Bevingade ord från en klarsynt libanesisk minister, råd som våra politiker skyr som pesten

När skotten viner och mord sker nästan varje dag av hämndlystna och respektkrävande invandrargäng, då först får man börja tala om eländet i Sverige, vars bild internationellt numera är ett avskräckande exempel.

Samverkanstjatet mellan alla goda krafter står som spön i backen och miljarder rullar ut till nya kostsamma projekt som skall göra brottslingar snälla och få unga gossar att klättra ner från karriärstegen till en snäll socialtant. De håller med och ler, slipade som de är och klättrar sedan snabbt upp igen med mer status i ryggen. Och kan få nästa uppdrag av bossen, ett mord kan ge upp till en miljon i fickan och ett lyxliv under några veckor. Vem vill då sommarjobba med rensning i rabatter och plugga glosor i skolans sommar undervisning?

Vänstern idisslar fortfarande om förstående samtal, när det skiter sig och preventiva insatser med pizza party tillsammans med polis kamrat och däremellan får skattebetalarna lyssna på predikningar om fattigdom och utanförskap av vänsterns profeter, eller snarare profitörer av våra skattepengar.

”Det vore logiskt om fattigpensionärer blev gängkriminella. Socioekonomiska motiv finns så det räcker.” skrev Julia Caesar i Nya Tider v, 24/2023 i ett debattinlägg.

”……Vi måste börja bejaka en kriminalpolitik som har en chans att vinna framgång. Att spärra in buset är troligen den första nödvändiga åtgärden hur mycket politiskt korrekta kriminologer än protesterar.” En av de få som redan för många år sedan vågade framföra en sådan åsikt var Johan Westerholm som träffat en libanesisk minister som framförde följande råd:

Samtalen från Libanon kommer nu åter efter min senaste resa dit. Framför allt det råd jag skulle vidarebefordra till våra politiska ledare men som jag, och många, ryggar för. Jag kommer nu ihåg hur den lille mannen, ministern som överlevt ett tjugo år långt inbördeskrig, spände ögonen i mig och sade: 
”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa. Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig, men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande. Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana.”
Utvecklingen har gått i den riktning den lille libanesiske ministern förutsade. Kanske dags att lyssna, skrev Patrik Engellau i DGS den 22 juni när han återgav samtalet mellan ministern och Johan Westerholm. https://detgodasamhallet.com/2023/06/22/patrik-engellau-johan-westerholms-libanes/#more-73757

Bild från youtube.com

….Kasta ut dem, regeringen gör tvärtom kastar in dem i bidragssamhället med rekord både i uppehållstillstånd och medborgarskap.

5 tankar kring ”Bevingade ord från en klarsynt libanesisk minister, råd som våra politiker skyr som pesten

 1. I Örebro får man säkert både lägre straff och kanske t.o.m. skadestånd.

  Det föreslagna brottet grovt blåljussabotage ska kunna ge fängelse på livstid, enligt regeringens förslag. Men lagrådet ifrågasätter om den stränga straffskalan är motiverad för ett brott som i allmänhet begås av tonåringar och unga män. Vad säger ni om det, Blåljuspersonalen?

  Från SvT.
  ”Dömda för blåljussabotage i Sveaparken får nya rättegångar
  Publicerad igår 16:22

  Närmare 20 män som tidigare dömts för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i samband med upploppet i Sveaparken i Örebro på långfredagen 2022 kommer att få nya prövningar i hovrätten. Detta efter att Högsta domstolen beviljar prövningstillstånd.

  Tidigare i våras kom Högsta domstolen, HD, med en vägledande dom om hur brottet grovt sabotage mot blåljusverksamhet ska bedömas.

  Fram till HD:s dom hade straffnivån legat på omkring fem års fängelse för de som dömts, detta efter flera domar i olika hovrätter.

  I HD:s dom, som alltså blev vägledande, sänktes straffen från storleksordningen fem år till tre år. HD skrev att det samlade straffvärdet inte är så högt som hovrätten tidigare har funnit och att de tilltalade enbart ska dömas för de delar som är kopplat till deras agerande.

  Det har inneburit att de som dömts efter HD-domen fått kortare straff än vad som utdömdes före den.
  Dömdes före HD-domen

  De 20-talet män som nu får nya prövningar dömdes före HD-domen och har fått straff på mellan 4 och 6,5 års fängelse. I några fall handlar det om sluten ungdomsvård mellan 10 och 14 månader.

  De har överklagat sina domar och får nu prövningstillstånd och deras mål skickas tillbaka till hovrätten då Högsta domstolen pekar på att det finns en vägledande dom.

  Riksåklagaren har motsatt sig att domarna ändras och i vissa fall överklagat för att få längre fängelsestraff. När målen nu går tillbaka till hovrätten kan riksåklagaren komma att lägga fram ny bevisning och justera gärningsbeskrivningarna”.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/domda-for-blaljussabotage-i-sveaparken-far-nya-rattegangar
  https://polistidningen.se/2019/04/lagradet-ifragasatter-livstid-for-blaljussabotage/60/

  1. Nya prövningar?? De skall utvisas direkt med sina familjer om de är under 18 år.

    1. Aha, det är därför som det ”blommat upp” barbershops i överflöd.

Kommentarer är stängda.