Även Aftonbladets Åsa Linderborg har vaknat till

Global Politics har återgivit en artikel från Aftonbladet av Åsa Linderborg, som verkar klarvaken om vår påtvingade Nato anslutning. Tänk om hon också kunde vara lika vaken, när det handlar om invandrings-flyktingpolitik och den förödande islamiseringen.

Här kommer texten:

Jag har följt Nato-processen med både fasa och illvilja.

Med fasa, eftersom Sverige så lätt har visat sig kunna dra feta streck över rättigheter vi nyss såg som grundläggande. Dessutom är jag rädd på riktigt, att upptrappning av Östersjöområdet ska försämra det säkerhetspolitiska läget. Den nyvunna ”tryggheten” är förmodligen en chimär.

Men jag har också varit fylld av genuin skadeglädje, eftersom hyckleriet avslöjats på högsta nivå inför öppen ridå. Ingen kan längre påstå att Nato är besjälat av idéer som ”demokrati” och ”mänskliga rättigheter”.

Den globala nyliberalismen har gått in i en auktoritär fas. Det är ingen vacker syn.

En stillsam konsensus kring alliansfriheten har förbytts i en dogmatisk tro på Nato som den enda vägens politik. Allt annat avfärdas som landsförräderi.

Vår utrikespolitik har inte varit självständig på åratal, men nu har vi även tystnat om kärnvapenspridningen.

Det är så mycket med oss och Nato som är opratat.

Ska vi behöva skicka ut våra värnpliktiga på vilka Nato-uppdrag som helst? Vad ska vi skära ner på för att finansiera medlemskapet och upprustningen?

Det är en myt att Sverige är ”landet Lagom”. Vi är extrema, i vilken fråga det än gäller: avregleringarna, metoo, pandemin, yttrandefriheten, identitetspolitiken. Flyktingmottagandet, från den ena ytterligheten till den andra.

Världens mest jämlika land blev i ett huj en nation med flest miljardärer per capita. Vi trodde oss vara immuna mot högerpopulister och nyssnazister, nu är det de som styr.

Och medierna ställer upp på hjärnvaskningen, alltid lika väldresserade.

Föreställ er Tyskland, Frankrike, Storbritannien, eller Norge och Danmark för den delen, i vår situation – de skulle haft debatt och rejäla ordskiften. De skulle aldrig gått med på bannbullan, att ”nu måste alla ta ett säkerhetspolitiskt ansvar”, så därför ska vi inte prata om vad Nato egentligen är och vad ett medlemskap faktiskt innebär.

Det är en vansinnig värld vi lever i, och Sverige har helt gett upp ambitionen att göra den vettigare.”

10 tankar kring ”Även Aftonbladets Åsa Linderborg har vaknat till

 1. Kan det vara som så att det blev för mycket för hennes ”själ”? De andra på Aftonbladet verkar ha gömt sina.

  1. Kanske fd statsminister Magdalena Andersson (S) tappade sin själ på Bommersvik och sedan sopade bort den tillsammans med övriga Nato entusiaster på Klaus Schwabs elitskola för unga ledare?

 2. Hur vågar Åsa? Är hon inte mer rädd om sitt jobb? Eller har hon fått löfte om ny anställning, exv på Nya Tider eller på Swebbtv?

 3. Varför ska vi lyssna på och reproducera det socialistiska tyranniets aktivister och apparatjiks? Know thy enemy. Vad mer finns att veta om / av vederbörande…

  1. Jag tänker så här, ifall någon röd socialdemokrat tittar in på denna blogg och kan få en tankeställare.
   Oj då, när tom Åsa Linderborg i mitt husorgan Aftonbladet har tänkt om beträffande Nato, då kanske min partiledare är vilseledd….
   Men ifrån köksbordet ut på gatorna och demonstrera mot detta folkliga svek och kryperi mot allt vad tidigare värdegrund heter bara för att USA med krigsindustrin skall håva in pengar, lär nog inte ske
   Här håller jag med Kent Ekeroth (SD)
   https://samnytt.se/ekeroth-svenskars-mesighet-ar-ett-hot-mot-yttrandefriheten/
   LEDARE Samnytt
   ”Svenskars mesighet är ett hot mot vår yttrandefrihet. Framförallt kvinnors lätthet till underkastelse är ett problem men i det moderna sojapojks-samhälle som Sverige blivit är tyvärr även en stor del av männen villiga att vika sig för hot om våld. Krydda detta med en bottenlös naivitet så har vi ett recept på katastrof….”

   1. De ger fasen i konsistens, konsekvens, sanning och rättvisa… De är opportunister som i åratal försöka ’gaslighta’ oss att tro att de har något moraliskt företräde eller att vi är skyldiga dem något. De kan vända på en femöring om det är opportunt för dem. De kan vända hur många gånger som helst…

    1. Tyvärr har du rätt om de omoraliska som i alla frågor hävdar sitt ”moraliska företräde”

 4. Så bra att hon gjort så , bättre sänt än aldrig ! ( Bengan Wittström o Kjell Swanberg ) Hon är ju en profil på vänsterkanten så om nu hon vaknat kanske ? fler gör det . Har läst lite om henne i DSM på den tiden . Även några recensioner på böcker hon skrivit och lyssnat på henne via radio . Hon sa ” vi ska inte ta debatten med SD ” vilket jag tycker är svagt . Har man argument varför inte stå för dem ? Hon står ju upp för kommunismen och som hon sagt ” fällde tårar då muren föll ” om det nu är sant . I vart fall en färgstark profil och oponionsbildare .
  Mvh Sjöström

  1. Och nu när de äntligen vågar debattera, då finns ingen att debattera med, för SD har ju halkat in i deras egna led. Nato, public service, genvacciner, USA:s marionett Zelenskyj är bra och EU:s koloss skall de förändra inifrån…

Kommentarer är stängda.