Fördömandet av koranbränningarna visar total okunskap om koranen och islam.

Av Olle Ljungbeck

”Jag är i princip emot bränning och ändring i böcker. Men när det gäller koranen måste man kunna göra undantag, för att bl a uppmärksamma och få bort  förtrycket av kvinnor.
I de länder där kvinnor är som mest förtryckta är islam ofta statsreligion (ingen annan religion tillåts) och koranen är motsvarigheten till vår bibel.

Skillnaden mellan dessa båda är emellertid att bibeln behöver inte efterlevas i de kristna staterna medan koranen måste efterlevas där islam är statsreligion, annars utdöms hårda straff och människor förföljs – framförallt kvinnor.

I de länder där islam/koranen är statsreligion har man inte godkänt ”FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna”.

I stället har man något som heter ”Kairodeklarationen” som erkänner Islam/koranen och därmed förföljelsen av kvinnor.

Det fruktansvärda förtryck som nu tillåts mot kvinnor i muslimska länder skulle inte varit möjligt om islam/koranen inte varit statsreligion. 

Förtrycket av kvinnor som nu förekommer i bl a Afghanistan, Iran etc skulle inte varit möjligt om de länder med islam/koranen som statsreligion varit anslutna till FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna som också garanterar religionsfrihet eller rätten att stå utanför religionen.

Du som stöder hindrandet av koranbränningar ansluter dig därmed till kvinnoförtryck.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle”

Bild;fria.nu

————————————————————————————————-

Efter att jag skrev en artikel ”Att böja sig för känslostyrda muslimer är att säga ja till islamisering och på sikt sharialagarom Koranens förtryck” den 26 juli i Newsvoice kom snabbt en motattack.

En korrekt samling med Helle Klein och Göran Geiger i spetsen försvarade islam. ”Svenska muslimer har rätt till vårt stöd mot hån och kränkningar”

Hur kränkta våldtagna, förnedringsrånade, sprängda, mördade (kriminella och oskyldiga) har blivit finns inte ett ord om inte heller om kvinnoförtrycket och bortgifta små flickor. Stödet för islams praktiska utövare är ett hån och kränkning mot hela värdlandets befolkning.

GW: ”Mycket tydligt” att våldsutvecklingen beror på invandringen är det verkligen så enkelt frågar den räddhågsne Tv4 journalisten.

Svar; Ja, säger Leif G Persson.

https://www.friatider.se/gw-mycket-tydligt-att-valdsutvecklingen-beror-pa-invandringen

5 tankar kring ”Fördömandet av koranbränningarna visar total okunskap om koranen och islam.

  1. Ja visst har GW rätt. Alla, eller nästan alla i vart fall, ser detta men vågar eller vill kanske inte säga som det är offentligt. Kanske man inte heller vill/vågar säga det i sin umgängeskrets. Som tur är har jag själv många likasinnade i min omgivning. Heder åt GW och även hans kloka dotter Malin. Både GW:s och Malins böcker är mycket läsvärda – lite otäcka ibland men verkligheten är ofta ännu otäckare…

    1. Tack för tipset om GW:s dotter som följt i sin fars fotspår som författare.

      1. Lite OT men den mer konservativa rörelsen börjar i likhet med vänstervågen att föröka sig genom delning väljarunderlaget har inte ökats särskilt mycket så långt jag kunnat märka

Kommentarer är stängda.