Totalt onödiga myndigheter

Medborgerlig Samling (MED) har haft en serie artiklar om totalt onödiga myndigheter, med dess kostnader, som direkt borde skrotas.

Ett par exempel från deras gedigna granskning är – Svenska ESF-rådet och
– Etikprövningsmyndigheten.

Den 1 maj var det ESF tur, en myndighet vars enda uppgift är att administrera EU bidragen.

– Svenska ESF-rådet

Ramanslag: 145 miljoner (2021)

Transfereringar från staten: 1 288,8 miljoner (2021)

Antal anställda: 133 (2021)

Personalkostnader: 101,2 miljoner (2021)

Generaldirektör: Håkan Forsberg, tidigare ställföreträdande myndighetschef.

Uppdrag, från regeringens hemsida: Svenska ESF-rådet har i uppdrag att förvalta Europeiska socialfondens program i Sverige. Europeiska socialfonden är EU:s viktigaste redskap för att främja sysselsättning och fler och bättre arbeten. Svenska ESF-rådet ansvarar även för Europeiska integrationsfondens program.

Svenska ESF-rådet har som enda funktion att fördela EU-bidrag. Under perioden 2021–2027 har Europeiska socialfonden som mål att stärka kopplingen mellan arbetsmarknad och utbildning. Inom fem programområden ska insatser bidra till social innovation, fattigdomsbekämpning och en förstärkning av geografiskt utsatta områden. Programmet ska stärka den enskildes ställning på arbetsmarknaden. Programperioden 2021-2027 omfattar i Sverige totalt 1 626 miljoner euro, varav nationell medfinansiering uppgår till knappt 57 procent.

Därför ska myndigheten avvecklas: 

En myndighet som har som enda uppdrag att fördela pengar som vi från början själva betalat in till EU ska läggas ner så snart EU har slutat med dagens bidragskarusell. Det här är ett ineffektivt sätt att förvalta folkets kapital. 

EU ska handla om de fyra friheterna: fri rörlighet för varor, personer, tjänster och kapital –  inte socialistiska bidragsprojekt.”

– Etikprövningsmyndigheten

Ramanslag: 48,1 miljoner (2022)

Transfereringar från staten: 0 miljoner (2022)

Antal anställda: 27 (2022)

Personalkostnader: 38,9 miljoner (2022)

Generaldirektör: Johan Modin, jurist. 

Etikprövningsmyndigheten inrättades troligen efter den så kallade Macchiarini-skandalen på Karolinska Institutet.

Myndigheten kan få trovärdighetsproblem beträffande sina lojaliteter och nätverk inom akademi, politik och samhälle. Risk finns för svällande byråkrati med inflytande över allt fler områden.

”….Etikprövningsmyndigheten bör läggas ner. Nämnden för prövning av oredlighet inom forskningen kan även uttryckligen ges i uppdrag att utföra etikprövningar. Vetenskapsrådets uppdrag som rådgivande och vägledande kan stärkas, liksom universitetens och högskolornas uppdrag att utifrån ett etiskt perspektiv ”värna människan i forskningen”. https://medbloggen.se/2023/05/08/etikprovningsmyndigheten/

————————————————————————————————-

Socialistiska bidragsprojekt gillar vänstern, därför är de numera mycket förtjusta i EU, för att inte tala om lyckan över att en globalistisk världsregering är på gång.

Åkesson (SD) har börjat tala om EU:s tvångströja i stället för att förändra EU inifrån, kanske är det bara en fokusförflyttning från sveket mot Elsa Widding genom att reta upp den EU och Euro överförtjusta John Pehrson (L)

Syftet med inflationen av nya råd/myndigheter är inte att uträtta något bra för skattebetalarna, det är främst en avstjälpningsplats för politiker som visat prov på den mångkulturella värdegrunden som belönas med en GD post med generös lön. Det är sällan att något radikalt händer till förändring, eftersom samma hjulspår upprepas om och om igen.

Tragiskt var när samtliga partiledare utom en räckte upp sina händer för att visa sina öppna hjärtan för det mångkulturella samhället i söndagens partiledardebatt i Agenda. Äntligen en poäng till Jimmie Åkesson, men hade hans hand sträckts upp, då hade hela SD sjunkit ihop.

Tänk om samma välvilja till expansion fanns för omsorgs personal, som för nya myndigheter. Men den förstärkningen skulle förmodligen hamna i skatteparadisen hos privata utförare och hos kommunala till finansiering av förturer för nyanlända, som trots Tidöavtalet ständigt slår nya rekord.

7 tankar kring ”Totalt onödiga myndigheter

 1. AFS sägs vara näst störst av de utomparlamentariska partierna, avseende röster.
  Vilket är då störst? Nyans?

  1. Din misstanke är tyvärr helt rätt och eftersom folkutbytet pågår för fullt, så lär Nyans ha framtiden för sig, en framtid som ligger mycket nära. Där journalisten Gunnar Sandelin bevakar denna tragiska utveckling, med avveckling av Sverige.
   https://detgodasamhallet.com/2023/05/02/gunnar-sandelin-nar-blir-svenskarna-i-minoritet/

   PNy Partiet Nyans: fick 28 352 röster, vilket är 0,44% av antalet röster
   AfS Alternativ för Sverige: 16 646 röster, vilket är 0,26%
   MED Medborgerlig Samling: 12 882 röster, vilket är 0,20%

   Källa; https://www.fokus.se/politik/hela-listan-sa-manga-roster-fick-smapartierna-i-valet-2022/

 2. T.o.m. vår regering är onödig p.g.a. att EU har tagit makten och styrandet över Sverige.

 3. När man hör på rapport och den kroniska bristen på sjuksyrror som skall dra ett tungt lass och läser om miljonrullningen på tveksamma myndigheter blir jag mörkrädd när vår försvarsminister skall brösta upp sig för att få spela med de stora grabbarna måste jag faktiskt stänga av dumburken suck den där försvarsministern måste ha problem med självförtroendet ibland undrar jag om han är onormalt småvuxen

  1. Tydligen ”onormalt småvuxen” i hjärnkontoret.
   När han fick promenare med USA:s försvarsminister såg han sjukligt euforisk ut.

 4. MED säger många kloka saker. Synd bara att de dränerar röster för AFS. Ty de är ju så lika. Eller?

  Nja, de skiljer sig på viktiga punkter. Tror att MED är för Nato, medan AFS är emot Nato. Rätta, om jag har fel!

Kommentarer är stängda.