Håkan Carlberg reflekterar över Finlands och Sveriges vägval, media och ger bra boktips


Samtidigt som allt fler liberala opinionsjournalister börjat pudla i olika grad om sina hjärtefrågor läser jag om hur grannlandet Finland hanterat dessa frågor annorlunda, och fått helt andra resultat. Hur hamnade vi i det postsvenska tillståndet?” frågar sig pensionerade bergingenjören Håkan Karlberg.

Från https://bulletin.nu/debatt-jens-liljestrand-och-det-postsvenska-sverige där denna debattartikel av Håkan Carlberg finns.

Bild från artikeln. ”Dagens debattör Håkan Carlberg begrundar Sveriges respektive Finlands vägval.” skriver Bulletin. Foto: Privat/ Fredrik Sandberg/TT / Skärmavbild Expressen.

Carlberg ger tips på sommarlektyr med personliga recensioner, som ger läslust.

Först ut är Det lilla landet som ångrade sig av Mustafa Panshiri och Jens Ganman, som skildrar ett antal situationer, platser och personer FÖRE och EFTER Apokalypsen, där konsekvenser av vår invandringspolitik finns i bakgrunden. Carlberg uppskattar bokens avslut, där författarna lägger fokus på Finland och redovisar intrycken från besök i Marseilles och Paris förlorade getton.

(Eget tillägg; Utomeuropiska migranter tar varje tillfälle i akt till vandalism och bärsäkargång mot sina värdländer, oavsett om det handlar om brända Koraner eller polisens handlingar. Hatet mot väst finns ständigt under ytan, hos migranter som upplever sig förfördelade oavsett skäl, vilket vänstern givit näring som tack för röster)

Därefter lyfter Carlberg upp skillnader mellan Sverige och Finland. Författarna till boken ovan besökte Finland, kanske av nostalgiska skäl för att uppleva hur Sverige en gång var.

Statistiken säger allt. Under 2022 ägde två dödsskjutningar rum i Finland jämfört med 63 i Sverige. Bilbränder och blåljussabotage är okända begrepp i vårt östra grannland, som nu varnar för det svenska tillståndet.

Därefter går färden till Paris och Marseille, trots att den svenska ambassadören varnar. Sammanfattningen från Ganman och Panshiri är att där finns No go zoner på riktigt, det är otryggt, farligt, sotigt, bränt, krossat, nedklottrat och förstört. Fortsätter massinvandringen så kan vi se Sveriges nära framtid.

Carlberg tar upp medias roll i framväxten av ett land med EU rekord i skjutningar och mord i förhållande till folkmängd och lyfter fram medskyldigheten från ledarskribenter och medias redaktörer, som tittar bort i sin marinad av mångkultur.

Välgörande är att han lyfter fram orsaken till att politiker tittar bort och bara fortsätter med sin gränslösa politik.

Orsaken är media!
(som kontrolleras av dess ägare, som är bäste bröder med globalister främst från USA som äger och därmed kontrollerar vad som skall filtreras och publiceras. Avvikare avlägsnas snabbt. Eget tillägg)

”……Den moderate riksdagsledamoten Jan Ericson skrev i mail till mig: – Sedan borde såklart politikerna vågat argumentera för en klokare politik, men det var inte alldeles enkelt när media hängde ut oss som ifrågasatte som rasister….!”

Men det finns skribenter som skriver utan filter.

”Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?” frågade sig Lars Åberg 2017 i sin bok Framtidsstaden. ”Det postsvenska tillståndet är här”, skrev Adam Cwejman nyligen i ledare i GP om tillståndet i Malmö. Liksom Panshiri/Ganman menar Åsberg, Åberg och Cwejman att det är framför våra ögon, som de kommande decenniernas sociala problem utvecklas”

Redaktörer som Heidi Avellan (chefsredaktör för Sydsvenska Dagbladet) betecknas som en värdig representant för den politiska och mediala konsensuskulturen, där SD under åratal varit spottkopp. Hon med sina gelikar vägrar inse vart landet är på väg. Hon tycker på allvar att Malmö är framtidstaden, som av landets 290 kommuner ligger i botten på allt, förutom statsbidragen som utgör ca 25 % av kommunens budget!

I hennes mångkulturella värld är Malmö en idyll, där andra beskriver en misär.

Nu får vi bara hoppas på att fler följer journalisten Jens Liljestrands uppvaknande som inser att det eskalerande våldet visar att han haft fel om allt. https://www.expressen.se/kultur/jens-liljestrand/valdet-visar-att-jag–har-haft-fel-om-allt/ (premiumartikel, men ingressen räcker långt).

Läs gärna hela artikeln i Bullentin av en klok och klarsynt Håkan Carlberg.

Bild från https://cdon.se/bocker/det-lilla-landet-som-angrade-sig-p

Ps. https://word.harrietsblogg.se/2021/08/25/fiskar-goran-persson-och-hans-efterfoljare-i-grumliga-vatten/
Är en fråga som Carlberg ställde sig i ett debatt inlägg från 2021 i Helsingfors Dagblad. Ds.

6 tankar kring ”Håkan Carlberg reflekterar över Finlands och Sveriges vägval, media och ger bra boktips

 1. Ju mångfaldigare, desto berikare. Och ju berikare, desto händelserikare. (Djungelordspråk på väggbonaden i Dödskallegrottan)

  1. Jaaa, djungeln med dess innehåll har sannerligen ”flyttat in hit”. Den svenska idyllen har den bytt skepnad, för gott?

   1. ”för gott” är en jäkligt lång tid. If there’s a will, there’s a way.

 2. Blåljuspersonalens tystnad, innebär det att ni är under ”mind control”?
  Har det skett massuppsägningar eller finns det inga krav på att bli en vilda western polis?
  Man införde en straffskala för att beskydda blåljuspersonal, där straffskalan för grovt blåljussabotage går från två år till 18 år eller livstid. Straffen på tre år är därmed strax över minimistraffet.
  Frågan om en straffskärpning stoppades för drygt en månad sedan in i en redan pågående utredning den 16 mars 2023.
  Hur ligger det till när man tänker på det som drabbade den stackars Eric Torell. Man sköt 25 skott mot honom varav ett i magen och två i ryggen, varav det DÖDANDE skottet träffade hans rygg!
  Med tanke på alla upplopp mot polisen, Koranbränning m.m.
  HUR många skott avlossade polisen DÅ?
  Var de 25 skotten mot Eric mer befogade än att polisen inte avlossade ett enda skott vid upploppen 2022, som dessutom var en fara för polisernas egna liv!
  Hur står egentligen till med den genomsnittliga polisära mentaliteten?
  Inte blir man väl polis för lönen.
  Vilka personligheter ska man ha för att bli en polis av idag?
  I Örebro krävdes det 2 dödsskjutningar (eller fler?) av samma polis innan denne fick ”avsked” eller fick denne fängelse?
  Med denna tillåtande utveckling så kommer väl snart även ”svenskar” införskaffa illegala försvarsvapen.
  Polisen, verkar inte vara till någon nytta för det öppna samhället Sverige en gång i tiden var. Proletärer förena er, hette det en gång i tiden.
  Ska det bytas ut mot, proletärer BEVÄPNA ER eller hur långt ska likvidationen på det svenska folket få fortgå? När kommer ni politiker att passera gränsen?
  Svenska poliser, varför söker ni inte jobb i Finland som poliser?

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/advokaten-25-skarpa-skott-avlossades-nar-eric-torell-blev-skjuten-av-polisen
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7lQ57v/man-dod–skots-under-polisjakt-i-orebro
  https://lindenytt.com/nyheter/22-arig-man-skots-till-dods-av-polis-i-lindesberg/

Kommentarer är stängda.