Jordens undergång tycks dröja – men bumerang-effekten mot globala aktivister är redan här

Klimathysterin från alarmister, aktivister är en gigantisk industri och vägen till karriär, säger klimatforskaren Judith Curry i en intervju av New York Post, som Samnytt samt Fria Tider publicerat.

https://samnytt.se/forskare-konsensus-om-klimatkrisen-ar-skapad/

https://www.friatider.se/klimatforskare-insag-att-hon-deltog-i-en-stor-bluff

Initialt omfamnades hon med sina forskningsresultat av politiker, miljörörelsen, men efter att kollegor slog larm om felaktiga statistikuppgifter, insåg hon att de hade rätt och då upphörde ovationerna tvärt. Hon förstod att hon medverkat i en gigantisk bluff, tyvärr är unga Greta för naiv och lättpåverkad att av få vara i världens fokus.

Kanske hon på ålderns höst inser sitt enorma medlöperi som galjonsfigur för den globala finansmaffian?

Bild; Pixabay Galjonsfigur

FN:s klimatpanel IPCC har sannerligen inte legat på latsidan och hetsat generalsekreteraren António Guterres till skrämselpropagandan att nu håller jorden på att brinna upp. Kanske tyckte Skea IPCC:s nya ordförande att generalsekreterararen gick för långt, för ny har han meddelat i Der Spiegel att ingen brand kan starta även om Parisavtalet med 1,5 graders uppvärmning skulle passerats. Vi får vara glada över hans insikt att rädsla stjälper mer än hjälper.

Att 1 100 forskare och experter har publicerat en gemensam publikation: ”Det finns ingen klimatkris” får ingen plats i statsmedia. Samnytt:s plusartikel den 21 augusti 2023

Samma slutsats drar Alex Newman, prisbelönt och undersökande journalist, att det nya narrativet om en så kallad “mänskligt orsakad global kokning” (global boiling) bara är en förevändning för totalitära globalister att kontrollera varje aspekt av ditt liv, under skenet av att de ska “rädda planeten”. https://newsvoice.se/2023/08/koldioxid-global-omstallningspolitik/

Judith Curry sammanfattar budskapet från dagens akademi:

– Gynna de alarmistiska studierna! Skicka inte ens ut de andra för granskning. Om du ville klättra på karriärstegen, exempelvis hamna vid ett prestigefyllt universitet och få en hög lön, ett stort laboratorieutrymme, få massor av anslag, bli chef för ett institut, så finns det en tydlig väg att gå.

Forskningsfusk och falsk alarmism är receptet.

Jag ser samma utveckling på flera områden där budskapen från korrekthetens aktivister, ivrigt påhejade av 7-klöverns politiker, är att de haft fel oavsett om det handlar om invandringens berikning, livräddande vaccin och att folket fyllt atmosfären med koldioxid. Globalisters arkitekter vilar minsann inte på hanen i sina privatplan.

”…..Nu verkar det dock som om svenska folket inte riktigt tror på den strategi som Sveriges riksdag lägger så stor vikt vid. Enligt en färsk Novusundersökning håller en majoritet av väljarna med om påståendet ”det viktigaste är inte om Sverige minskar sina utsläpp – det viktigaste är att Kina gör det”.….” https://medbloggen.se/2023/08/12/vad-ska-vi-gora-at-vadret/

Problem som uppstår när politiker och deras medlöpare tar i för mycket kan resultera i att det skiter sig med stor bumerangeffekt.

(Bumerangeffekt en situation där människor tenderar att välja motsatsen till vad något eller någon säger eller gör på grund av hur det presenteras för dem. Vanligtvis är det så att ju mer aggressivt något presenteras, skulle folk mer än troligt vilja göra tvärtom. Wikipedia)

Bild; Marketing 91

Frågan är nu om inte statsminister Kristerssons och utrikesminister Billströms kryperi för känsliga muslimer gör att de kan få något hårt i skallen.

5 tankar kring ”Jordens undergång tycks dröja – men bumerang-effekten mot globala aktivister är redan här

  1. Beklagar åter min nitiska autocensur.
   Demonisering av Kina är bara ett led i världspolisens smygande sammanbrott. Bricländer vänder USA ryggen och då ökar volymen i medias högtalarlurar. Senaste var lögner om att Indien längtade åter och vände sig till USA igen.

   ”Reuters publicerade en spekulativ rapport förra veckan om att Indiens premiärminister Narendra Modi inte kan komma att delta i BRICS-toppmötet i Johannesburg personligen, och dessutom att Indien inte förespråkade en expansion av gruppen…..” https://www.globalpolitics.se/vastvarldens-brics-paranoia/

 1. Kinas förbättringar har klart mycket större inflytande än Sveriges, för Kina har 1.4 miljarder innevånare, Sverige 10 miljoner. Andra stora påverkar är Indien (1.4 miljarder innevånare), som ökar utsläppen, och USA (0.33 miljarder innevånare) som också ökar utsläppen.

  Kina är den som minskar utsläppen dramatiskt, och det är tydligt märkbart när man bor här. Näsa och ögon räcker bra som mätinstrument.

  —Mellan 2005 och 2018 har Kina reducerat koldioxidutsläppen i relation till BNP med 45,8%, vilket väl uppfyller målet om en minskning med 40% till 45%.
  https://mychinaway.wordpress.com/2019/11/28/kinas-utslapp-minskar-dramatiskt/
  Media tiger och mörkar

  Kina är det enda land som har en realistisk långtidsplan som fungerar. Sverige reagerar mest på media drev. Det finns ingen plan. Ingenting förbättras. Lite läsning.

  –Alex Newman: Koldioxidhotet är bara ett vapen i en global omställningspolitik
  https://newsvoice.se/2023/08/koldioxid-global-omstallningspolitik/
  —Forskare: Konsensus om klimatkrisen är ’skapad’
  https://samnytt.se/forskare-konsensus-om-klimatkrisen-ar-skapad/
  —Klimatforskare insåg att hon deltog i en stor bluff
  https://www.friatider.se/klimatforskare-insag-att-hon-deltog-i-en-stor-bluff
  — Canceling Skeptical Scientists Is the Real ‘Climate   Crisis’
  https://budbromley.blog/2023/08/06/reblog-canceling-skeptical-scientists-is-the-real-climate-crisis/

 2. Tänk om SVT Nyheter/SR Ekot skulle nämna ovanstående. Vilken sensation det vore!
  Risken/chansen är dock mikroskopisk. De anställda på maktens medier vet att värna sina jobb.

Kommentarer är stängda.