Muslimer- vår nya överhet

Patric Källman skriver på Facebook om Sveriges historia, om hur landets utvecklades till välstånd och fram till dagens avveckling där islamiseringen breder ut sig.

”Sverige har utvecklats under 1000 år. Landet var en gång ett klansamhälle. Alsnö stadga år 1280 var ett försök från Magnus Ladulås att skapa struktur och organisation i detta klansamhälle, men även etablering av ett slags samhällskontrakt; idén att kungen styr med stöd av lagen; att det finns principer ovanför monarken.

Sedan följde århundraden av utveckling: en framväxande respekt för mänskliga rättigheter; bondeuppror; Frihetstiden under 1700-talet; liberalisering av landets ekonomi; utveckling av väl fungerande offentliga institutioner, relativt fria från korruption; ett fungerande rättsväsende; marknadsekonomi och frihet att starta och driva företag; samt rätten att yttra sig. Det sistnämnda var en kritisk förutsättning för både demokratin och marknadsekonomin, för välståndet.

Svenskarna kämpade för religionsfrihet. Under artonhundratalet lämnade många frikyrkliga landet, för att ta sig till USA. De som var kvar organiserade sig, slogs för rätten att inte tillhöra statskyrkan; för rätten till blasfemi. Det blev tillåtet att häda, men även att smäda konungen och andra symboler för överheten. Kampen stod ibland mellan svenskarna, men var ofta gemensam: Samhällskontraktet förfinades, landet utvecklades.

Nu har Sverige öppnat famnen för människor som inte uppskattar dessa mänskliga rättigheter och friheter; inte har kännedom eller bryr sig, om de tusen åren av kamp. Samhällskontraktet blir svagare, går kanske mot sin upplösning. Det leder till konflikt – både inom och utom landets gränser.

Då är det plötsligt svenskarna det är fel på, menar vissa. Vi har fått en ny överhet, inom media, politik, myndigheter, rättsväsende. Det är inte längre tillåtet att häda, menar den, och i synnerhet inte att smäda symboler för överheten.”

———————————————————————————————–

Med tanke på Koranens hatiska suror mot alla otrogna, som skall skändas, brännas, torteras och mördas så borde det vara krav från kristna och värdländernas medborgare att dessa verser skall rensas ut ur Koranen på stört. Fram till dess är bränning av deras heliga bok en demonstration för mänskliga rättigheter utan ett spår av hädelse.

Att vika ner sig för dessa känslostyrda, krävande gaphalsar är att säga ja till islams överhöghet och bädda för ökad islamisering.
Vad blir nästa krav – sharialag?

Under blogg kategori ”Koranen” finns många ex på hatiska verser om det är någon som ännu tror att islam är fredens religion. Det senaste inlägget om hatiska suror mot otrogna: https://word.harrietsblogg.se/2023/07/14/ska-vi-acceptera-en-etablerad-religions-valdskultur-ocksa/

Läsvärt från ledarsidorna.se, som skall ha all heder för dess försvar av våra grundlags stadgade rättigheter av demokrati där yttrandefrihet utgör grundbulten.

Nu tävlar moderaterna Bildt, Hökmark och Livendahl med sina tomma ordramsor som endast innebär att krypa för Erdogan och militanta muslimer. Allt för att komma in i krigsalliansen Nato, dvs. glädja världspolisens med dess fortsatta krigsinterventioner, där unga soldaters liv inte ens är vatten värt. Samma likgiltighet som när 852 människor följde med Estonia i djupet tack vare smuggelgods från det sönderfallande Sovjet, där Sverige med Carl Bildt var misstänkt mellanhand. Nu har den ”simkunniga” rampen bärgats och nya bortförklaringar lär komma, så att sanningen definitivt undanhålls folket.
Här var det ingen av ansvariga politiker som som lade sig på rygg och bemötte anhöriga med ödmjukhet, som mot militanta muslimer idag. I stället blev det smutskastning och aggressivitet mot anhöriga och Stefan Torsell som kartlade den svenska statens haveri, som nu har permanentats.

Dessa demokratins dödgrävare tillsammans med kultureliten har inte ens vett att skämmas, vilket gör mig illamående och förbannad. Likaså över ett räddhågset folk som tiger eller bara jamsar med. Nu tycks det plötsligt vara korrekt att återinföra balsfemi lag, för att skydda Koranens kvinnoförakt med hatet mot homosexuella. Dessa samhällets dödgrävare är inte ens vatten värda.

Johan Westerholm ”………Religion, och religiositet, är en identitetspolitisk markör. Ett särintresse som tillhör den personliga sfären. Och behöver därmed ingen positiv särbehandling. Det leder till att religion och religiositet inte är ett samhällsansvar eller samhällsintresse utan ska hållas i den personliga sfären…..”

4 tankar kring ”Muslimer- vår nya överhet

  1. Mångfald (läs: islamisering, befolkningsutbyte, antivit propaganda) berikar.

    1. Jag ser att politikers berikningspolitik beror på önskan om globalisering och fler bidragsröster, vad folket tycker är ovidkommande.

  2. Det så kallade kryperiet inför islam är vämjeligt . Att det finns grogrund för det är inte vad man kan förvänta sig om vi nu ska vara en demokrati . Islamisterna uppvisar inget som är förenligt med demokrati i min värld ( som kanske inte är den bästa av världar?) Att de moderater som nämns kryper för islam kan betecknas som arrogans mot det samhälle som vi har . Att dessa tre inte är ensamma i detta hyckleri är ju allom bekant . Vilka som de är styrda av vet vi .
    Mvh Sjöström

Kommentarer är stängda.