Olle Ljungbeck- skam, skam, skam

Det är med stor glädje som jag åter läser Olle Ljungbecks inlägg, många har saknat dina välgörande texter.

Skam, Skam, Skam över politikers, kyrkans och en alltför stor del av allmänhetens kränkning av vår yttrandefrihet skriver Olle Ljungbeck och ser alla som vill införa blasfemi/hädelselag igen som medlöpare till förtrycket av kvinnor i islams/koranens namn. Blasfemi lagen avskaffades 1949.

(Hädelse, eller blasfemi, innebär att någon genom ord eller handlingar kränker det som någon annan anser heligt. Det kan handla om att uttrycka sig nedvärderande om någon religions Gud men även om att uttrycka sig föraktfullt om religionens företrädare, till exempel ett helgon eller en profet.)

———————————————————————————————————-

”Det kryperi (och indirekta försvar av våld mot kvinnor)  som nu bland annat svenska politiker och inte minst regeringen visar upp är oförsvarligt, ja skrämmande och vidrigt. Statsminister Kristersson och utrikesminister Billström borde omedelbart kastas ur regeringen till följd av sina uttalanden mot bränningen av koranen. Och var finns alla de ”politiska” kvinnor i Sverige som så gott som dagligen skriver långa försvar av kvinnors rättigheter?

Träd fram och bekämpa islams och koranens våld. När nu politiker inte bara i Sverige – utan andra också som förfasas över bränningar av koranen och bortser från våldet mot kvinnor som just orsakas av koranen och islam är det en oförsvarlig skam. I alla de länder där islam är statsreligion och koranen har sin motsats i bibeln är kvinnor utsatta för ett förtryck som knappast kan beskrivas.

Kristerssons och Billströms m fl politikers uttalande mot bränningarna är inget annan än försvar av islamska staters våldförande av kvinnor.
I stället för att förbjuda bränningarna borde den svenska regeringen och politikerna gå till storms mot förtrycket i muslimska stater där koranen varje dag gör livet omänskligt och till ett helvete för kvinnor.

Det Kristersson och Billström m fl politiker nu visar upp är helt enkelt inget annat än försvar av våldet mot just kvinnor. De kan aldrig åberopa avståndstagandet från bränningarna som ett försvar av demokrati så länge muslimska stater (där koranen ligger till grund för statsreligionen) kan kränka kvinnor på alla sätt.
Typiskt är att dessa stater med islam/koranen som statsreligion inte accepterar FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna. För hade de gjort det kunde de inte som idag behandla kvinnor som slavar utan några som helst rättigheter.

Ni politiker är ni inte nog intelligenta att förstå de muslimska kvinnornas helvete?
Om regeringen och de svenska politikerna inte omedelbart fördömer islams/koranens förtryck av kvinnor i muslimska länder är såväl regeringen som övriga politiker medlöpare och försvarare till våldet som utövas där mot kvinnor.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

—————————————————————————————————————–

Hets mot folkgrupp är ett godtyckligt åsiktsförbud. Det påhittade begreppet ”folkgrupp” och förbudet i brottsbalken mot att uttrycka ”missaktning” har successivt tänjts ut och getts en allt vidare tolkning. På sikt innebär det ett godtyckligt åsiktsförbud.
Muslimska organisationer krattar vägen för samhällets islamisering med sharialag, kvinnoförtryck och vill sudda ut vår demokrati med grundlag och har tack vare sina röster förvandlat politiker till sina medlöpare.

Vad blir nästa krav från denna omhuldade grupp?

(omhulda; visa godhet eller välvilja; kärleksfullt vårda sig om någon; tillgodose någons behov eller intressen; omfatta något med kärlek eller intresse)

De rapporterade koranbränningarna i Malmö och Rinkeby och gripandet av män som har sparkat på koranen har väckt frågor om yttrandefrihetens gränser. Att begreppet ”hets mot folkgrupp” och förbudet i brottsbalken mot att uttrycka ”missaktning” successivt har tänjts ut innebär på sikt i praktiken en hädelselag. Men en internationell utblick visar att blasfemilagar och begränsningar av rätten att kritisera religioner tenderar att stärka extremister, skriver Jacob Rudenstrand i Kvartal.
https://kvartal.se/artiklar/har-sverige-en-blasfemilag-nu/

”Somaliska extremister ansluter sig till al-Qaidas globala krig” Bild från Nyheter 24.se

”Ge inte vålds­verkare vetorätt över yttranden”
Att förbjuda koran­bränningar skulle sända en signal till islamister och regimer att man kan få Sverige dit man vill. Det förbättrar inte vår säkerhet på sikt utan ökar snarare vår sårbarhet, skriver professor emeritus Per Bauhn. https://www.svd.se/a/rl4J9e/per-bauhn-ge-inte-valdsverkare-vetoratt-over-yttranden

5 tankar kring ”Olle Ljungbeck- skam, skam, skam

  1. Beklagar, men ärtacksam för dina kommentarer, som ger en annan bild om Kina med dess bakgrund till skillnad från statsmedia som lyckats väl i sitt uppsåt att stämpla Kina som diktatur.
   ”Matteus 7:3 Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga?”
   Är ständigt aktuellt i hela väst. USA har ledartröjan med sina fjäskande vasaller i Europa, där Kristersson, Billström och Pålsson krälar i stoftet för att komma in i krigsalliansen Nato.
   Alla som opponerar sig skall tystas, stora som små skribenter. Cancellkulturen har fått god jordmån i den humanitära stormakten.

 1. Makten och maktmissbruket i yttrandefriheten

  Yttrandefriheten Kina är dramatiskt större än den är i länder som Sverige, men Kina har samtidigt en helt annan sätt att nalkas yttrandefriheten och hur den kan brukas. Det finns inget förbud i Kina mot att bränna en Koran, men yttrandefriheten är, eller kan vara, ett maktmedel i Kina, liksom i Sverige, och att missbruka ett maktmedel, vad det än är, är inte acceptabelt i Kina.

  Yttrandefriheten är selektiv begränsad i Sverige. Det är till exempel inte tillåtet att använda yttrandefriheten för att uppmana till mord. Däremot tycks det vara tillåtet att uppmana till våldsamt upplopp. Det är idag definitivt tillåtet att använda yttrandefriheten för att provocera, förolämpa och förfölja, exempel Metoo dreven mot individer.

  Därför tillåter inte Kina att yttrandefriheten missbrukas för att provocera, uppvigla, förfölja eller förolämpa andra.

  Det har historiska rötter. Under de många inbördeskrigen under Kinas demokrati mellan 1913 och 1949, det var inte bara ett krig, missbrukades yttrandefriheten systematisk i syfte att hetsa olika grupper mot varandra av krigsherrar för att skapa förutsättningarna för att driva krig. Liksom USA gör idag skapad man alltså förutsättningar för att driva ett krig. Det ser vi idag mycket typiskt när det gäller USAs krig i Ukraina. Svenska folket hetsas systematiskt och dagligen i media mot Ryssland.

  Samma sak gäller när det är fråga om Kina, 80% av svenskarna har en negativ inställning till Kina, och det är tydligt resultatet av intensiv rasistpropagandan på svenska media, som är identisk i metod med hur nazisterna i det forna nazistiska Tredje Riket hetsade befolkningen mot judarna.

  Vad som är anmärkningsvärt är att allt detta är inte bara tillåtet under svenska lag, utan skyddas av svenska lagar om yttrandefrihet.

 2. Håller helt med er föregående talare/skrivare! De som inte gillar svenskar, svenska seder eller svenskars sätt att protestera kan bege sig – skyndsamt- till något annat ställe på jorden…

 3. I dag demonstrerade >3000 tusen på medborgarplatsen enligt SVT, mot svensk yttrandefrihet med förbud mot att elda upp Koranen. Vi får ändå vara glada att det inte var 2 miljoner av politikers importerade valboskap som var på plats.
  Vad blir det nästa gång för krav som skall sopas bort i våra lagar och regelverk?
  Justitieminister Strömmer jobbar nu febrilt för att krångla in ett förbud i ordningslagen, fiffigt va!
  Erdogan vill ha mer inskränkningar av grundlagen, för det som skett hitintills räcker inte, för ett ja till Sveriges natoansökan.
  https://samnytt.se/just-nu-demonstrationer-mot-koranbranning-muslimer-kanner-sig-krankta/
  Hur kränkta är inte förnedringsrånade Svennar och våldtagna flickor/kvinnor får vi inget svar på. Poliser, blåljuspersonal får stenar i huvudet och sedan får dessa vandaler överklaga sina domar och gråta ut i statsmedia.
  När fick alla våldtagna uppmärksamhet av ledarskribenter? De får gråta i det tysta, för deras gråt stör berikningen.
  Hyckleriet gör mig illamående och vad värre över över folk som jamsar med dessa Koran demonstranter. I sin storebrorsvurm märker de inte att de sågar av grenen de sitter på.

Kommentarer är stängda.