 islamistländer har skrivit under på FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.
  Varför bry sig om dessa krav.
  Den muslim som känner sig kränkt utav yttrandefriheten kan återvända till det land de påstår sig ha flytt ifrån.
  Det hör till saken att det borde få debatteras om budskapen i satansverserna i vilka vi otrogna skall halshuggas,eldas upp, m.m.
  Detta om något borde ses som hets mot folkgrupp.

 2. En sak som jag undrar över är uteblivna kommentarer samt övrigt ageranden från den islamiska befolkningen här i vårt land ?
  Jag tycker att någon om än bara en liten bråkdel av dem kunde yttra sig positivt om de fri och rättigheter de har här i positiva ordalag . De måste finnas , så varför gör de sig inte hörda ?
  De har demonstrerat mot brännandet av boken .
  Har någon av dessa läst boken , eller har imamen sagt vad som står i den?
  De ”sekulariserade” (om det nu finns några) inom islam tycker jag skulle kunna protestera lite i vart fall.
  För mycket begärt?
  ”Fly” från förtryck och elände och sedan försöka skapa samma samhälle dit de ”flytt”?
  Nivå på IQ någon?
  Svordom svordom grövre svordom .
  Mvh Sjöström

  1. Du skriver vad många av oss känner. Enligt PK eliten är det bara en liten , liten del av invandrare som ägnar sig åt brottslighet, majoriteten arbetar och är skötsamma och räddar våra pensioner…..Men varför tiger då denna majoritet, när deras bröder/systrar bär sig illa åt i ett land där bidragen flödar och krav på är assimilering obefintligt?
   De följer ju bara lagen eftersom assimilering är frivilligt och SFI likaså, bidragen kommer ju ändå.
   Nu skall de dessutom ändra på vår grundlag via ordningslagen. Dessa ynkryggar till politiker vill nu sjösätta en medlöparlag efter islamisters krav och muslimer som ständigt hyllas av PK media håller givetvis tyst eller snarare ropar med i kränkthetsmaffian, eftersom de via modersmjölken anser att islam står över alla andra religioner, i ett land med religionsfrihet. Magstarkt så det förslår.
   Eftergivenhetspolitiken upprepas från i går inför Hitlers nazityskland.
   Glöm inte baltutlämningen, tysk tågen, interneringsläger, Bollhusmötet, malmexporten till Hitlers armé.
   Nu böjer regeringen rygg för islamister och export generositeten går nu till det korrupta Ukraina, för att glädja Biden som styrs av den djupa staten i symbios med finanseliten.
   Regeringsformens första & att all makt utgår från folket, borde då också tas bort.
   https://ledarsidorna.se/regeringen-formaliserar-medloparlagstiftning-infor-lex-karl-gerhard/

  2. Precis, icke ett knyst. Ingen tacksamhet. Ingen ödmjukhet. Ingen reciprocitet. Fullkomlig oförsonlighet. Måste vara pina att vara minoritet i ett muslimskt land. Tillräckligt illa med nuvarande andel. Och den matematiskt logiska följden av den mångåriga trenden utifrån politiken, är fortsatt islamisering och folkutbyte. Kampen börjar inifrån en själv, inte i den fromma förhoppningen om någon räddare. Gud hjälper den som hjälper sig själv. Deus vult.

   1. Att ge efter för denna islamiska mobb är som att tillmötesgå kidnappare som ständigt höjer budet, trots att offret redan har slutet sina ögon för gott. men det är förmodligen målet globalister har att nationalstaten skall somna in och då är kränkta muslimer det perfekta medlet och folkutbytet måste fortgå, tills moder Svea rasar ihop.

Kommentarer är stängda.