”Att bli gammal i Sverige – herregud!”

SVT skröt nyligen om att allt fler invandrare kommer i arbete. Däremot inget att kommuner blöder för finansiering av alla skattesubventionerade jobb.

En stor avstjälpningsplats för landets integrationsprojekt är åldringsvården, där en stor del av personalen inte behärskar svenska och saknar kompetens för arbete bland gamla. Där alltför många far illa av personal som inte förstår och ibland även kränker de resurssvaga och försvarslösa. Men detta är inget som oroar regeringen, för deras högsta prioritet är att blidka kränkta muslimer, både här hemma och utomlands. Gamla har gjort sitt och kan slängas på skräphögen. Party med bögeliten och transor har statsministern nu infört på Sagerska palatset, som säkert blir en tradition. Därutöver tar fjäskeriet för Erdogan och världens muslimer all energi samt ett nytt miljardpaket till Ukraina för att imponera på Joe Biden.

Vad spelar det för roll med IVO:s ständiga kritik mot undermåliga boenden, när allt fortsätter som förut?
https://samnytt.se/ny-kritik-mot-sprakproblem-i-aldreomsorgen/
Ett kravlöst daltande råder från vaggan till graven om du är migrant med Koranen under armen. Kristerssons paradigmskifte blev skenande invandring från dysfunktionella länder, där vår EU kommissionär visar vägen.
https://www.friatider.se/65000-nya-invandrare-hittills-i-ar

—————————————————————————————————–

Exempel från Snapphanen och bloggen Bakom kulisserna:

Personalen spelar Koranböner i sällskapsrummet. ”Är du rasist?”

”Marikas mamma är dement och på treåringens nivå. Hon går länge med en benfraktur (hon har inget språk för att uttrycka smärta), men skickas slutligen till sjukhuset ensam i en taxi (där hon väntar i åtta timmar). Hon kommer tillbaka till ålderdomshemmet också i en taxi. Naken. Chauffören har nådigt gett henne en filt över sig. Hon vet knappt vad en bil är och kan knappt komma in i den. Många i personalen kan inte svenska, men de spelar åtminstone koranböner i allrummet.

Redan den svenska invandringskritikens grand old man, Jan Milld, frågade för över tjugo år sedan: ”Vart tog pengarna vägen?” Vi vet svaret. – Mångkulturen kostar svenskarna runt 300 miljarder om året. Det var här välfärdsstaten försvann, och de första som betalade priset var de oräkneliga, de sjuka och de gamla. Deras vård har blivit ett ”integrationsprojekt”. Se fram emot detta även unga danskar! Och så måste det också finnas tiotals miljarder kronor för globalismens proxykrig mot Ryssland.

Marika’s mamma är dement och har alzheimers och bor på ett äldreboende i Uppsala. Situationen på boendet är allt annat än bra. Redan vid hennes mammas inflyttning startade problemen med att rummet var ostädat. På grund av ett fall fick mamman en fraktur och skickades helt utan ledsagare till akuten, trots att hon inte ens kan tala längre. När hon skickades tillbaka var hon helt utan kläder, iförd endast en blöja, trots att det var mitt i vintern.

Äldreboendet har fått flera anmälningar mot sig och har trots allmän brist på plats flera vakanta platser. Det kommer inte att finnas någon som helst stimulans för de äldre. Chefen för boendet hånar de anställda och använder regelbundet mobbing som ledarstil. Trots att facket har gått in och kritiserat situationen hålls chefen om ryggen av sin överordnade på kommunen.”

————————————————————————————————————

Tag gärna del av en socialsekreterares vardag, där krav ställs om att samtal de har med klienter skall spelas in, eftersom likvärdighets principen lätt ryker, när hot och trakasserier ständigt finns. https://bakomkulisserna.biz/2023/08/12/en-socialsekreterares-berattelse/

Bild: YLE

Detta helvete för gamla utan röst har Reinfeldt med vänstern som hejarklack försatt oss i och förvandlat ett tryggt och välmående land till en failed state med världsrekord i våldtäkter, sprängningar och mord i förhållande till folkmängd.
Statsministern bryr sig inte han har fullt upp med bögparty på Sagerska palatset och krama om tiggaren Zelenskyj som nu skall få hälsa på kungen. Eftersom politiskt mod saknas så begravs alla kontroversiella frågor i långa utredningar. https://www.friatider.se/zelenskyj-traffar-kungen-i-sverige

15 tankar kring ””Att bli gammal i Sverige – herregud!”

  1. Det verkar som storebror styr autocensuren, som vill stoppa en annan bild av Kina med dess historia än den som vi serveras av media, dvs. med styrspakarna i USA.

  1. Beklagar, ännu så kan skräppost återställas, men hur länge till med EU:s Chat Controll?

 1. Det är så otroligt olika här i Kina. Här går man till inte till doktorn för att man är sjuk, utan för att inte bli sjuk. Behandlingen är i 95% av fallen inte BigPharmas kemikalier och piller, utan kost och livsstils råd. Det är normalt att folk jobbar till över 100 års-strecket, för det är hur man vill vara. Man bara byter jobb, till enklare och lättare jobb. Inte konstigt att amerikanska BigPharma hatar Kina. BigPharma tjänar inga pengar på att folk inte blir sjuka.

  Det fanns ett ”vårdhem” i området, med det fick lägga ner. Inte tillräckligt med kunder. Förr gifte sig kvinnor i arrangerade äktenskap med betydligt äldre män, vilket betyder att idag finns det gott om änkor som äger en stor våning och är skuldfria. Då startar man ett inofficiellt äldreboende. Man sam-lever på klassikt kinesiskt sätt. Alla drar sitt strå till stacken med kostnader, städning, matlagning osv.

  Teknologin hjälper till. Kinesiska boenden är organiserade likt byarna, i grindstäder, även inom storstäderna. Där finns butiker, en eller flera lokala läkarmottagningar, en eller flera sjukstugor och apotek. Allt subventionerat så det är billigt. Alla har mobiler, och äldre kan koppla upp sig via Weixin-WeChat, vilket den svenska regimen bekämpar livligt. Via mobilen kan man övervaka värden som blodrycks förändringar, syresättning, andning, puls osv, och om något inte är normalt larmas en läkare på distans, och han kan ge råd. Behövs det närmare tillsyn kan en läkare via en lokal promenad vara på plats på ett par minuter. Ingen ambulans kan komma så fort.

  Man kan beställa och betala allting via mobilen, mat, massage, läkarbesök, städning, göra disken, eller mediciner. Det är subventionerat och kostar väldigt lite eller är gratis för äldre. Inga dyra vårdhem men personal behövs. Äldre fortsätter att bo hemma.

  Ett program håller reda på att personen tar sina mediciner, larmar om dom glömmer det, och sköter påfyllningar i tid. Ett program jag själv använder heter MediSafe, finns på engelska, och kan laddas ner gratis. Jag är lite glömsk ibland. Programmet håller reda på mig.
  https://www.medisafe.com/

  Många barn, äldre och även andra, bär så kallade smart-klockor. Skulle något hända, som en olycka, och personen inte kommer tillbaka som förväntat, kan en anhörig eller annan vald person omedelbart se var dom är, och även samtala med dom via armbandsklockan. Svenska media kallar det ”övervakning”, vilket bara visar hur omoget och efterblivet Sverige har blivit.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Smartwatch

  Min innehåller dessutom en kamera, video kamera och stegräknare, och jag kan ringa hem på den. Kostnad 10 kronor per månad.

  1. Har du försökt att få ut dina erfarenheter av Kina till svensk media? Eller är du portad som vi andra icke statskorrekta som försöker?
   Tyvärr jamsar pensionärsorganisationer bara med och sitter i makthavarnas knä.

   Upprepar att svensk demokrati är tig eller tyck som vi.

   Även om jag ständigt försöker se igenom medias filtrering och lögner så finns ändå en risk att något fastnar och tyvärr fastnar det mesta hos majoriteten medborgare. Lögner som upprepas ständigt och jämt riskerar efter hand att få ett korn av sanning, som sedan växer.
   Kina är diktatur och förtrycker Taiwan och Hongkong och Ryssland som inte vill ha Natos missiler inpå knuten är ännu värre.
   Jag undrar om Taiwan är nästa mål? Så USA:s med västs vapenindustrier inte saktar ner.
   Big Pharmas filosofi är att en botad patient är en förlorad kund. Därför måste mer mediciner till för att behandla alla biverkningar, en härlig evighetsmaskin. Naturens skafferi måste kväsas, med biverkningsfria mediciner minskar profiten.

   1. Jag skriver regelbundet till olika media och kommenterar artiklar, men får aldrig, eller mycket sällan, något svar, som då alltid begränsas till ”Tackar för ditt feedback”.

    Just nu pågår det en massiv desinformations kampanj i media mot Kina där man vill påstå att Kinas ekonomi har stora problem, krisar, och kan kollapsa. Knappas så.

    Är detta tecken på en finanskris? Det har varit skollov, vägarna fulla av semesterfirare, trafikstockningar även i de små byarna, tågen fulla, hotellen fullbokade, jag var själv ute och reste så det är egna iakttagelser första hand. Var har Kina gömt den av CIA propagandan så kallade ”krisen”. Visst – sant, ekonomin går inte längre på högvarv som förr, och orsaken är USAs trakasserier och sanktioner, men det går ändå bättre i Kina än i ”väst”. Det är USAs agerande som påverkar även Sverige med kriser staplade på varandra, galopperande inflation, galopperande elpriser och matpriser. Folk i Kina sitter på pengarna, men man har mycket gott om pengar. Bankerna i Hong Kong och Singapore går på högvarv. Ränteinkomsterna på besparingar där är 4% till 6%, men mycket lägre inom Kina. Egen erfarenhet.

    Kina har inga finansiella ”problem” som väst och Sverige. Kriserna i Sverige och väst staplas på varandra i en krympande ekonomi. Vad som pågår i Kina är en smärtsam omställning från den tidigare bygg – explosionen, men omställningen går bra, framskrider, men ”gör ont”.

    Det är inge västerländsk ”deflation” som pågår i Kina, utan helt enkelt en tillfällig anpassning till realiteter. Omställning. Därför klarar sig Kina så utmärkt. Livsmedelspriserna har halverats i vårat område, jag själv har slutat ta betalt för mitt arbete, min pension täcker allt jag behöver. Så samarbetar man i Kina. Så fungerar ”Socialism med kinesiska förtecken”, något som dagens svenskar saknar IQ kapacitet att förstå.

    Det är Sverige, inte Kina, som har stora skulder. Därför behöver Sverige stor inflation för att klara alla interna kriser, som staplas på varandra. Kina BNP utvecklas 5% till 6%, Sveriges krymper med 1.5% till 2%.

    Kris??? Döm själva. Kalla siffror.
    Utvecklingstakten, tillväxten, i Kina mellan 5% till 6%.
    Försäljningen i detaljhandeln ökade 2,5 procent.
    Industriproduktionen ökade med 3,7 procent.
    Investeringar i fasta tillgångar ökade med 3,4 procent.

    Jag besökte en nybyggd semesterby på 2,000 meters höjd i västra Kina i förra veckan. Bostäderna gick som smör i solsken. Jag köpte själv en. Utsikt över en nationalpark med milsvida skogar. Jämför Sverige.
    —”Kan kollapsa” – Sverige ett misskött hybrisland med förvrängd självbild
    https://nyheter.swebbtv.se/kan-kollapsa-sverige-ett-misskott-hybrisland-med-forvrangd-sjalvbild/

    Det är bara så synd att svenskarna systematisk desinformeras med förfalskad information, men vi ser till att hänga ut lögnerna på Sociala Media.

 2. Tack för texter här . Något att ta i beaktande för oss äldre som närmar oss ättestupan . Man kommer längre fram i kön för var dag som går . Någon ljusning synes ej . Vart är vi på väg frågar sig många . Jag anser att vi redan är framme vid vägs ände . Dutschke fick väl sitt då han blev skjuten och skador av det ? Che fick ju även han sitt . Men vad blir över till dagens vänster och deras lakejer ? FN , WHO , EU , Nato , erbjuder platser till i mina ögon sabotörerna . De stora bankerna lockar också med erbjudanden som våra kakistokrater säljer oss för .
  Mvh Sjöström

 3. Man funderar på vad som saknas i svenskarna mentalitet.
  Självrespekt? Ryggrad? Ovilja/ oförmåga att värna om det som är vårt det svenska arvet.

  Vad är drivkraften som lett oss så fel. Det mest grundläggande att värna barn och gamla
  Har åsidosatts på de grövsta.
  Hur de gamla har det beskrivs väl i dagens krönika.
  Men våra barn går inte heller fria. Pedofilin är på frammarsch
  Vi ser ett samhälle i starkt förfall.
  Ättestupan i modern tappning är alternativet till vad som erbjuds.
  Man måste bara ha kuraget att verkställa det innan det blir för dunkelt i skallen

  1. Vänsterns långa marsch genom institutionerna har varit mycket lyckosam. Minns hur vi inom -68 års studentvänster imponerades av upphovs mannen, den östtyske studenten Rudi Dutschke, som tidigt förstod vikten av att skapa en sakta revolution inifrån samhällets myndigheter och institutioner.
   (Ett liknande uttryck ”den långa marschen” är från Maos väg till makten i Kina, som tyvärr slutade illa. Jag befarar att Sveriges undfallenhet för islamister kan sluta lika illa, om ingen kan räta upp landet och inse tidigare misstag. https://varldenshistoria.se/krig/inbordeskrig/marsch-gav-mao-makten).

   Skolans värdegrundsundervisning med allas lika värde har format de små. Skolans inkludering av mobbare, tafsande pojkar, bråkstakar där så kallade bokstavsbarn kan ta över klassen, har skapat exkludering av skötsamma elever. För att inte tala om unga flickor som tror gott om brunögda Muhammed och Amir, innan de lämnats våldtagna med trasigt liv.
   ——————————————————————————————–

   Julia Caesar: ”Det samhälle vi har i dag har inte tillkommit av en slump. Det har skapats av individer och grupperingar utifrån en ideologi och med medvetna ansträngningar för att genomföra sin agenda.
   När den extrema vänstern, långt till vänster om socialdemokratin, insåg att arbetarklassen inte hade för avsikt att göra marxistisk revolution bytte de strategi och bytte ut arbetare som symboler för förtryck mot olika minoriteter.
   Från 1930-talet och framåt har principen varit ”den långa marschen genom institutionerna” genom infiltration och maktövertagande från insidan av myndigheter, media, utbildningsväsendet, biblioteken, rättsväsendet, kyrkan och politiska församlingar.
   Nittio år senare är de framme vid målet…”
   https://juliacaesar.blog/2021/01/19/vansterns-langa-marsch-genom-institutionerna/
   ————————————————————————————–

   För nya bloggläsare om min röda ungdom, tillnyktring och blå ålderdom.
   https://word.harrietsblogg.se/2019/10/20/gastskribent-harriet-larsson-om-min-roda-ungdom-tillnyktring-och-bla-alderdom/

   Tyvärr fortsätter Kristersson i samma vänster spår och fegar ständigt ur med sina utredningar.

   1. Gramsci hade väl också den idén, om ’den långa marschen’, har jag för mig. Inget märkligt egentligen, att ockupera institutionerna, för en rörelse med maktambitioner. Som kanske inte har annat än makten som syfte… Även s a s true believers och nyttiga idioter, behöver plattformen för reellt inflytande. Om inte först, så iallafall sist, är det en fråga om makt; ännu har väl ingen frivilligt avgått när målsättningen anses uppfylld. Antingen ’empire overreach’, ’revolutionen äter sina egna barn’ (sekten kräver ortodoxi; radikalisering) eller den progressiva frälsarsvindeln som ständigt flyttar målsättningen eller, som i socialismens fall, kämpar, eller påstår sig kämpa, för en ouppnåelig vision. Maktmänniskor måste självdö eller plockas bort, annars kommer de att bita sig fast. Endast för ett ersättas av samma sorts maktfullkomlingar…

    1. ”Antonio Gramscis född 23 januari 1891, Ales, Sardinien , Italien – död 27 april 1937, Rom), intellektuell och politiker, en grundare av det italienska kommunistpartiet vars idéer i hög grad påverkade den italienska kommunismen. ….
     Efter att hans parti förbjudits av Benito Mussolinis fascister , arresterades Gramsci och fängslades (1926). I sin rättegång argumenterade den fascistiska åklagaren:
     I fängelset, trots rigorös censur, genomförde Gramsci en extraordinär och omfattande historisk och teoretisk studie av det italienska samhället och möjliga strategier för förändring. Plågad av dålig hälsa på 1930-talet dog han inte långt efter att ha släppts från fängelset för sjukvården.”
     https://www-britannica-com.translate.goog/biography/Antonio-Gramsci

     Men under min röda ungdomstid var det främst Rudi Dutschke och Che Guevara som charmade oss. Minns att min beundran för Guevara avtog, när han påpekade att kvinnans främsta plikt var på rygg under revolutionen, därefter blev han skjuten i Bolivias djungel (ej av feminister).
     Tyvärr blev jag och en kompis vräkta av en moderat hyresvärdinna från en lägenhet, eftersom kompisen satte upp den karismatiska bilden på Che med baskern på svaj, när vi 1967 började på Sahlgrenska sjukgymnastutbildning.

   2. Mao’s Den långa marschen. Det var faktiskt ett flertal ”långa marscher”, när krigsherrarnas arméer jagade varandra. En blev dock mycket berömd. Det är kanske inte helt riktigt att säga att den slutade illa. Visserligen kom bara 10% av de som startade fram, många dog, men många ”rymde” under vägen och gömde sig i byarna, och kan berätta idag.

    2005 vid det kinesiska nyåret stod jag på stora torget i Chongqing tillsammans med några tusen andra och tittade på en stor TV skärm, nu borta. Man intervjuade överlevande från just ”Den långa marschen”. Placering i rangordning är viktig i Kina, men denna gång var det de överlevande som satt på hedersplats, och alla toppolitiker, inklusive presidenten, sätt på lägre plats. Ett oerhört stark signal. Jag är säker på att man kunde ha sparka vem som helt på smalbenet, utan att dom märkt.

    De gamla, alla säkert nu borta, berättade om lidandena under marschen, visade de trasor till kläder dom haft i vinterkylan, många hade inga skor, berättade hur kamrater frös ihjäl framför dom. Det är dessa händelser, och ännu levande minnen, som ligger till grund för dagens Kina.

Kommentarer är stängda.