Framgång för Djurens rätt

”Du har bidragit till historisk framgång!

I mars avslutades det europeiska medborgarinitiativet Fur Free Europe och valideringsprocessen av de insamlade namnunderskrifterna är nu klar. Initiativet landade på 1,5 miljoner giltiga underskrifter. Det betyder att initiativet klarade gränsen med god marginal och kommer nu att tas vidare till de olika EU-insatserna.

Detta hade inte varit möjligt utan dig, så stort tack! 💙

Medborgarinitiativet Fur Free Europe lanserades i maj 2022 med målet att få ett förbud mot pälsdjursfarmning och handel med pälsprodukter i hela EU. Tack vare stödet från dig och andra djurvänner har Djurens Rätt kunnat driva initiativet i Sverige och samlat in närmare 100 000 giltiga underskrifter. 

Fur Free Europe blir efter dagens besked det tionde godkända europeiska medborgarinitiativet, av totalt 101 som genomförts. Av dessa tio framgångsrika medborgarintiativ berör fem djurrätts- och djurskyddsfrågor – och Djurens Rätt står bakom tre av dem.

Nästa steg i processen är att initiativet ska presenteras i en offentlig utfrågning i Europaparlamentet varpå EU-kommissionen inom sex månader ska besvara initiativet, vilket kan innebära ett lagförslag i linje med medborgarnas vilja. 

Ännu är vi inte riktigt i mål, och för att fortsätta driva på processen för ett förbud behöver vi vara många djurvänner som höjer våra röster tillsammans. Vill du fortsätta att göra skillnad för djuren med oss? Bli medlem i Djurens Rätt. Du bidrar med så mycket du vill, så länge du vill. 

Bli månadsgivare!

https://www.djurensratt.se/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=adwords&gclid=CjwKCAjwqZSlBhBwEiwAfoZUILF1bRZys-tO8D04mAy73OQkJkO

Djurens Rätt arbetar för en värld där varje liv räknas. Genom att du blir månadsgivare är du med och ser till att den visionen kan bli verklighet.

Tack vare dig kan vi tillsammans sätta press på politiker och företag att förändra lagar och anta policys för ett starkare djurskydd. Vi kan inspirera fler att göra djurvänliga val och informera allmänheten om djurens situation. Tack vare dig ser vi till att visionen om en värld där varje liv räknas blir verklighet.”

Läs gärna om hur plast kan vara djurens vän ! Ibland är det nyttigt att få tänka tvärtom.

3 tankar kring ”Framgång för Djurens rätt

  1. Det finns ett alternativ till DR, åtminstone delvis. Den som vill verka för avskaffande av plågsamma djurförsök i forskningen kan skänka pengagåvor till
    stiftelsen Forskning Utan Djurförsök (FUD). Sökord.

    1. Tack för bra upplysning, för jag och HBTQ aktivister är inte de bästa vänner. Jag har inget emot homosexuella, men varför ska de så utstuderat demonstrera sin läggning. Vad som händer på kammaren berör bara de som deltar av fri vilja och inte förtrycker någon annan.
      https://forskautandjurforsok.se/stod-oss/

  2. Djurens Rätt var i många år en av mina största favoriter bland folkrörelser. Men så plötsligt ändrades deras verksamhetsfält till att även gälla hbtqi-folkets rätt. Där har vi även en koppling till dragqueenkulturen. När jag lämnade DR av denna anledning, fick jag ett långt mejl till svar, där de försvarar sitt deltagande i Pride. Så nu hoppas jag att det kommer en ny djurrättsrörelse, fri från vidrigheter. En parallell finns i AFS, där styret sviker den hedersamma linjen.

Kommentarer är stängda.